Prima gradinita - ce cautam?
Raspunsuri - Pagina 2
anya spune:
Asistenta/medicul face trierea dimineata si asigura primul ajutor pe parcursul zilei. De asemenea urmareste evolutia copilului. La inscrierea in gradinita se duce fisa medicala a copilului in care sunt scrise ce boli a avut/are, dizabilitati daca e cazul, copie dupa carnetul de vaccinari sau o fisa cu vaccinarile facute (stampialata de medicul pediatru/familie). Pe parcursul gradinitei la anumite intervale masoara inaltimea, greutatea, uneori exista campanii de verificare a starii de sanatate (spre exemplu maine trebuie sa-i ducem nespalati pe dinti deoarece le ia exudat). La reintoarcerea dupa vre-o boala sau la inceputul anului ia avizele epidemiologice. Cand vine sanepidul in control, alaturi de administratoare trebuie sa raspunda diverselor solicitari..
Trierea - dimineata: verifica gatul (daca e rosu), daca are ganglionii de la gat umflati, ochisorii (cand pustiul meu cel mare a facut conjunctivita de la bazin m-a rugat sa-l iau acasa), daca au bubite (cat poate vedea, ca nu-i dezbraca de tot
)..Daca vre-un copil face febra ii da un nurofen si anunta imediat parintii, daca are copilul probleme cu burtica ii da un saprosan si anunta...medicatie usoara, doar referitor la simptome. Daca copilul are interdictie la vre-o substanta, alergii trebuie sa stie...Exista un cabinet medical unde sunt tinute fisele, medicamentele de stricta necesitate si exista si un patut pentru copilul bolnavior (scos din colectivitate).
Ce am povestit se intampla la o gradinita de stat.
trischa spune:
Anya,multumesc de lamuriri
.
Eu am fost curioasa pentru ca aici nu am vazut metoda asta,multumesc inca odata.
oriadam spune:
Cand mergi sa alegi prima gradinita, cauti:
- gradinita autorizata (garanteaza respectarea normelor, autorizare Sanepid, personal calificat)
- atmosfera calda (de obicei copilul se lipeste repede de doamne)
- sali aerisite si curte
- mancare preparata musai in bucatarie proprie (este foarte putin probabil spre imposibil ca firma de catering sa respecte intocmai normele de igiena necesare alimentatiei copilului).
La cei mici cam asta conteaza in prima faza.
Succes