Gatiti in oala de tuci? Ce?
Raspunsuri - Pagina 4
Anina_n spune:
Da, si noi gatim in tuci sau ceaun, mai ales dulceturile, zacusca si mamaliga, ca nu se prind, cartofi, carne, floricele !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
silvi_2005 spune:
Crista daca stiam imi luam din Romania o oala din aceea O sa imi iau si aici ca sunt foarte incantata de asta care o am simpla si as vrea sa am si pentru cuptor dar astept ceva oferta .
Mie cel mai mult imi place la ceaun puiul facut sau papricas sau cu diverse legume, am facut un pui la ceaun fiert in bere excelent a iesit
flo1980 spune:
Eu fac mamaliga, floricele, mancare de: mazare, teci de fasole, cartofi, zacusca, ciulama, creme de prajituri care necesita fierbere...
Eu am din fonta argintie.
A mai ramas o urma pe el de la ulei.
Mama are o boala... sa arate impecabil! si il freaca 1-2 ori/an cu smilgherul si apoi ii da cu bronz, dar numai pe exterior.
La fel si cu oalele, are oale de mai bine de 30 de ani (de la cununia ei) si sunt tot albe inauntru.
O cam mostenesc
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!
MicaPitica spune:
Buna!
Am vazut ca se vorbeste de oale de tuci la acest topic.Eu sunt noua in ale bucatariei si as vrea sa stiu daca in oalele de tuci smaltuite se poate topi zahar(pt. tort de zahar ars :) ) Am inteles ca sare smaltul,este adevarat? Stie cineva sa-mi spuna?
Multumesc!
crista-s spune:
mica pitica nu ar trebui sa ii sara smaltul mai mult decit la o oala normala smaltuita ... dar nu pot sa iti spun nici da nici nu caci nu am incercat, eu topesc zaharul pentru tort sau pentru crema de zahar ars ori in cratita de inox ori in vasul de sticla ( la cuptor)
silvi 2005 oala mea a ajuns aici cu atlasibul si cu tot cu voiaj a costat mai putin decit o oala de aceesi marime cumparata in Italia ( in zona mea )... si in pachet au mai fost si altele care sa imi bucure sufletul ..
MicaPitica spune:
Deci ca sa fiu eu sigura 100% mai bine imi cumpar una din aceea fara smalt (argintie) chiar daca aceastea nu sunt chiar asa frumoase.
(sper sa nu se supere cineva) Crista,mi-ai dat o idee.Chiar nu-mi trecuse prin cap ca zaharul il pot topi si in cuptor nu neaparat pe cuptor.
crista-s spune:
Mica eu o prefer pe cea cu smalt pentru toate mincarurile, mai usor de intretinut ( spalat ) dupa parerea mea, ideea cu topitul la cuptor am preluat-o si eu de la o doamna priceputa si este dupa mine cea mai buna metoda
ps tortul il poti face in orice cratita normala
MicaPitica spune:
Cred ca ma voi hotara cand voi fi la fata locului.
Din pacate nu am apucat sa merg la piata nici acum din cauza programului de lucru de la servci,si numai acolo se gasesc oale de tuci la mine.
Nu am incecrat niciodata sa bag la cuptor o oala normala,nu pateste nimic? Nici oala si nici cuptorul? :)
silvi_2005 spune:
MicaPitica sincer as recomanda ceaunul negru, am tot citit despre ceva alergii facut de la cele argintii, poate luat din ceva magazin specializat sa fie ok cu cea oale de la piata a fost atunci problema ....scuze interventia, nu trebuie sa te iei dupa mine poate sunt eu mai fricoasa
ML cum faci painea in ceaun? tare curioasa sunt, ii schimba gustul , e mai buna?
Cel mai bun din ce am preparat mi s-a parut ca a iesit Pui la Ceaun poate ca asteptam eu sa mananc asa ceva de dinainte de a avea ceaunul
ML spune:
Silvia, am pastrat si eu reteta cu puiul (iar joi sper sa fac si pizza ta), multumesc.
Trebuie sa stii, este vorba despre painea neframantata (sau framantata , lasat aluatul la frigider, etc.), aruncata in tuciul deja infierbantat. Da, iese tare buna, banuiesc ca la fel cu cea coapta direct pe "caramida"/placa (eu prefer tuciul, stiu macar ca este din fonta nu din prefabricate dubioase tailandeze) sau si mai bine, cine are, direct in cuptor de tara.
La tzara americana (poze)