Bravo Sabina, Artu! Flori liliac mai-iun-2010 (66)
Raspunsuri - Pagina 5
rosanne spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madamar Am inteles... reteta din Franta? Ma gindeam ca poate ne dai mai multe detalii, pls... poate reusesc si eu sa fac rost...desi nu am pe nimeni in sistemul sanitar acolo. La tine asa este? Nasa e medic/asistent? Marlena (Mary) 33+cu minune de Tudor Mateo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMR 6 saptamini ![]() ![]() Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel! |
Ea lucreaza intr-un spital de infectioase acolo si a venit acasa de Paste. Fiind medic, a putut scrie o reteta pentru ea. La aeroport nu a intrebat-o nimini nimic.
Oare in Moldova se gaseste? ca asa ar fi mai usor...tu esti aproape...poate face Nati rost.....
Roxy
36+ cu
Diana
AMR 3+ sapt

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
ancutzicab spune:
Buna, fetele!
In legatura cu bagajul de spital, eu am mai avut la mine si mi-au prins bine:
- sticlute de apa plata, pentru travaliu
- prosop
- servetele umede - pentru o minitoaleta dupa nastere, pana ajungem la dus
- prosoape de hartie - foarte utile la baie, pe post de hartie igienica care de fina ce e se cam lipeste![]()
- o crema de hemoroizi, pentru cine naste natural, e posibil sa apara/se agraveze in timpul travaliului
- supozitoare Indometacin sau Diclofenac - pentru durerile de dupa epiziotomie.
Evident, nu uitati: actele, articole baie (sapun, periuta/pasta dinti etc.), fierul pe care il luati in mod curent (ca ne va lovi o mare anemie, dupa nastere), o lingura, furculita, lingurita - pe astea vi le poate aduce cineva si dupa. Daca imi mai aduc aminte de ceva, revin.
Sorana - voiam sa te intreb, pana la urma luna trecuta ti-a mai intrat indemnizatia pentru februarie? Sau sa imi iau gandul ![]()
Anca
31+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca
Onana spune:
Hello burtici!
Am ajuns si eu acasa pe ziua de azi dupa preumblari la cumparaturi si alte cele si...hop la voi!
Nati, nu cred ca exista vreo legatura clara intre travaliu indus si circulara. La mine s-au legat cumva si cu greutatea mare a lui Matei, pt ca in travaliu indus dilatatia merge mai repede, el fiind mare n-a putut sa coboare in ritmul dilatatiei, mai avea si circulara si i-a fost greu, mai ales ca nimeni nu mi-a pus aparatul ala de ascultat inima lui bebe, poate ar fi vazut ca sufera..
Dar repet, ce mi-a zis clar dr e ca circulara de cordon nu este o indicatie pt cezariana!
Cat despre miscari, important e c-o simti, cat de finut, nu trebuie neaparat sa loveasca cu putere pana doare![]()
Uff, Nati, ai dreptate cu gradi, aia mi-e si mie, ca nici de educatoare nu-i place (am vazut-o si e destul de distanta, nu e genul lui
), ma gandesc ca poate la o alta gradi s-ar fi adaptat deja pana acum..
Ruxi, felicitari pt vestile bune de la eco
Mira, cum sa ma supar de ce zici?
n-as avea de ce..
Claudia, bine ai venit, ramai cu noi pana la capat!
Sabina, bine ati venit sanatoase acasa
Uff, greu fara Ale acasa, dar daca asa e mai bine, asta e..Revederea o sa fie si mai placuta..
Marylena, felicitari pt bebe sanatos si maricel, bravo!
Si multumesc pt incurajari legat de gradi, aseara ma gandeam ca precis nu-i place educatoarea si nici copiii de acolo nu sunt chiar ce are nevoie, adica are 3 baieti cu un an mai mari, care in cel mai bun caz il ignora, cand nu-l sicaneaza (ca deh, e mai mic) si 2 fetite mai mici care nici n u vorbesc, daramite sa socializeze cu el..Chiar ma gandesc sa-i schimb gradi..Sunt eu deplasata, oare?
Anca, da cu intarziere de o saptamana a intrat indemnizatia, pt cele 21 de zile din luna februarie (Matei fiind nascut pe 21.02). A fost doar o intarziere, din fericire..
