Dureri si probleme in alaptare
Raspunsuri - Pagina 4
DianaR spune:
Pai subiectul era referitor la articolul din primul post, cum ca prin lapte se transmit produsi toxici de ma mama la bebe. Si asta s-a si discutat primele pagini. Dar titlul, cum spuneam induce in eroare, Onitza a intrat si a postat aici ca sa caute solutii la problemea ei cu mameloanele, apoi si Delsim.
Deci ar trebui schimbat titlul: ceva de genul alaptarea si toxinele transmise prin lapte si toate posturile incepand de la postul initial al Onitzei de aici: http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138002&whichpage=4 splituite fie la help line alaptarea sau si mai bine intr-un subiect separat despre durerea de mameloane in alaptare ca sa fie mai usor ptr fetele care se confrunta cu aceaasi problema sa nu mai frunzareasca zeci de pagini si sa se dea batute, mai ales ca acum exista subforum separat cu alaptarea.
Nu stiu cat am fost de clara, si multumesc de ajutor!
Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete
szivarvany spune:
Am reusit ?
Spuneti mi va rog ce sa mai schimb
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
DianaR spune:
super. Merci mult!
Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete
onitza spune:
Revin ....fara niciun rezultat nici dupa violetul de gentiana dat o sapt , nici cu glicerina, ciuperca s=-a extins pe tot sfarcul , durerile sunt insuportabile, nu stiu ce sa mai fac. \Am fost aseara la Culcer, mi-a dat antibiotic Nizoral sa vedem daca ma va ajuta....si sa tin comprese cu ceai de musetel si bicarbonat de sodiu cate o juma de ora.....intrebare mea este: cand pot repeta trat cu violetul de gentiana? Am terminat pe prima tura acum 2 sapt.
Multumesc pentru raspunsuri.
DianaR spune:
Onitza, daca dupa prima tura de tratament cu violet gentiana n-ai simtit nici o ameliorare, n-are rost sa-l mai repeti. Poate ca de fapt nici nu-i candida...
Cand am facut eu tratamentul si am avut ciuperca aia super rezistenta si chinuitoare, mi-au trecut de tot durerile la 4 zile dupa ce am inceput tratamentul cu violet gentiana. Dupa 3 saptamani au reaparut, am mai facut o tura de aplicatii si atunci a trecut definitiv.
Daca si la tine s-a vazut o ameliorare clara dupa violetul gentiana si apoi ai recazut merita sa mai incerci odata, cand vrei tu.
Filmulete
onitza spune:
DIANA, nu imi amintesc ameliorare, dimpotriva durea si mai tare la alaptare...nu stiu ce sa mai fac.....doc spune totusi ca e candidoza.
crisstinaa spune:
Buna!Numele meu este cristina,locuiesc in dublin am 26 ani si am gasit aceasta adresa si va scriu cu speranta ca cineva ma poate ajuta.
Am nascut pe data de 15 iulie 2010 un baietel de 4360,cu epidulara,nastere provocata deoarece pe data de 14 iulie am inceput sa pierd apa si sa se evite infectiile.
Imediat dupa ce am nascut am si alaptat,copilul a stat mereu langa mine la spital incercand sa l alaptez.Prima noapte nu prea am avut lapte insa cred suficient pt el,a doua zi deja cam au inceput durerile la mamelon,am folosit crema Garmastan insa ma durea in contiunuare,mi am cumparat crema Lansinoh-Lanolina si am dat pe toata durata cat am stat in spital,adica 3 zile.am venit acasa durerile erau puternice insa mama mea m-a incurajat ca asa este in prima saptamana ,o sa mi treaca.A trecuta o saptamana,a trecut doua si pe mine ma durea in contiunare,in acest timp m am dat cu lanolina dupa fiecare muls,nu mi am spatal sanul decat o data pe zi,fara sapun si imi puneam un tampon de demachiant sa stea crema sa nu se stearga de haine.Durerile erau f mari si m am gandit ca devina e bebele si mi am cumparat o poampa electica si ii dadeam laptele cu biberonul ,am inceput sa mult deja prea mult cate 1,5 pe zi,acum am prea mult lapte de azi am inceput sa beau ceai de menta ca am prea mult lapte si nu am ce face cu el,dar PROBLEMA mea cea mare este ca si in timpul alaptatului si dupa am dureri f mari la mameloane ,usturime,intepatura la sanul drept dupa supt ramane alb mamelonul si apoi se face roz iar stangul e roz,cea ce mi se pare ciudat este ca atunci cand beau bierbinte sau rece simt pana in varful mamelonului o durere si simt rece sau cald.cand ies afara si e rece din nou e simt intepaturi.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac,am mers la dr si a spus sa ma mulg si sa i dau asa sau sa incerc ca o sa mi treaca insa simt ca numai rezist la aceste dureri si ma apuca niste stari ciudate.Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa mai fac,am pus si aloe vera si alte chestii,acum o sa incerc cu o crema Daktarin Oral gel poate am Candida Albicans,am citit ca ar fi o ciuperca,bebele de multe ori trage de cateva ori si apoi plange ca si cum l ar durea sau l ar ustura limba ,in gura.
In plus cand il i au in brate si e destul de greu 6 kg ,cred din cauza greutatii simt niste dureri f mari,parca cineva vrea sa taie cu cutitul,aceleasi dureri cand incep sa mulg un san asa ma doare si celalalt.
Ii doresc f mult sa alaptez insa simt uneori ca numai pot lupta cu durerea.
VA MULTUMESC
onitza spune:
CRISTINA, sper ca ai gasit pana acum remediu pentru durerile cu care te-ai confruntat. In caz ca nu ai avut candida, imi spui si mie cu ce ti-a trecut? Eu alaptez in durerile descrise de tine de 8 luni, doctorii dau din umeri spun ca sunt al doilea caz de care au auzit si nu pot face nimik terbuie doar sa suport. Crede-ma plang de durere la alaptat, mi se pare un infern, dar ma tin tare pentru puiutz, mai nou se trezeste des noptile si e crunt....cand dormea toata noaptea rezistam mai bine.
EU sper si fi rezolvat totusi problema, macar tu!!!
witeflower spune:
onitza, ai incercat cu Garmastan?
E bun pt leziuni de multe feluri, inclusiv ciuperci.
Se ung mameloanele inainte si dupa supt, cat de regulat poti, nu afecteaza copilul, ba il mai ajuta si pe el daca are ciuperca pe limbutza.
carmenadina spune:
Oniza,foloseste mameloane din silicon, pe mine m au ajutat mult in primele luni de alaptare si Bepanthen dupa fiecare alaptat.