la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?
Raspunsuri - Pagina 5
Sabina spune:
porumbita, poti citi la semnatura mea cum s-=a intarcat Gh. Bun, a fost dramatic, dar ideea e ca in perioadele grele pt el, nu il consola nicio mangaiere si afectiune din partea mea....era un fel de ma sanctiona ca nu-i dau atnetie cerutul la san, asa ca i=l ofeream pt linistire, iar in perioadele in care stateam efectiv cu el mai mult, pur si simplu nu mai cerea asa des...pana la aproape deloc.
E p;rea micut acum sa spui ca poti inlocui cu altceva, cata vreme el nu e pregatit. Acest "e prea micut" difera de la copil la copil, bineinteles.
Sofia la un an si 8 luni era gata din proprie initiativa, gh la vasrta aia sugea ca nou nascutii....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Porumbita spune:
sabina, pacifista ca de obicei ;
da, eu cred/il simt a fi pregatit; intrcarea o fac treptat (nu dispar 3 zile de acasa, nu las pe altcinva cu el, dar am sa o fac "in grafic" asa cum mi-am propus, cu o marja de eroare de 1-3 saptamani evident )
khisu mai reciteste ce am scris legat de comfort ; ("da, sanul nu e numai pt hrana" - rezulta sanul e hrana + altceva care altceva cred cu convingere ca il poti oferi si de alta maniera; sper ca acum e clar)
in rest nu te supara pe mine dar nu e constructiv schimbul de mailuri; la randul meu nu intentionez sa te supar pt ca au fost momente cand mi-au fost f de folos randurile scrise de tine;
acum nu consider ca ai dreptate dar nici nu am timpul necesar sa stau sa dezvolt (in plus ma indoiesc ca ti-as schimba parerea)
da, consider ca e pt binele lui;
mottoul dupa care ma ghidez de cand s-a nascut (ma rog, unu din ele) e ca nu se moare de oboseala de bebe mic; imi repet asta constant pt ca am/am avut si nopti cu 14 -15 treziri si a doua zi munca de birou + restul timpului cu el etc, am avut si zile cand am stat cu el mufat non stop - tr sa verific in fisier da cred ca odata am stat adunat 10-12 ore din 24
asa ca dc as considera ca pt el e bine as merge in continuare asa fara sa tin cont de oboseala mea; as zice poate dimineata cand sunt kO ca ok, pun stop dar dupa o gura de cafea as reveni la sentimente mai bune ; in fond fiecare din noi avem niste limite si ar fi treba me aca de mult le intind atata timp cat o fac de buna voie
dar nu mi se pare absolut deloc ok ca ziua sa faca asa ca pitica ta;
si nici noaptea sa suga in somn sau sa doarma cu sanul gura la 1 an si aproape 3 luni
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita khisu mai reciteste ce am scris legat de comfort ; ("da, sanul nu e numai pt hrana" - rezulta sanul e hrana + altceva care altceva cred cu convingere ca il poti oferi si de alta maniera; sper ca acum e clar) |
Sa traiti coana da' io tot n-am inteles... Pana la urma in opinia ta care e acel "altceva"??? Vad ca-l oferi altfel decat san.
Tu il simti ca-i pregatit da el nu e, ca-ti urla..daca era pregatit nu urla deloc. Io cred ca tu faci presiuni asupra lui..lasatul sa planga nu e ok sub nici o forma. Din ce povestesti e foarte clar ca nu e deloc pregatit, de aia nu adoarme, de aia are probleme cu somnul, de aia duce o lupta cu el. Si din cate te-am cititi pana acum, intotdeauna a avut problema asta..ar trebui sa-ti dea de gandit.
Da ..pitica mea nu e ok desi nu plange mai deloc, da piticu tau e ok desi urla mititelu' noaptea, si nimic nu-l consoleaza.
E forum porumbita, n-ai cum sa-mi bagi pumnu-n gura sa nu iti mai scriu. Nu te-am injurat, jignit, imi scriu opinia. Plus de asta ca nu-ti scriu numai tie(stiu ca n-o sa recunosti niste "treburi" veci),scriu pt ca... poate citeste vreo mamica proaspata si are ceva de invatat din disputa asta.
Scuze pt off-topic.
IRINA.C spune:
Mai mai ce polemica.Nici nu apuc sa citesc cu atentie,.Va spun doar atat: eu sunt pediatru, ce e drept mai tinerel.Eu l-am si vzt pe baietelul Porumbitei si pot doar sa spun asa: pn la 1 an alaptatul este indicat , OMS spune pn la 2 ani mai ales pt tarile sarace.Dupa 1 an alaptatul devine mai putin hrana si mai mult orice altceva.Eu cred sincer ca exista copii care nu se intarca singuri , am pacienta copilul unei vedete care face emisiuni medicale si care e alaptat la 3 ani si.Nu exista "copilul pregatit" exista mama care sa ia decizii corecte si ferma.Nu cred ca Porumbita a gresit cu ceva.Cred ca, ba dimpotriva, cu putin efort inca pt cateva zile/sapt va intarca baiatul fara ca asta sa-i garanteze suta la suta un somn legat.Sunt copii care au si alte cauze pt care nu dorm bine.