Artu, ce mamica norocoasa esti cu asa fetitza cuminte, mai povesteste-ne ca e tare placut ce auzim
Eu azi l-am dus pe Matei la o chestie tare draguta unde sa asculte muzica clasica, e un curs pt copii mici in domeniul muzical si a fost tare dragut, se joaca cu instrumente muzicale, canta la pian, tobe, xilofon, vioara (pt copii, desigur), asculta muzica clasica, etc. Mi-a placut si mie, vrem sa continuam (mai ales ca e o data pe saptamana doar, o ora)..
Eu abia astept ziua de luni sa merg la dr si merg si la CMU sa discut despre nastere. Nu mi-am facut inca bagajul, astept sa vad ce vb luni, plus ca mai am de spalat/calcat.
Sa nu uitati sa puneti in bagaj aparat foto (daca nu cumva il aduce tati), telefon si incarcator (eu una la o ora de la nastere vb in draci la tel)
Inchei aici,
si un weekend frumos si linistit.
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si
36+ Tudor
arturicii spune:
Neata!
Inca o noapte buna a trecut, Sabina mananca si doarme, singura data cand am auzit-o plangand a fost cand au scos-o din burta mea, nici nu ii taiasera cordonul si ea plangea. Sper sa o tina bunul obicei de fetita calma.
Am inceput de azi si vitamina D, aici se da un ml ca e ca un siropel; dar era mai simplu cu Vigantolul;
Ruxi, ce bine ca ai vesti bune de la echo; despre placenta a mai zis ceva?
Roxy, stai mai linistita ca nu m-am suparat. Glumeam. Sunt intr-o super stare ce sper sa ma tina, si anume, nu ma supar pe nimeni si pe nimic.
Mary, pe mine nu m-au mai lasat sa folosesc nimic (ref la glicerina) au zis ca sa nu riscam inainte de operatie. Insa duminica (deci la 24 de ore dupa operatie) mi-au dat niste pastille cu efect ptr a doua zi; si cum eu m-am simtit super si déjà de duminica patrulam pe holuri si ma ridicam si ma dadeam jos din pat fara griji, n-am avut nici cu asta vreo problema.
Ce bine ca ai dormit bine. Am dormit si eu vreo 2 ore legate insa nu ma simt deloc obosita.
Sorana, imi pare rau ca nu sunteti inca ok cu gradi; cu rabdare si se rezolva si asta; important e sa ramana sanatos sis a nu prinda vreo raceala ca apoi, dupa stata acasa zici ca se reseteaza tot antrenamentul de pana atunci si o luati de la capat.
Claudia, ma bucur ca sunteti ok acum; sa ai grija cu placenta insa déjà cred ca ai inteles asta; cat despre lapte, nu stiu sa iti zic exact; la gemeni eram altfel, erau primii copii, erau altele grijile si stresul; acum stiu clar ce am de facut ca sa alaptez exclusive, am citit despre asta mult in sarcina asta si mi-am setat niste reguli de care sa ma tin; eu colostru si picaturi de lapte aveam inca din sarcina.
Gabriela, am pus niste poze pe contul comun. Distractie faina la party!
Sabina, ce super ca plecati acasa!!!! Te rog, cand poti arata-ne fetele! Imi pare rau ca aveti restrictii insa sigur e ok asa; cat despre vizite, bine ca erati in spital si ca nu s-a intamplat nimic; acum insa acasa e altceva; si noi suntem grijulii cu Sabina, avem sticle cu alcool ptr dezinfectat mainile peste tot prin casa, baietii nu intra in camera cand vin de la scoala pana nu se schimba si se spala, etc. e mai bine un pic de precautie.
Alessicoo, cum esti?
Tatyana, ce bine ca sunteti ok; hai, inca 2 sapt minim si o sa intrati in zona de siguranta;
Ah, a iesit soarele si aici, ce fain e afara; insa noi am hotarat ca pana implineste o luna stam cuminti cu ea in casa; apoi incepem iesirile.
Sa aveti un we fain!
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 5 zile
tigruta spune:
Ioana sunteti o familie tare frumoasa..sa nu mai zic ce dulce e Sabina si baietii tare mandri
Elena
30+
Luca
Vivela spune:
salutare
Arturica, ce fetita frumoasa si cuminte ai
. cum o fi sa ai copil cuminte?
pentru mine e SF ce povestesti tu, mi-e si greu sa-mi imaginez
, David al meu a fost din prima secunda genul care s-a exteriorizat pt orice simplu disconfort. nici acum nu pot sa inteleg cum de un omulet atat de mic poate face atat de mult zgomot
.
bravo voua, sa stii ca te invidiez (in sensul pozitiv, fireste)
.
