Bancile isi fac de cap

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Rata fixa si dobanda fixa am si eu.

Hotii au aparut cu explicatia. Mai am si unul de nevoi personale, la care am restanta si au gasit de cuviinta sa ia penalizari din ala de euro unde aveam bani.
Niste nenorociti, care nu au anuntat ca vor face asa ceva.
De acum inainte nu vor mai avea ce sa ia, ca am retras banii si pun fix rata din contract lunar.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Rata fixa si dobanda fixa am si eu.

Hotii au aparut cu explicatia. Mai am si unul de nevoi personale, la care am restanta si au gasit de cuviinta sa ia penalizari din ala de euro unde aveam bani.
Niste nenorociti, care nu au anuntat ca vor face asa ceva.
De acum inainte nu vor mai avea ce sa ia, ca am retras banii si pun fix rata din contract lunar.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

pai vezi roli25 ca nu este greseala lor.

tu ii vrei pe ei sa fie corecti dar tu sa mai amini putin ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si o sa aiba surpriza ca o sa mai aman.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Si o sa aiba surpriza ca o sa mai aman.

BAIETII MEI IUBITI

Vezi sa nu te trezesti cu vreo executare silita sau poprire pe salariu.
Si verifica-ti contractul, daca in el scrie ca banca are dreptul sa-ti debiteze orice cont, in caz ca ai restante, ei sunt acoperiti.

Si mai ia in calcul ca poti sa ai rata si dobanda fixa, dar pot creste diverse comisioane.

Si nu injura functionarii din front office, ca nu ei hotarasc cresterea costurilor

Si da, lucrez in banca si ma deranjeaza conceptul de "hoti".

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

In general, in toate contractele de credit sunt trecute clauze care permit bancilor sa traga banii din orice cont al imprumutatului. Daca ai o astfel de clauza in contract, te consumi inutil si jignesti aiurea folosind cuvinte ca "nenorociti" si "hoti". Bancile din Romania nu-s nici pe departe institutii filantropice, dar nici nu-ti fura banii din cont fara acoperire contractuala.

Poti sa citesti si de 100 de ori contractul, daca n-ai studii juridice sau o minima experienta in domeniul bancar, nu poti deslusi tot ce se ascunde in spatele diverselor clauze. Toate-s acolo cu un scop bine determinat.

Sincer, nu inteleg de ce alegi sa nu platesti rata la creditul pt nevoi personale, atata timp cat ai bani. Sigur ca nu e treaba mea, numai ca e o varianta care nu te avantajeaza, dobanda penalizatoare e usturatoare. Pe langa faptul ca intri in baza de date de la Biroul de credit si Centrala riscurilor bancare, ceea ce pericliteaza serios un eventual credit in viitor.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pe mine altceva ma nedumereste in privinta bancilor. De ce au nevoie sa stie absolut toate detaliile vietii mele. Daca nu faci credit, deschizi un cont ca esti obligat (sa iti poti primi salariul), de ce trebuie sa ii informezi asupra unor detalii ca: nr. de copii, casatorit/necasatorit, ultimul nivel educational atins, etc. Ma mai nedumereste de ce ei tin sa ne cheme sa ''reactualizam datele". Ce le foloseste sa stie ca io intre timp am divortat sau am mai adus pe lume un copil?
Si inca o chestie: m-am dus sa reactualizez datele in conformitate cu cererea lor. Acolo mi-au dat niste hartii sa le semnez, una din ele avand casute de bifat pentru :"Sunt de acord sa fie datele mele personale utilizate ptr ..." si urmau aici mai multe. Sau "Sunt de acord ca datele mele personale sa fie trimise unei terte parti...". Asa, pana aici bun, la fiecare aveai doua casute: "SUnt de acord" si "Nu sunt de acord". Si imi zica fatuca de la banca " Nu puteti bifa decat ''sunt de acord"". Si io ma uit la ea crucis si intreb "Pai atunci de ce exista si cealalta posibilitate?" Si ea imi raspudne extrem de ''competent": "nu stiu, io atata stiu, ca nu aveti voie sa bifati ca nu sunteti de acord ca nu vi se ia in considerare..."
Io n-am atata putere de intelegere la capitolul asta, am sa raman nedumerita forever: de ce au ei nevoie de toate astea.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Pe mine altceva ma nedumereste in privinta bancilor. De ce au nevoie sa stie absolut toate detaliile vietii mele. Daca nu faci credit, deschizi un cont ca esti obligat (sa iti poti primi salariul), de ce trebuie sa ii informezi asupra unor detalii ca: nr. de copii, casatorit/necasatorit, ultimul nivel educational atins, etc. Ma mai nedumereste de ce ei tin sa ne cheme sa ''reactualizam datele". Ce le foloseste sa stie ca io intre timp am divortat sau am mai adus pe lume un copil?
Si inca o chestie: m-am dus sa reactualizez datele in conformitate cu cererea lor. Acolo mi-au dat niste hartii sa le semnez, una din ele avand casute de bifat pentru :"Sunt de acord sa fie datele mele personale utilizate ptr ..." si urmau aici mai multe. Sau "Sunt de acord ca datele mele personale sa fie trimise unei terte parti...". Asa, pana aici bun, la fiecare aveai doua casute: "SUnt de acord" si "Nu sunt de acord". Si imi zica fatuca de la banca " Nu puteti bifa decat ''sunt de acord"". Si io ma uit la ea crucis si intreb "Pai atunci de ce exista si cealalta posibilitate?" Si ea imi raspudne extrem de ''competent": "nu stiu, io atata stiu, ca nu aveti voie sa bifati ca nu sunteti de acord ca nu vi se ia in considerare..."
Io n-am atata putere de intelegere la capitolul asta, am sa raman nedumerita forever: de ce au ei nevoie de toate astea.

yo cred ca-si fac de lucru cu toate datele astea.

apoi o sa faca niste statistici si or sa ajunga la concluzia ca ala cu 3 copii si 4 facultati si doar 1 sot e cel mai bun platitor si ala o sa aiba creditul pt faimosul apt aprobat mai repede.
si ala cu 3 neveste e un om rau si trebuie sa fie aminat cu creditul. asta face banca cu datele. nu le dai o sa le ceara cind ai nevoie de ceva de la ei.
ca doar tu ai nevoie de banca ...si nu banca de tine.

Mergi la inceput

Io as vrea sa n-am nevoie de banca. Dar legea ma obliga sa nu-mi pot primi salariul decat pe card. Altfel... as zice ''pa'' in orice moment. N-am nevoie de creditele lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Io as vrea sa n-am nevoie de banca. Dar legea ma obliga sa nu-mi pot primi salariul decat pe card. Altfel... as zice ''pa'' in orice moment. N-am nevoie de creditele lor.

si care e problema daca nu completezi "formularul"? ce se intimpla?
aia la ghiseu poate sa-ti spuna orice prostie

Mergi la inceput

Am inteles intr-unul din SMS-urile de la ei ca imi pot bloca contul in care mi se vireaza salariul daca nu ''reactualizez datele"... Nu stiu daca e doar asa, sa sperie sau adevarat. Ca noua ni s-a trimis si la firma hartiile respective si am fost obligati sa le completam de la contabilitate.

Mergi la inceput