Calitatile romanilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui balerrina



Cum vad ca am ajuns la mancare , o intrebare pe care o primesc foarte frecvent este "Ce mancare e specific romaneasca"?

Ce mancare dupa parerea voastra este specific romaneasca?

-- Cristina




Buna intrebare. Eu pina acum nu am gasit raspuns, orice fel de mincare as lua are corespondent in macar o alta tara.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."


Eu am gasit una la care avem patent
http://www.merriam-webster.com/dictionary/pastrami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui balerrina


Ce mancare dupa parerea voastra este specific romaneasca?

Buna intrebare. Eu pina acum nu am gasit raspuns, orice fel de mincare as lua are corespondent in macar o alta tara.

Eu pana acum sunt cu 'mamaliga si branza'.


Ceva de trista amintire, cu care precis uimiti lumea: snitelul din parizer. :( .

Vezi si www.adevarul.ro/Bucataria-chiftele-adidasi-ciorba-salam_0_44995575.html" target="_blank">Bucataria comunista. :( .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu trebuie sa avem noi "patent" la un fel de mancare, suntem o tara mica. Bucataria noastra, cum am zis mai sus, face parte din familia bucatariilor otomane, impreuna cu bucataria greceasca, libaneza, turca etc. Desigur, adaptate local. Asta excluzand bucataria din Transilvania, care are influente germanice. Dar cum bucataria germana nu e prea grozava, eu zic ca cea din sud/cu influente mediteraneene este mai de mandrit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui balerrina



Cum vad ca am ajuns la mancare , o intrebare pe care o primesc foarte frecvent este "Ce mancare e specific romaneasca"?

Ce mancare dupa parerea voastra este specific romaneasca?

-- Cristina




Buna intrebare. Eu pina acum nu am gasit raspuns, orice fel de mincare as lua are corespondent in macar o alta tara.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."


Eu am gasit una la care avem patent
http://www.merriam-webster.com/dictionary/pastrami



Ura!!!

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Nu`s sigura ca pastrama e a noastra.cind cautam pt.sot in ro. si-am intrebat la macelar a zis ca nu avem noi pastrama care s-o egaleze pe cea egipteana.
Si da,si ei o au si ii zice cam la fel(pastorma)ceva in genul asta,nu poci reproduce suntele exact.
sunt curioasa in ce zone se mai gaseste (liban,siria...turcia poate)

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story


Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Bucataria din Transilvania are si influente maghiare, nu numai germane. Bucatarie care e mai variata as spune eu.

Balerrina, eu am pregatit la un moment dat cand faceam scoala de limba suedeza aici, si am prezentat fiecare de la curs o reteta specifica din tara de provenienta, reteta de mamaliga cu branza, convinsa fiind ca si tine ca e mancare romaneasca. Insa colegul meu italian mi-a taiat macaroana brusc, spunandu-mi ca si ei au asa ceva, se numeste "polenta" cu branza . Apoi am vazut ca faina de malai aici la suedezi se numeste polenta . O fi mostenire romanica mancarea asta?

Eu sincer nu stiu o mancare specific romaneasca, desi am intors mancarurile pe toate partile si sa ma laud si eu cu ceva...mai ales de cand cu mamaliga primita de al italian .

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

cas de oaie mai este undeva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Bucataria din Transilvania are si influente maghiare, nu numai germane. Bucatarie care e mai variata as spune eu.

Balerrina, eu am pregatit la un moment dat cand faceam scoala de limba suedeza aici, si am prezentat fiecare de la curs o reteta specifica din tara de provenienta, reteta de mamaliga cu branza, convinsa fiind ca si tine ca e mancare romaneasca. Insa colegul meu italian mi-a taiat macaroana brusc, spunandu-mi ca si ei au asa ceva, se numeste "polenta" cu branza . Apoi am vazut ca faina de malai aici la suedezi se numeste polenta . O fi mostenire romanica mancarea asta?

Eu sincer nu stiu o mancare specific romaneasca, desi am intors mancarurile pe toate partile si sa ma laud si eu cu ceva...mai ales de cand cu mamaliga primita de al italian .

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie



Este adevarat ca italienii au polenta, numai ca are o consistenta diferita (e foarte densa) si nu o prea mananca cu branza. Ca sa fiu sincera nici unul dintre prietenii mei italieni nu a dat peste 'polenta' inainte sa vina in SUA, adica nu o gateau acasa. Am locuit un an in Italia si nu am vazut niciodata polenta la restaurant si nimeni nu mi-a servit polenta la masa in vreo vizita. Asta nu inseamana ca nu o au, dar nu cred ca este foarte comuna.



-- Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Dar voi ce intelegeti prin mancare romaneasca ? Sa fie inventata in Romania sau sa fie specifica culturii noastre ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

In Italia, in ziua de azi, polenta se mananca prajita in ulei, ca o gogoasa, de-aia trebuie sa fie tare.

Mergi la inceput