Sabina, ce ma bucur pt voi ca plecati acasa
. inseamna ca totul e ok, si tu si fetele sunteti bine, ceea ce nu poate decat sa ne bucure
.
Ale, tu cum mai esti?
Sorana, imi pare rau ca nu v-ati acomodat cu gradinita, dar sa stii ca se poate si mai rau. david merge de la 1 an, deci are vechime 1 an si 7 luni si tot mai are perioade proaste si acum. dupa vacante in special nu-i mai place sa-l duc, dupa vacanta de iarna a plans cred ca o luna in fiecare dimineata, plecam de acolo cu inima stransa, ca il lasam urland
. acum, dupa vacanta asta ma astept sa o iau de la capat...ufff...si ma cam ingrozeste ideea ca primavara asta, mult asteptata, vine cu viroze, ca asa se intampla de obicei. toata iarna a fost foarte ok, n-a avut nimic, cum s-a incalzit un pic afara cum a racit. nici nu stiu cum sa procedez dupa ce nasc, ca daca face atunci vreo viroza, sigur o sa fie darnic cu fratiorul lui si o va imparti. si una e sa ai bolnav un copil de 2 ani jumate, alta unul de o luna ...
plus ca probabil va fi gelos ca pe el il duc la gradi, iar Damian o sa ramana cu mine acasa, se va simti abandonat acolo...nici nu stiu cum o sa procedez, ca n-am alternativa - ori il duc, ori il tin acasa cu mine si cu bb mic. deocamdata nu-mi imaginez cum va fi, cred ca o sa ma orientez atunci, in functie de situatie.
bebele meu cred ca zilele astea vrea sa se intoarca, se cazneste in burta mea care se face in toate directiile...e haios, dar totusi sper sa-i iasa figura odata ca imi cam muta organele dintr-un loc intr-altul, iar dupa masa nu e tocmai placut, simt ca-mi impinge mancarea inapoi
.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
+
31+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Vivela spune:
arturica, acum am vazut si eu poza cu cei trei nazdravani ai tai, cred ca esti tare mandra de ei
.
in bagajul de spital - in plus fata de ce s-a zis si p-aici, o sa-mi pun EU si ce vreau sa mananc dupa ce nasc. tin minte ca imediat ce m-au dus in salon m-a apucat o foame de imi venea sa musc din saltea...nici nu-mi trecea prin cap ca o sa-mi arda mie la 12 noaptea sa mai mananc ceva (am nascut la 9 jumate seara, pana m-au cusut, pana m-am masat alea 2 ore...deci pe la 12 am ajuns in salon, cica sa dorm). bineinteles ca la ora aia nu venea nimeni din spital cu masa pt mine (desi mi s-ar fi parut normal), asa ca i-am zis sotului sa-mi aduca ceva sa mananc. si ii zic: "sa-mi aduci SI ceva dulce!". si el mi-a adus o sacosa (nu exagerez, o sacosa d-aia mare, gen Billa) plina ochi cu dulciuri, biscutiti, ciocolate, prajiturici de toate natiile... TOATE dulci!!!
. am zis ca dau in diabet instantaneu, cica asa a inteles el ca vreau "ceva dulce"...
. unde sa-l mai trimit la 12 noaptea sa mai ia ceva normal de mancat? imi venea sa fac crima de om pt un snitel
.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
+
31+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
bubu30 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii Ruxi, ce bine ca ai vesti bune de la echo; despre placenta a mai zis ceva? Ioana, Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 5 zile |
cred ca daca ar fi fost ceva modificat mi-ar fi zis
a zis doar ca intotdeauna ca e posterioara
Ruxi
33 + cu 

AMR ... cine stie ?

arturicii spune:
hahaha Vivela, f tare cu dulciurile! tot e bine insa ca acum stii ce iti trebe in bagaj
cat despre cat e de linistita Sabina, cred ca e si datorita faptului ca e micuta ca varsta; poate imi zice Sabina cum sunt fetele ei, si Carla desigur. pe de alta parte, daca nu stiam ca stie sa planga (de la nastere) cred ca m-as fi ingrijorat. insa asa, ma bucur de fetita linistita
Ioana,
Philip, Yann, Sabina

Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel!