Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

seara buna
am ajuns acasa, azi pe la 11 si ceva si am alergat sa fac cumparaturi, apoi treburi pe acasa.....

Patou, grea treaba cu alergiile astea. fata mea a inceput sa faca alergie cam pe la un an si 5, 6 luni. era alergica la lapte, doar cel praf (nu mai stiu denumirea) ii pria, cele din comert ii faceau rau. apoi am descoperit ca avea si alte alergii la margarina, ii dadeam rar, la delikat si inca ceva.....nu mai stiu. am fost la mai multi medici, am facut teste peste teste....pana la urma un medic mi-a spus ca sa urmaresc alimentatia si sa nu-i dau ce-i face rau. ca alta solutie nu am. dupa 5 ani, am observat ca s-a imunizat, daca pot spune asa. acuma, la 12 ani nu mai are nici o alergie. si sper sa ramana asa!

in schimb, acum trei ani si ceva m-au lovit pe mine alergiile.....dupa investigatii serioase am descoperit ca sunt alergica la alune, la orice fel de alune....desigur ca si orice produs care contine alune imi face rau. mai am alergie la pestele oceanic, mezeluri de toate felurile, conserve de carne ....mi-a fost foarte greu in primele luni, ca uitam si mancam si imi apareau pete rosii pe fata. numai pe fata imi ies pete rosii, micute, care dispar in doua zile. imi plac alunele, imi place pestele foarte mult dar ce pot sa fac....doar sa ma abtin.

treptat m-am invatat sa nu mananc ce nu-mi face bine si asa ma feresc de reactiile neplacute. e mai greu pana te inveti, dar cand incepi sa te obisnuiesti devina mai usor de suportat.
cred, ca la copii sunt sanse de scapare odata cu varsta, cresc si se mai imunizeaza, dar io la patruj si ceva de ani.....

va doresc o duminica binecuvantata si plina de pace!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Tema de meditatie (ce coincidenta, e duminica): in Evanghelia dupa Ioan, 20:7, este mentionat ca, desi Magdalena a gasit hainele de inmormantare aruncate in dezordine in mormant, servetul de pus peste fata era impaturit si pus cu grija la capul sicriului din piatra.

De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Neata tuturor
Beren, ma gandesc ca daca ar fi fost si mahrama aruncata pe jos, toti s-ar fi gandit ca invierea s-a intamplat in graba mare (''uite, dom'le, ce graba"). Dar pe de o parte neglijenta lucrurilor de pe jos arata ca Hristos este Stapanul iar mahrama impaturita cu grija arata ca era timp. Era timp ca invierea sa se faca pe indelete, ingerii au avut timp si de asta.
Hristos intre timp s-a aratat Mariei Magdalena dar a avertizat-o "Femeie nu te atinge de mine (...)". In timp ce un pic mai tarziu, propria mama l-a putut atinge si imbratisa.
Pe de alta parte, amintitndu-mi de chipul care il lasase impregnat pe prosopelul sfintei Veronica, poate fi si un semn ca sa cinstim sfantul Sau chip in icoane, pastrandu-I vie amintirea chipului.
Ma mai gandesc si revin la asta.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

M-am mai gandit la ceva referitor la mahrama.
Era ideea generala ca ucenicii vor merge si vor fura Trupul sfant ca sa spuna pe urma ca a inviat (doar de aia era si strajuit Sfantul Mormant). Daca ucenicii ar fi facut asta, nu mai aveau timp de impaturit mahrama, ci dimpotriva, n-ar fi stiut cum sa fuga mai repede. Ba inca eu cred ca ar fi luat si mahrama cu ei si giulgiurile (la ce sa ia trupul gol)
Pe de alta parte, daca intrau pazitorii Mormantului primii, ar fi luat ei giulgiul si mahrama ca sa spuna ca Trupul a fost furat. Deci n-au intrat ei primii, ci ucenicii. Pazitorii erau impietriti de frica vazand ingerul dand ditamai piatra deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Conteaza de ce>?????? Eu prefer sa meditez la Sarbatoarea de azi, no offence.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Mai este si indemnul care vine din aceasta: lepadarea de omul cel vechi din noi (care moare) si schimbarea in omul cel nou care e vesnic.
Giulgiul reprezinta omul cel vechi, caruia trebuie sa murim si trebuie apoi sa inviem omului cel nou:

22.Sa va dezbracati de vietuirea voastra de mai înainte, de omul cel vechi, care se strica prin poftele amagitoare,
23.Si sa va înnoiti în duhul mintii voastre,
24.Si sa va îmbracati în omul cel nou, cel dupa Dumnezeu, zidit întru dreptate si în sfintenia adevarului.

