E posibil sa nu vorbeasca din cauza absentei tata
Am un baietel de 1 an si 9 luni si nu spune decat silabe dar intelege tot cei spun in limita a cat poate intelege un copil de varsta lui . Eu ma gandesc ca si absenta tatalui din viata lui poate sai intarzie vorbitul. Nu stiu daca e bine ce spun dar as vrea si eu un sfat de la un psiholog daca se poate.
Raspunsuri
Luna1 spune:
Buna,
Nu sunt psiholog dar iti raspund din experienta proprie. Absenta tatalui nu are nicio legatura cu dezvoltarea vorbirii. Fiul meu nu l-a avut pe tatal lui langa el si a vorbit f precoce, asa a fost el.
Pe de alta parte fiica mea care a avut familia completa a vorbit mai tarziu, dupa 2 ani a format propozitii, la un an si noua luni f putin vorbea.
Daca zice silabe eu zic ca e ok, insa cel mai bine intreaba un pediatru.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
andruskandu spune:
Eu nu cred asta... pur si simplu cred ca inca nu vrea sa vorbeasca! Tu doar incurajaza-l, comunica cu el, vorbeste-i non-stop despre orice faci tu sau el sau faceti impreuna, canta-i, si-ai sa vezi ca-ti va raspunde, va canta cu tine.
natalia_nica spune:
Copilul meu, cu familie intreaga si extra (bunici), pana la 1 an si 8 luni nu vorbea DELOC, nici macar 'mama' sau 'tata'. Atunci a inceput si sa te tii, frate! Limbajul i s-a dezvoltat extraordinar de repede. Acum are 3 ani si 10 luni si vorbeste perfect (adica toate sunetele, propozitii complexe etc), doar la acordurile gramaticale mai avem de lucru. Eu zic sa ai rabdare, inca nu e tarziu, mai are timp sa vorbeasca
szivarvany spune:
Nu are nicio legatura.
Fi`mea cat am fost o familie "normala" nu a vorbit multe.
Nici acum la 5 ani nu vorbeste. Ea este o persoana mai rezervata
Noi am fost si la pshiholog cand ea avea 3 ani.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
adda_lili spune:
Ma gandeam ca poate tocmi lipsa tatalui il poate inhiba pt ca nu are afectiune si de la o parte masculina dar eu as fi tare bucuroasa sa nu fie acesta un motiv. De altfel el e foarte sociabil cu toata lumea si prietenos .
bird70 spune:
La 1 an si 9 luni copilul nu intelege oranduirea sociala si nu stie ca lui ii lipseste ceva (tatal). Daca este stimulat si i se vorbeste va incepe si el sa vorbeasca cand va fi pregatit.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation