Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Sunt medic rezident in anul 1, sunt angajata cu 1 ian 2010 si sunt insarcinata in 2 luni. Bebe ar trebui sa se nasca la sfarsitul lui noiembrie deci nu as avea lucrate decat 10 luni jumate, daca intru in prenatal in noiembrie acesta se considera vechime si se continua contractul de munca ? Sau nu voi primi nicio indemnizatie pt ca nu am lucrat 12 luni inainte de nasterea copilului?
Din ceea ce scrii aidreptul la concediul de maternitate max 126 de zile din care 42 postnatal obligatorii dar nu ai dreptul la CIC unde sunt necesare minim 12 luni anterior datei nasterii copilului deci nov. 2009-nov. 2010
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Deci sa inteleg ca in prenatal se intrerupe contractul de munca, si nu este de fapt un concediu pe care ti-l da medicul de familie. Dar pot sa-mi iau tot prenatalul dupa nasterea copilului?
Ba da este un concediu medical cu un cod 08 si intrerupe contractul de munca (se suspenda) si da, poate fi luat integral postnatal.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa