Copilasi de Iulie - August 2004 (45)
Raspunsuri - Pagina 11
kim222 spune:
Robi te inteleg..este super nasol cind depinzi de primarie..
Andries multam pt sfaturi!Maine am programare la notar, fac si procura cu ocazia asta... problema este ca-n Buc nu cunosc notar..si nici nu stiu daca trebuie sa fac cadastru si intabulare ..aceasta din urma este deja facuta cind a cumparat tata casa acum 6 ani.
Merci de pontul cu Orizont...habar nu aveam unde trebuie sa merg..
of...se pare ca iar trebuie s-o tai la Bucuresti
Cu casa nu prea ne miscam..cica este bine sa nu pui termopane..sa nu tencuim..macar citeva luni, proiectantul spune pina in septembrie..
Cele care stati la casa...aveti distribuitor termic pe fiecare etaj sau unul pentru toata casa? De la distribuitor ,caloriferele sint inseriate sau legate fiecare individual la distribuitor? Ce centrale aveti? Merci mult...si scuze ca sitn off topic:(
La multi ani Victor!!!!
trebuie sa fug...inca nu v-am povestiti ce super a fost la fam Simonei!!
corianai spune:
Mey voi bagati groaza in mine... mai ca ma faceti sa o inregistrez pe Eva noaptea sa vaz ce pauze face... dar chiar e periculos?? Ea cand era mica facea niste crize de isterie (le zice ceva care s-ar traduce convulsii afective, sau asa ceva) cand uita sa respire dar dr au zis ca nu se poate intampla nimic rau ca isi aduce aminte cand are nevoie de oxigen, nu se blocheaza asa. alea au trecut demult, dar io stiam ca pauzele in somn nu sunt nici ele periculoase. si apoi ce are sforaitul cu polipii si amigdalele, daca ar fi asa simplu cred ca toate duamnele si-ar opera sotii sforaitori... io zic ca e gaselnita ORListilor, sa-si faca de lucru, daca sforaie omu asta e si pace
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Robi te inteleg..este super nasol cind depinzi de primarie.. Andries multam pt sfaturi!Maine am programare la notar, fac si procura cu ocazia asta... problema este ca-n Buc nu cunosc notar..si nici nu stiu daca trebuie sa fac cadastru si intabulare ..aceasta din urma este deja facuta cind a cumparat tata casa acum 6 ani. Merci de pontul cu Orizont...habar nu aveam unde trebuie sa merg.. of...se pare ca iar trebuie s-o tai la Bucuresti Cu casa nu prea ne miscam..cica este bine sa nu pui termopane..sa nu tencuim..macar citeva luni, proiectantul spune pina in septembrie.. Cele care stati la casa...aveti distribuitor termic pe fiecare etaj sau unul pentru toata casa? De la distribuitor ,caloriferele sint inseriate sau legate fiecare individual la distribuitor? Ce centrale aveti? Merci mult...si scuze ca sitn off topic:( La multi ani Victor!!!! trebuie sa fug...inca nu v-am povestiti ce super a fost la fam Simonei!! |
Daca ai cadastru facut de acum 6 ani e perfect, inseamna ca ai si intabularea si nu mai trebuie sa iti bati capul!! Noterul trebuie sa iti scoata extras de carte funciara si asta dureaza 3 zile, timp in care iei si certificat fiscal si adev de la asociatia de prop si ai gata dosarul pentru banca!!
Notarul de regula il alege cumparatorul (si de cele mai multe ori banca impune notarul ei, ca sa faca si ei un business cinstit ), daca te-ai inteles cu cineva, intreaba-i la ce notar vor sa mearga. E simplu, ai scapat usor, trebuie doar evaluatorul sa puna suma corecta pe evaluare si sa asteptati aprobarea de la banca si de la fondul de garantare.
Casa asa cum este acum este foarte uda si e bine sa o lasi nitel sa "lucreze". Pe de alta parte nu e bine sa tencuiesti pe canicula pentru ca se crapa urat. Noi de exemplu am acoperit-o in noiembrie, apoi am lasat-o pana in martie si in martie - aprilie - mai am tencuit, pus termopane si am dat si gletul, a iesit foarte bine, nu am nici o crapatura pe nicaieri.
Eu am ales sa fac instalatia de incalzire aparent, pe perete, cu calorifere inseriate, am trei coloane de calorifere in toata casa, deci nu am bagat aproape nimic in sapa. Sapele le-am turnat cand am tencuit.
Andries
kim222 spune:
Andries cumparatorul nu are notar (este din Onesti)..zici ca notarul imi da certificat fiscal??Intabulare am vazut..dar fisa cadastrala..cu masuratori..nu...de aici deruta..