Succes Porumbita!
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita
BraveGirl spune:
citat din mesajul lui anna-mama Fetelor, fac parte si eu din clubul vostru, nici nu mai are rost sa descriu, exact aceiasi poveste si la noi. Nu a dormit niciodata 3 ore legate, tzatzi, tzatzi si iar tzatzi... BraveGirl, cum ai procedat cu intarcarea? A durat mult pana a acceptat? e simplu, doar sa vrei! |
Eu am aplicat o metoda cu care la inceput nu am fost DELOC de acord. Mi se parea traumatizanta pt copil...cred ca ati ghicit: am lasat-o 3 zile cu mama. Totul a fost facut treptat, incepand cu varsta de un an. Dupa ce s-a obisnuit cu dormitul cu mama, am plecat laConstanta si acolo o lasam cu mama. Eu ma duceam dimineata si seara pt alaptat. am stat cateva zile si am revenit acasa. Cd cerea lapte peste zi, primea formula pe care a acceptat-o f usor. Chiar dc cerea san la mine, ii spuneam ca ii fac laptic si astepta cuminte. Apoi am mai facut un drum la constanta si ma duceam peste zi la ea doar pt joaca si seara alaptat. Apoi iar la bucuresti, ca apoi, dupa ce vreo luna am alaptat-o doar seara, si f rar peste zi (cd plangea si nu ma intelegeam cu ea ca vroia neaparat san) am lasat-o 3 zile la mama si nu m-am mai dus deloc pt alaptat. Precizez ca nu am lasat-o sa planga, decat la un an, atunci cd am scos mesele de noapte. in rest eram pregatita sa merg la ea, dc nu accepta lapticul formula. Mai greu a fost pt mine. M-am simtit vinovata ca aleg pe bebe2. Mi-e dor de momentele noastre
Sunt comvinsa ca altfel la noi nu mergea, pt ca ajnsesem sa fie non-stop pe mine. facea crize f urate pe la un an. Bineinteles ca dupa 3 zile, primul lucru m-a controlat la tzitzi, i-am zis c anu mai e si a cerut la tati in brate
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 10+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
IRINA.C spune:
La mine au fost suficiente 3 nopti dormite cu tati.Eu nu am intrat deloc in camera.Dupa 3 zile a acceptat formula din canita nu bibe pt ca avea deja 1 an.Nu l mai alaptam de ceva vreme ziua.A fost alaptat exclusiv pn la 5 luni si noaptea la cerere.In 3 zile se juca cu sffarcul si ghici cine a suferit mai mult?EUUUU!el uitase complet!Stie si acum sa raspunda la intrebarea : unde e titzilocul lui dar gurita nu a mai vrut sa o puna ever
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
khrisu spune:
citat din mesajul lui IRINA.C Mai mai ce polemica.Nici nu apuc sa citesc cu atentie,.Va spun doar atat: eu sunt pediatru, ce e drept mai tinerel.Eu l-am si vzt pe baietelul Porumbitei si pot doar sa spun asa: pn la 1 an alaptatul este indicat , OMS spune pn la 2 ani mai ales pt tarile sarace.Dupa 1 an alaptatul devine mai putin hrana si mai mult orice altceva.Eu cred sincer ca exista copii care nu se intarca singuri , am pacienta copilul unei vedete care face emisiuni medicale si care e alaptat la 3 ani si.Nu exista "copilul pregatit" exista mama care sa ia decizii corecte si ferma.Nu cred ca Porumbita a gresit cu ceva.Cred ca, ba dimpotriva, cu putin efort inca pt cateva zile/sapt va intarca baiatul fara ca asta sa-i garanteze suta la suta un somn legat.Sunt copii care au si alte cauze pt care nu dorm bine. Succes Porumbita! Primul an cu Andrei Poze Andrei mami cea mai fericita de Andreita |
Eu nici nu-i recomand porumbitei sa alapteze, cred ca intarcatul e cea mai buna solutie in cazul ei. Am si spus. Nu sunt de acord cu scosul fortat al meselor din timpul noptii...fie san, fie biberon. Baiatul meu a baut din biberon noaptea, pana la 3 ani si s-a lasat de sportul asta SINGUR. Spun cu mana pe suflet ca a facut-o cand a "fost pregatit". Aici te contrazic, exista copil pregatit care renunta singur la mesele de noapte, care renunta singur la suzeta (la 2 ani si 3 luni a renuntat singur la suzeta). N-am facut nici un fel de presiuni, eu i-o dadeam si el mi-o arunca.... Sa lasi copilul sa planga de foame nu e ok...nici macar nu e omeneste. Acuma pe bune...zi-mi te rog, chiar asta va invata in facultate?? Sa nu dai copilului lapte noaptea orice ar fi??? OMS-ul ce zice in legatura cu treaba asta???