(Ef.4, 22-24)

Grija de a relata in amanunt mie imi arata ca Apostolul spunea adevarul. Nu vorbim de o inviere in idee, asa teoretica, ci o inviere in adevar, in realitatea imediata. (Asta se construieste prin detalii)

Editez pentru a face o precizare si anume: Toate ideile si conceptiile (din raspunsurile mele) sunt prin prisma gandirii mele (care este sau nu influentata), dar nefiind teolog, nestiind prea multe despre dogma (dogmatica), nefiind in masura sa catehizez, imi asum greselile din ceea ce expun. A nu se intelege aici ca eu am dreptate sau nu. Opiniile mele sunt ale mele si atat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Cat despre faptul ca nu ai putea sa te descurci cu doi, am vazut adesea mamicile cu mai multi copii ca s-au zdrobit la primul copil care a avut si alergii si boli, era si sensibil, dar al doilea a crescut ca din.. apa, fara sa ceara prea multa atentie. Mai ales ca primul iti consuma multa energie si mult timp, in timp ce doi copii cresc impreuna si nu-ti mai cer atata atentie cat iti cere unul singur (pentru ca se plictiseste).
Sa fii sanatoasa, fruntea sus si zambeste cat poti de mult. Suntem datoare copiilor nostri cu imaginea unei mame pline de bunatate, de zambet si de rabdare. Numai mama poate fi asa!! (mai ales in lumea in care traim, cand femeile sunt stresate, ce certitudine avem noi ca partenerul de viata ii va oferi dragoste adevarata mai tarziu?)
Uite pupici de aici si zambete largi pana la urechi:

uoaaa, mi s-a facut pielea de gaina citindu-te...ce buna esti tu, Iasmin.

Mergi la inceput

Conchita, departe de mine acel cuvant ''buna''. departe de mine, io nu sunt buna. Ti-am trimis email.
Dar aici am sa iti raspund altfel: printr-o poveste.
Era o mamica ce a ramas de tanara vaduva si si-a crescut singurul prunc: un baiat, singura s-a zbatut cu dragostea ei mare. Dar spune povestea ca era si ingaduitoare cu el, il iubea netarmurit si il alinta, copilul era icoana vie a iubirii ei inmormantate.
Iata ca anii au trecut, copilul a crescut, s-a facut flacau, barbat in toata puterea cuvantului. Si s-a indragostit de o femeie care zice povestea, facea numai rele (umbla cu vrajitorii). El fiind frumos, femeia aceea l-a atras si i-a dat sa bea ''de dragoste". Si l-a facut apoi sa uite de mama, sa o urasca pe mama lui (care il invata sa mearga la biserica, sa fie om bun samd).
Si fiind flacaul intors de catre femeia cu care traia impotriva propriei mame (care era impotriva legaturii lor), a mers intr-o seara si a ucis-o. Vrajitoarea ii spusese dupa aceasta fapta sa ii aduca inima mamei lui. Cum necum, povestea spune ca el si-a ucis mama (aflat sub vraja aceea) si i-a scos inima mamei s-o duca la iubita. Iubita fiind in alt sat, el a mers prin padure, noaptea (altfel probabil nu si-ar fi putut savarsi fapta), alergand. In sufletul lui ceva s-a intamplat, s-a rupt. Si tot alergand, o creanga de copac l-a ranit pe el si el a strigat de durere. Iar din inima mamei pe care o tinea insangerata n maini s-a auzit clar: " Ce-ai patit, puiul mamei, te doare?". Adica o ucisese, dar mama era mama oricum. Pe ea n-a durut-o fapta lui, cat a durut-o cand el s-a lovit si a tipat.
Povestea spune ca el s-a trezit atunci brusc din vraja, a inteles ce a facut si ca el s-a cait toata viata lui pentru asta. A mers, s-a spovedit, si ani de zile auzea glasul mamei lui "te doare, puiul meu?". Se pare cand spre sfarsitul vietii a auzit-o din ce in ce mai putin, duhovnicul spunea ca din cauza ca mama il iertase.

Asta e mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Conteaza de ce>?????? Eu prefer sa meditez la Sarbatoarea de azi, no offence.

Eram sub impresia ca, pentru crestini, tema dominanta pentru cele 40 de zile dupa Paste este Invierea sub toate aspectele. Probabil gresesc.

Revenind la ce meditam, mi se pare foarte relevant ca doar acel obiect, de marimea unui stergar de folosit la masa, a fost impaturit si pus deoparte...

Mergi la inceput

Beren, referitor la cele 40 de zile: un adevarat crestin nu are limita in a trai Invierea.
Am auzit de curand in Neamt la o manastire (prietenii stiu de ce), intr-o predica despre un parinte Selafiil care in tot anul, in fiecare zi din cele 365 spunea "Hristos a inviat!" in loc de ''buna ziua". El traia cu adevarat momentul. Iar alti parinti se raportau in permanenta la Jertfa, traind ca la picioarele Mantuitorului pe Cruce.
Cat despre mahrama- este direct legata de Chip. Iar Chipul de iconografie (in viziunea mea). Desigur ca are mai multe semnificatii, dar eu deocamdata pe acestea le vad.

Mergi la inceput