Cite calorifere pe etaj ai? Nu ai nici un distribuitor..macar la parter? Cind va mutati??
Andries spune:
Pe de alta parte, daca te apuci de tencuit abia in septembrie, te vei muta cel mai devreme la Craciun si inca intr-o casa "uda" (ca si tencuiala trebuie sa se usuce, ies o gramada de aburi din ea) ceea ce eu de exemplu nu as face sub nici un chip.
O varianta ar fi daca ai posibilitate incepi cu tencuiala acum, dar nu pui termopanele. Casa va fi foarte ventilata fiind fara geamuri si se va usca pana in iunie, poti pune termopanele apoi si instalatiile si apoi finisezi in interior, lasi permanent geamuri deschise si pana in oct poate fi gata. La exterior poti sa pui termosistemul mai la toamna, cand e bine uscata. Depinde si ce bani vrei sa bagi in ea.
Andries
Andries spune:
citat din mesajul lui kim222 Andries cumparatorul nu are notar (este din Onesti)..zici ca notarul imi da certificat fiscal??Intabulare am vazut..dar fisa cadastrala..cu masuratori..nu...de aici deruta.. Cite calorifere pe etaj ai? Nu ai nici un distribuitor..macar la parter? Cind va mutati?? |
Deci iti trebuie:
extras de carte funciara - faci o cerere la notar si numai notarul poate sa mearga la cartea funciara sa ceara extras in numele tau (al tatalui tau), extrasele de carte nu le scoate oricine. Exista doua tipuri: "extras de informare" in care se spune cine e propietarul, acesta iti trebuie la dosar pana la aprobare si "extras de vanzare" acesta da si posibilitatea de a vinde ap., cand cartea funciara elibereaza un extras de vanzare, acesta e valabil 3 zile, al doilea extras de vanzare nu se mai poate scoate si ap. este marcat in sistemul lor ca urmeaza fie o vanzare, fie "extrasul de vanzare" se intoarce inapoi la ei. Asta e un mecanism de protectie impotriva fraudei, practic de cand s-a introdus sistemul cu cartea funciara nu au mai fost probleme.
Certificatul fiscal il iei de la Orizont pe baza de procura si e o hartie care spune ca tata a platit toate impozitele la stat la zi. Asta il ia tata personal sau tu cu procura.
Adev de la asociatie o iei personal de la asociatia de bloc.
Fisa cadastrala: daca ai pierdut-o, dar stii numarul cadastral (trebuie sa fie scris in actul de vanzare cu (,) care a cumparat tata) trebuie sa rogi notarul sa iti scoata un duplicat. Dureaza cateva zile si costa ... depinde de la notar la notar.
Notarul: daca cumparatorul nu are notar dar ia pe credit trebuie sa intrebe la banca daca au preferinte.
Daca nu au preferinte, trebuie sa cauti notarul cu onorariul cat mai "uman" si care te poate ajuta cu cadastrul, vezi ca sunt diferente de mii de lei noi la onorarii, mai ales in Bucuresti. Poti sa faci si la un notar in Ctanta daca vrei, nu e o regula.
Andries
carmenp spune:
auci, mi se face lehamite de casa ca cind aud de atitea hirtii si`s abia la inceput o astept pe gabi sa mai pove de panselute sa`mi reviu;))
olivia, baga poze sa va videm
edit, ca`mi aminti geoana, liliana cine`i parteneru`? imi imaginez un mulatru cu patratele pe burta, ee?;))
si edit la edit, daca nu stiu cum respira cupiii nuaptea se keama ca`s denaturata? ca cind ma culc dorm pina dimineata <icon_cu_ingeras>;))
kim222 spune:
Andries cum sa fac la Cta asta? Nu trebuie la Buc? Tot notarul imi da si duplicat dupa cadastru? Ar fi super bine...
So..cine stie un notar "uman" in Buc? Ei nu au preferinte nici de banca..ziceau de CEC...dar asa nu-mi convine mie daca exista comision la retragere
kim222 spune:
Noi acum am vrea sa facem instalatiile termice, sanitare si electrice..doar faza de tevaraie..Ce centrala aveti ? V-ati mutat??
Carmen am pus poze acum 2 pagini..altele nu am...la Simo nu ne-a dat in cap sa facem poze desi am stat de vineri pana luni
g_ioana spune:
citat din mesajul lui carmenp edit, ca`mi aminti geoana, liliana cine`i parteneru`? imi imaginez un mulatru cu patratele pe burta, ee?;)) |
..si io tot la mulatru ala ma gandeam