IRINA.C spune:
Dar Porumbita ii da!!!!!!!Trebuie pauza digestiva 4 ore nu asa intr-una.Tu crezi ca dc un copil bea formula la ora 12 si se mai trezeste la 6 e flamand?NU!nici baiatul ei!El mananca seara 300 grame!!!!!!de lapte cu cereale si san!Nu i mai trebuie nimic pn dimineata!Nu moare de foame, nu se trezeste "de foame"Cu asemenea cantitate poate sta si 8 ore si sa doarma neintors-asa cum fac altii.O face din alte considerente-afectiune in primul rand, alinare etc .Nu foame!Si exprimarea "asa va invata in facultate" nu-mi place.Stiu f bine ce invat si ce spun si mai stiu necesarul caloric si protidic al unui copil de 1 an si 3 luni pe care mamele il depasesc cu brio in general.Baiatul Porumbitei este un copil eutrofic care nu are nevoie de mese noaptea.Mesele de noaptea dc sunt prea dese se scot fortat, alta metode nu ai.Si asta nu inseamna ca esti "cruda" inseamna ca esti REALISTA si cu capul pe umeri, ca la varsta asta cel mic te speculeaza.Dc cedezi si ii oferi de cate ori vrea sanul sau chiar biberonul nu vei obtine nimic.
Pregatit la 3 ani ...pot spune ca bine ca a facut-o!stii cum e corect?La 1 an sa bea cu cana cu cioc cel putin , pt ca pana la 2 ani sa bea numai cu cana de adult.Deci orice copil poate fi "pregatit" sa renunte la bineron/suzeta/san p[t ca nu am vzt nici un copil sa mearga la socala folosind aceste "lucruri" pn la urma toti renunta si toti devin "pregatiti" in viziunea mamelor.Important este CAND.
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
khrisu spune:
citat din mesajul lui IRINA.C O face din alte considerente-afectiune in primul rand, alinare etc . |
Si pe asta cum o rezolvam?? Nu-mi zice ca tre sa-l las sa planga daca nimic altceva nu-l linisteste...
Copilul meu nu a fost niciodata grasutz..din contra..era la limita inferioara. La 3 ani are 14 kile si ceva. Eu cred ca am procedat absolut corect ca i-am dat lapte peste noapte cand a vrut, fara presiuni. Cred ca toata treaba functioneaza pe principiul fructului oprit ..cu cat ii interzici cu atat isi doreste mai tare... la fel si cu alaptatul..n-am auzit sa se fi consemnat pe undeva in istoria omenirii vre-un adult care sa suga de la ma-sa..si mame asa batute-n cap ca mine, care sa nu refuze tzazta copilului cred ca au mai fost. Pana la urma se desprind de sanul mamei. Din nou spun..exista copil pregatit care sa se autointarce.
Inca ceva...am nascut primul copil intr-o clinica de fitze din bucuresti. Am primit sfaturi ok de la neonatolog, in mare parte (alaptat la cerere, fara ceai, si mai multe)dar unele au fost total aiurea... mi s-a spus ca e absolut ok sa dau copilului laptele meu din biberon..nu m-a avertizat ca treaba asta ar putea sa duca la intarcat precoce..ceea ce, de altfel, s-a si intamplat. Mi-a mai zis sa nu-l port in brate daca plange de colici sau ce-o fi, ca-l invat prost si dupa aia viata n-o sa am cu el. Moasele mi-au dat verdict din prima ca nu pot alapta pt ca am sfarcuri retractile(m-a bantuit "diagnosticul" asta mult timp ca eram proaspata mamica ...mi-au recomandat silicoane pt sfarc care m-au incurcat tare mult, copilul sugea tare greu prin ele,..apoi nu mi-a acceptat sanul fara ele, si au contribuit si ele la intarcarea fiului meu la numai 7 luni. In opinia mea, cadrele medicale pot da si sfaturi proaste, din pacate.
khrisu spune:
Inca ceva..porumbita nu-i da sa suga la ora 2 noaptea "indiferent cat de urat face si orice ar fi" ...ca atunci in opinia ei si a ta e satul si supul pe care il doreste el nu are temei.