Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Crinuta Imi vine s ate pup de mii de ori. Ti-a iesit un porumbel din gura.
Da, daca iti predai viata asa cum e lui Dumnezeu traiesti fara griji.

In acelasi timp insa... nu ne impartasim noi oare cu Hristos? Ia sa vezi ce zicem noi acolo, la rugaciunea de dinainte si de dupa impartasanie... Ne impartasim cu Hristos, apoi Hristos lucreaza in noi, spre intelegerea Sa, in cadrul Bisericii Lui.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Iasmin, pai tot asta ziceam, ca deja demonstram, acceptandu-ne conditia. si "mai mult" pentru mine inseamna sa iubesc pe astia creati cat se poate de mult, cat poate duce sufletul meu. nu e josnic si nici inferior sa-ti iubesti familia. iar daca poti sa iubesti si strainii cat poti de mult, cu atat mai bine, mantuiesti mai multi. dar sa-ti iubesti familia...asta nu e un bolovan greu? de ce zici ca e usor? ca nu-ti alegi familia, ti se da, gata creata. pot exista dureri imense si cruci de trei tone in familie, nu e totul ambrozie si nectar.

tot ce spuneam e ca daca sacrificiul mamei m-a mantuit pe mine si al lui Iisus pe toti care cred in el, eu nu am cum sa fac altfel, adica asa cum era gata sa faca Avram. as spune Nu, Doamne, nu-mi cere asta. omoara-l tu, daca tot l-ai creat, pentru ca eu nu iubesc infinit, asa ca tine, sa cer demonstratii prin cruzime.

cat despre faptul ca ne putem mantui copilul, da, probabil ca putem incerca, dar indirect liber, adica prin viata noastra, nu prin bolovanii pe care i-am putea arunca in carca lor. dar nu i-l poti baga pe Iisus cu forta in inima, poti doar sa i-l prezinti, cum zice Katya. dar daca nu-L urmeaza? mori ca mama mea, stiind ca propriul copil e ateu si...rebel.

nu stiu, dar eu sunt convinsa ca e adevarata chestia aia cu daca Iisus ar veni azi, nu L-am recunoaste, atat suntem de cufundati in propriile scheme mentale despre El, in propriile limitari ale inimii. chiar imi doresc sa rada cu duiosie de speculatiile noastre, m-ar durea imens daca m-ar lua in serios si NU m-ar ierta, la cat Il iubesc. asa, cu iubire de creatura creata...

Mergi la inceput

Conchita, mult iubita noastra rebela, nu cred ca stii aceste ''scheme'' cu ce sange au fost dobandite, cu cat sacrificiu si de catre cine. Nu suntem vrednice acelor sfinti nici sa le aducem un pahar de apa. Nu sunt scheme date de unu care se scobea in dinti si mai dadea o idee ...de plictiseala. Ci de oameni care au ajuns de ridicau bolnavii, faceau orbii sa vada, schiopii sa umble normal, vindecau leprosi samd... Rugaciunea lor se urca la cer ca o coloana de lumina!
Nu sunt scheme, sa iti dea Dumnezeu credinta sa intelegi si sa vezi.
Sa ajute Dumnezeu in drumul tau si sa nu te lase, ca daca mie imi esti asa draga, apoi Lui cu atat mai mult.

Mergi la inceput

Mno, domnu' Beren, acuma va rog frumos veniti de inchideti aici.
Multzamim frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Eu tb neaparat sa recitesc,altfel raspund ori gresit,ori la mesaje imaginare,cum am patit cu Crinuta,asa ca tb sa revad ce-ati vrut sa ziceti cu Sisif,dar mie mi se pare un vesnic progres drumul spre Hristos,n-o iau de la capat ca Sisif...

Conchita ,draga de mama ta,n-am stiut!

mamabear a explicat f bine si eu inteleg tot ce-a spus,nu e vorba de jignirea cuiva,ne-am agitat noi aici cu totii,dar toti sintem crestini si ne iubim!

Am plecat,haideti sa recitim si sa ne gindim cu drag unii la altii!

Mergi la inceput

Io's obosita, deabia vad. SI mi-am recitit mesajul si mi-am amintit brusc ca rebela noastra Conchita le ia pe toate ad literam
Nu despre tine era vorba ca te scobesti in dinti si mai dai o idee de plictiseala... Pentru numele Domnului Hristos, sper ca nu intelegi ce-am zis io acolo pe dos...
Aia e referitor la ceea ce se stie despre marii ganditori , sofisti samd. Stateau in tihna si filozofau. La aia m-am referit.

Mergi la inceput