Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mie cuvantul " sentinta" imi da fiori. Cand te gandesti ca vorbim despre eternitate....., ceva ce nu se termina niciodata...... si nu sunt decat 2 posibilitati...., va dati seama de miza?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Mie cuvantul " sentinta" imi da fiori. Cand te gandesti ca vorbim despre eternitate....., ceva ce nu se termina niciodata...... si nu sunt decat 2 posibilitati...., va dati seama de miza?

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Exact aia e. Dar noi nadajduim in mila si dragostea lui Dumnezeu.
Zicea unul din sfintii parinti: "tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" Asta in ideea ca amintindu-ne de iad nu vom mai savarsi pacate.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:

Crinuta si minunea ei

Second chance

Exact aia e. Dar noi nadajduim in mila si dragostea lui Dumnezeu.
Zicea unul din sfintii parinti: "tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" Asta in ideea ca amintindu-ne de iad nu vom mai savarsi pacate.

Ah nu, cu asta nu pot fi de acord, ca daca mi-as tine mintea in iad, inima mea ar lua-o razna, as da in palpitatii.
Eu vreau sa traiesc cu speranta ca voi cu EL, deci imi tin mintra si inima la EL.

Cum i-a spus El SF. Faustina, sa spunem asa: " Isuse, ma incred in Tine". ASta voi face, ma incred in EL.

Si inca ceva: eu nu vreau sa traiesc in frica, sa nu pacatuiesc din frica, ci sa nu pacatuiesc din iubire pt EL. Daca mi-e frica nu pot iubi. Eu reactionez f rau la frica, pe mine frica ma paralizeaza.
Eu din iubire vreau sa nu Il ofensez.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:

Citat:

Da, in Rai sau in Iad. Nu conteaza daca provizoriu sau nu...
Eu nu intelesesem ca ar fi fericite sufletele in Purgatoriu, ci doar ca nu sunt nici fericite, nici nefericite, ci intr-o stare de asteptare si atat.

Aha, am inteles. Si de ce spuneati ca din iad iese? Ecplicati-mi mai pe larg punctul de vedere al Ortodoxiei.
Daca un suflet in intra in iad, mai poate iesi din acolo?

Acum ai inteles cum e perceput Purgatoriul la noi, nu de noi, ca noi nu am fost, ci de cei care l-au vazut si l-au descris.
Deci nu e fericirea aceea suprema din Rai, care am inteles ca nu poate fi egalata cu nimic, si nici nu poate fi descrisa in cuvinte, dar e speranta ca totul se termina si vor fi cu EL, iar speranta aceasta le da putere.

Crinuta si minunea ei

Second chance

In Ortodoxie definim raiul ca o comuniune a oamenilor aflati in fericire, comuniune implinita in si prin Iisus Hristos, inceputa aici pe pamant si definim iadul ca lipsa de Dumnezeu, sau ca o comuniune cu duhurile raului, comuniune inceputa tot aici pe pamant. Iadul nu a fost creat special, ca un loc aparte, ci a rezultat in urma refuzului oamenilor de a fi in comuniune cu Dumnezeu. Dpdv ortodox, nu toate sufletele care ajung in iad Il urasc pe Dumnezeu, ci doar o parte din ele. Unii oameni ajung in iad ca urmare a faptelor savarsite pe pamant, fara insa a-L uri pe Dumnezeu, unii ignorandu-L, altii dorindu-L chiar, dar din cauza interpretarilor personale a credintei,din cauza diverselor influente, au facut fapte nedemne de comuniunea cu Dumnezeu. Avem exemplul din Biblie , al bogatului nemilostiv, care si-ar fi dorit sa fie in Sanul lui Avraam (care este o prefigurare a Raiului crestin), si care isi iubea fratii si voia ca macar ei sa nu ajunga in iad. (Deci nu-L ura nici pe Dumnezeu, nici pe cei ce s-ar fi putut salva).

Biserica Ortodoxa, calauzindu-se dupa cuvintele Mantuitorului, Care a spus " Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste. " (Matei 12, 30) si definind (cum am mai zis) Raiul ca si comuniune cu Dumnezeu, iar iadul ca lipsa a acestei comuniuni, nu recunoaste existenta unui loc intermediar, cum e purgatoriul. Ortodoxia ne invata ca ori suntem cu Dumnezeu, ori nu suntem, nu exista stare intermediara. Si la noi exista marturii ale unor sfinti, care au vazut "lumea de dincolo", si care au vorbit doar de Rai si de iad.

Biserica Ortodoxa invata ca, daca in urma faptelor sufletul ajunge in iad, se afla acolo pana la judecata universala ( poti sa-i spui si provizoriu, dar pare nepotrivit termenul ). La judecata universala se iau in calcul si CONSECINTELE FAPTELOR, CUVINTELOR, GANDURILOR, SCRIERILOR avute pe pamant. Aceste consecinte pot scoate un suflet din iad si sa-l treaca in randul celor mantuite, si tot consecintele pot trece un suflet aflat in rai, in starea fericita, la osanda vesnica (mai cu seama atunci cand a indepartat pe altii de la dreapta credinta si de la primirea lucrarii Duhului Sfant in Taine).
Biserica Ortodoxa invata de asemenea ca sufletele care au avut dreapta credinta, dar se afla in iad in urma judecatii particulare, pot primi ajutor din partea Bisericii si din partea celor de pe pamant. Dar oricate slujbe ar face Biserica, asta nu inseamna ca un suflet este automat scos din iad. Slujbele, donatiile, rugaciunile particulare nu apasa vreun buton , ci fac apel la mila lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu, Persoana fiind, face ce crede de cuviinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Se poate iesi si in urma judecatii universale, cum spuneam aseara. Apoi , ramane definitiva asezarea sufletelor, in rai sau iad.

Nu dupa, ci ca urmare a judecatii universale.

Na, ca am precizat ce si cum, ca sa nu se inteleaga gresit, dar ma bazam ca ati citit ce am zis aseara.
Acum nici nu stiu ce am facut, am sters mesajul, am raspuns cu quote tot la al meu, ce sa fac, sunt cu nervii la pamant, ca-mi urla cel mic in cap niste serenade...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Citat:

Citat:

Din iad se poate iesi numai intre judecata particulara si cea universala, si se poate iesi doar cu ajutorul rugaciunilor si pomenirilor care le facem in Biserica.

Se poate iesi si in urma judecatii universale, cum spuneam aseara. Nu dupa, ci ca urmare a judecatii universale. Apoi , ramane definitiva asezarea sufletelor, in rai sau iad.

Ana-Maria de 4 poznasi: Ioan(2000) ,Alexandru(2002), Maria(2005) si Stefan(2009)

Da, mamabear, acu mai vii de-acasa. Acu ne-am inteles

Mergi la inceput

Eu nu inteleg de ce consecintele nu se iau in calcul inca de la inceput? Adica, dupa judecata particulara sa ajungi in rai, sa fi fericit, iar apoi sa ajungi in iad, adica sa existe posibilitatea de a se schimba radical situatia? Ceva nu imi suna bine aici.....

La noi se spune ca si in ultima clipa, in clipa mortii, daca te caiesti, scapi de iad, insa ajungi in purgator. In iad merge cel care refuza si in ultima clipa sa se caiasca, care nu cere Indurarea lui Cristos, asa cum a facut talharul de pe cruce, ci care prefera de buna voie si nesilit de nimeni sa traiasca in absenta lui Dumnezeu.

Un singur act de iubire autentic poate salva sufletul de iad. E complicat.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:

Eu nu inteleg de ce consecintele nu se iau in calcul inca de la inceput? Adica, dupa judecata particulara sa ajungi in rai, sa fi fericit, iar apoi sa ajungi in iad, adica sa existe posibilitatea de a se schimba radical situatia? Ceva nu imi suna bine aici.....

Crinuta si minunea ei

Second chance

Crinuta, iubita, mamabear a dat exemplele potrivite, cred ca nu ai avut rabdare sa citesti. Degeaba esti in rai daca ai contribuit intr-un fel sau altul la pierderea fie si a unui singur suflet, si prin cuvinte sau fapte l-ai aruncat in iad....Trebuie sa fim constienti de faptele si cuvintele noastre, trebuie sa intelegem ca vom culege roadele faptelor noastre. Iar smokinul aflat fara roade bune, oare ce a patit???
Credinta nu e fara de nadejde ci cu nadejde, dar trebuie si noi sa ne ostenim sa lucram fapta cea buna.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Crinuta si minunea ei

Pai eu am zic ca am citit atent si cu rabdare.
Daca cineva contribuie la pierderea unui suflet, nu are cum sa ajunga in rai din start. Din pdv catolic ar ajunge in Purgatoriu, daca se caieste, iar dpdv ortodox, banuiesc ca in iad, nu stiu.
Noi suntem judecati dupa ganduri, cuvinte, fapte, omisiuni, consecintele tuturor.
Oricum, nu conteaza. Conteaza sa traim noi bine, sa pacatuim cat mai putin, si apoi sa ne predam lui Dumnezeu.

Second chance

Crinuta, iubita, mamabear a dat exemplele potrivite, cred ca nu ai avut rabdare sa citesti. Degeaba esti in rai daca ai contribuit intr-un fel sau altul la pierderea fie si a unui singur suflet, si prin cuvinte sau fapte l-ai aruncat in iad....Trebuie sa fim constienti de faptele si cuvintele noastre, trebuie sa intelegem ca vom culege roadele faptelor noastre. Iar smokinul aflat fara roade bune, oare ce a patit???
Credinta nu e fara de nadejde ci cu nadejde, dar trebuie si noi sa ne ostenim sa lucram fapta cea buna.

Pai eu am zic ca am citit atent. Am inteles eu gresit?
Daca cineva contribuie la pierderea unui suflet, nu are cum sa ajunga in rai din start. Din pdv catolic ar ajunge in Purgatoriu, daca se caieste, iar dpdv ortodox, banuiesc ca in iad, nu stiu.
Noi suntem judecati dupa ganduri, cuvinte, fapte, omisiuni, consecintele tuturor.
Oricum, nu conteaza. Conteaza sa traim noi bine, sa pacatuim cat mai putin, si apoi sa ne predam lui Dumnezeu.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:

Se poate iesi si in urma judecatii universale, cum spuneam aseara. Apoi , ramane definitiva asezarea sufletelor, in rai sau iad.

Nu dupa, ci ca urmare a judecatii universale.

Na, ca am precizat ce si cum, ca sa nu se inteleaga gresit, dar ma bazam ca ati citit ce am zis aseara.
Acum nici nu stiu ce am facut, am sters mesajul, am raspuns cu quote tot la al meu, ce sa fac, sunt cu nervii la pamant, ca-mi urla cel mic in cap niste serenade...

Si tot tot repede raspuns, ca si eu sunt cu nervii la pamant. Doar vesti proaste, si am obosit....

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput