*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (108)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Aleinad ,Elses ,Mirtha
Temperatura se mentine la 38 , i-am pus si sosete imbibate cu apa si spirt asa i-a mai scazut avea 38,6 .Nurofen/panadol nu i-am mai dat ..am citit si prin carti ca e bine sa lupte si organismul cu febra pana la 39 astfel ca i-am pus doar compresele .Am taiat si o ceapa langa patut (asta am mai facut si data trecuta) am pus si picaturi de mentol/eucalipt intr-un bol pe calorifer , i-am dat si ceai de ceapa indulcit cu miere (cateva gurite a baut), ne luptam incontinuare cu aspiratul nasucului azi cred ca de vre-o 6-7 ori am aspirat-o ..of ca are o gramada .Acum a adormit si pare mai bine de dupamasa (s-a si jucat putin) partea proasta e ca nu bea deloc lichide nimic-nimic .Mancarica a mai ciugulit cate ceva inclusiv acum seara cand am facut risotto cu leurda (multumesc de idei Mirtha)a iesit f. bun (am luat de pe net reteta) chiar m-am bucurat ca a mancat si ea ..orez oricum vroiam sa-i fac pt. ca face cam moale kk ,nu des dar moale deci nu e diaree .Cand se v-a trezi sper sa-i pot da lapticul sa bea ceva , e prima data cand il refuza

Criss mami de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
www.mytickerz.com/tickers/g598apoijnmwai72.png" target="_blank">Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata !

Criss ma bucur ca Sofia maninca - giuguleste iar temperatura s-a mentinut in limite rezonabile. Nici eu nu as opta pentru antitermice in exces si in niciun caz nu as administra decat dupa depasirea pragului de 39 si numai un singur antitermic in dozele si la intervalele prescrise. Acum depinde si cat de galopant creste temperatura.
E un semn bun ca maninca dar si faptul ca temperatura nu a crescut alarmant. Sofi a ta e o luptacioasa !
Nu stiu cum bea apa sau alte lichide dar incearca sa ii dai cu bibe.
Daca are ceva dintosi in eruptie si bea lapte cu bibe e foarte posibil sa accepte si apa in bibe.
Trucul acesta l-am folosit cu Eva cand nu accepta fructe. I-am cumparat o tetina mai larga si i-am dat suc de fructe. Cred ca l-a acceptat mai degraba de dragul lui bibe si mai putin de dragul sucului. Daca ii pui doar apa nu va fi nevoie de o tetina mai larga iar daca nu ai o farmacie prin apropiere poti sacrifica o tetina obisnuita.

Pina la urma si hidratarea pe care i-o ofera lapticul e buna. Atita doar ca cea mai buna ramine hidratarea cu apa iar daca bea mai mult de doua doze de lapte pe zi (1 doza fiind de 220 ml) nu va mai minca solide in cantitate suficienta. Acum tu decizi. In situatii de criza se impun solutii de criza. Incearca apa cu bibe sau cu orice alt recipient care ii place sau care o distreaza pe ea.

Multa sanatate , sa treceti cat mai repede peste aceasta perioada!

Eu nu stiu cand voi mai putea intra astazi. Acum plecam la Slatina , la inmormantare. A murit bunica sotului vineri noaptea iar astazi o vor inmormanta.(cancer pancreatic).

Sper sa citesc vesti bune diseara .

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

neatza!!!!

a fost tare frumos la motz..am fost doar noi si nasii si a fost f bine...a ales: mingea pe ca are a luat-o si a aruncat-o
cheile de la masina pe care le-a tinut strans si nu le-a dat drumu, apoi a pus mana pe o sticluta mica cu bautura dar a pus-o la loc pe tava, banii si verigheta.....

a stat extrem de cuminte la tuns....era obosit...statea cu poponeatza pe masa, isi bea laptele, tati il tundea, nasu' filma si nasa ii vorbea, dar david era mult prea obosit...a adormit la un mom dat in timp ce masina mergea...
sper sa pun poze cu david barbatelul mamii astazi...

UN MIC AJUTOR
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii

Iubirea inseamna sa nu spui niciodata "imi pare rau" - Love Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Criss, sanatate multa mucutei Sofi. Amalia si Mirtha te-au sfatuit numai de bine, tot cam asa procedez si eu. Ref la febra, eu sunt mai stresata si la peste 38.5 intrarectal dau antitermic la 4 ore-8 ore in functie de evolutia febrei si obligatoriu, mai ales cand este raceala, 3 zile. Hidratarea este esentiala, pedriata noastra a spus ca tb sa bea o lingurita la 5 minute. Norocul meu ca Andrei bea apa f bine (singurul lichid acceptat) si nu m-am chinuit. Cu mancarea am stat prost doar o zi, nu a vrut decat paine prajita, crakeri (unii cu cereale integrale f apreciati de voinicul meu) dar oricum ne bagase la regim. Daca are si scaun moale supa de legume (morcov, pastarnac), orez cu legume, mar copt, branzica calcica. Noi am luat si debridat preventiv (2 doze) pt ca nu am ajuns la scaun moale.

Mirtha, condoleante pentru bunica sotului! M-am distrat tare mult cand am vazut ce personalitate are Eva ref la mancarica.

Gynie, a inceput si Andrei sa manance pe culori. La voi cam cat a tinut? Nu accepta sub nici o forma verziturile.

Elsels, sanatate puiutului! Cam mare febra pentru dintisori!
Tare greu trebuie sa fie cu 2 pui mici si fara ajutor! Dar bucuria este la patrat, nu?

Otilia, tot inainte cu greutatea, noi nu am reusit nici 100 gr luna asta, de la minunatul rusu in gat. Sper sa nu fie nimic grav cu umflatura aia.

Lauramiron, nici noi nu vrem deloc pe olita, il asez direct pe wc cu reductor. Nu l-am stresat, ne asezam imbracati cand face kk, daca-l dezbrac se ridica imediat . Oricum am inteles ca baietii sunt mai lenesi ca capitolul asta.

babyzapi, am vazut si eu frumosul ochios in bratele tigrului, tare mi-a placut cum sta pe el si se odihneste

Aleinad.g, Teo bea la bibe laptele cu cereale. Numai noi ne chinuim la lingurita? Mai pune si tu poze, nu v-am mai vazut de la intalnirea cu Eva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Z s-a cerut azi-dimineata la olita. Am pus-o eu, ieri, in joaca, cand m-am pus si eu, si-a facut, treaba mica. Azi dimineata i-a cerut olita soatzei, si el credea ca doar vrea sa se joace, si-a facut iar. La noi e distractie inca olita, dar azi... ne-a socat.

Criss, sper ca sunteti mai bine, mai merg uleiuri puse in apa, prosoape, cearsafuri imbibate in ceai mult de musetel cu sare, ceapa am mai folosit si noi, pusa in cana, la capatul patului, si ... rabdare. Z fuge si ea acum de aspirat, dupa ce zile si nopti la rand o aspiram de 7-8-10 ori. Sanatate!

Laura, sa va fie de bine. Voi nu ne mai incantati cu ceva pozici?

Eu am cam uitat sa fac poze, in martie n-am facut deloc. Am pus acu cateva din aprilie. http://family.webshots.com/album/577299753CEJWhI

Mirtha, mersi de sfaturi, daca ma tin de treaba dupa cum spui, tre sa iasa, numa timp si chef sa fie...
Condoleante!

Elsels, eu m-am oferit cu ajutor, insa nu mai am contul comun de pus poze , fetele, please, dati un PM cu id-uri si parole. Stiu ca e a mia oara, dar am iar motiv, laptop mortus.

Fugim in vizita la cineva la Idicel Padure, un loc tare fain, printre dealuri, pacat ca ploua de zor si nu putem misuna pe-afara.

V-am pupaaaaaaaaaaaaat!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Mirtha ,Miki ,Anca multumesc de sfaturi si de intrebare . Acum suntem destul de binisor ,fara febra ,a baut lapticul s-a trezit noaptea doar 1 data la ora 4 si l-a baut atunci iar dimineata la 11 l-a baut iar , a mancat supita de pui si iar putin orez cu leurda , s-a jucat si cel mai important nu am mai aspirat-o azi decat de 2 ori ..dar tot cu proteste .I-am ridicat si salteluta la pat si a dormit mai bine asa si nu a mai avut nici scaun moale .Am avut peste noapte ceapa taiata si apa cu uleiuri mentolate intr-un bol in camera , cum zicea si Anca.Medicamente nu i-am mai dat. Deci e ok deocamdata
Mirtha condoliante !..e bunica sotului cea care ne-ai aratat-o in poze si iti placea tie cum gatea cand erai gravi ?!
Bebecris sa va fie de bine petrecerea de taiere a motului
Elsels pentru gemenei sa le treaca febra de la dintisori

Criss mami de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
www.mytickerz.com/tickers/g598apoijnmwai72.png" target="_blank">Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna ziua, mamici!

Si noi in randul celor care refuza cu indarjire mancarea zilele astea, preferintele sunt clare lapte si carne, nu in cantitati prea mari, dar fata de restul alimentelor are o incapatinare feroce.

Criss, ma bucur ca sunteti mai bine, e puternica si bataioasa Sofi, trece repede peste problema.
Mirtha, condoleante!
Anca, am vazut o fetita draguta care smotocea codita iepurasului si care era imbrobodita.
Miki, bea cu biberonul dar nu exagerat, nu depaseste 150 ml. Pun poze in contul comun. Apropo, unde ai vazut pozele de la intalnirea cu Eva, le-a pus Mirtha in vreo locatie si eu n-am fost pe faza?
Bebecris, asteptam pozici cu baietelul cuminte la tuns.
Laura, nici noi nu suntem prea prietene cu olita, mai sta pe ea cand si cand, dar de produs inca nu.

Am pus si eu cateva poze in contul comun, aici http://family.webshots.com/album/574396195FLbnTf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ooh ce cozonacite ochioase la vanatoare de oua. Noi am fost cu Elisa la slujba de inviere si erau multe multe oua colorate puse intr-un cos mare, de abia am mai luat-o de acolo, le-ar fi ciocnit pe toate.
L-am vazut si pe Raphael imblanzitor de tigru si iubitor de mami .
Anca, tinem pumnii! Citeste despre cum te poti urmari cu metoda Billings.
Bertha, tot esti lipsa la apel. Ce se intampla?

Eu am cam pus-o. M-am aplecat la carut sa-i pun Elisei centurile si m-a taiat spatele de-am inceput sa bocesc, nu puteam sa ma mai misc, m-au indreptat mama si sotul. Acum sunt cu slingul in jurul taliei, masata, unsa cu diverse si tot nu pot merge bine, am ajutoare. In schimb am condus ca prietena Anei s-a aniversat azi, la fel si sotul si uite asa am mers pana la masina cu cadrul=carutul. Mi-era si frica sa ma pun in pat ca nu ma mai ridic. Maine musai la doctor.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 22+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Miki al meu a tinut-o cam 2 sapt. In continuare face nazuri la felul 2. Daca e verde nici nu se atinge. Dar a inceput sa manance f bine ciorbele. Si in continuare are o pasiune pentru "mancarea alba".

Otilia nasoala treaba cu spatele. Sper sa-ti revii cat mai repede.

Bebecris asteptam poze de la petrecere.

Flori,

mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Otilia, Anca, multumim pt grija, suntem bine, ne-am intors de cateva zile de la bunici, dar am tot despachetat, spalat, calcat etc, o grija sa faci bagaje, o grija si mai mare sa pui apoi totul in ordine. Ne-am simtit f bine, musafiri permanenti, nu tu grija mesei, doar in plimbari si vizite. Ioana s-a comportat f bine peste tot, dupa 5-10 min in care statea lipita de mine, prindea curaj si devenea prietena cu toata lumea. Asta ne-a dat curaj si, intr-o zi, am zis sa plecam singuri o ora...dupa 30min s-a prins si intai m-a cautat peste tot, apoi a plans vreo 10 min in hohote, dupa care si-a luat pantofii si caciula si-i arata insistent bunicului geaca de pe cuier si usa de la intrare - sa plece sa ma caute. Ne-au sunat si ne-am intors repede, s-a aruncat in bratele mele si a mai plans asa linistit cateva minute. Bunicii au fost f uimiti de cati decibeli scoate.
Vineri a avut o zi f proasta, a cazut cu gurita de pat, si-a spart buzita, sange mult, plans din tot sufletul. Dupa vreo ora, s-a impiedicat de un prag minuscul, care niciodata n-a stanjenit-o si a cazut fix pe burta, cu gurita de gresie si am luat-o de la capat. A doua zi avea juma' de buza umflata. Acum i-a trecut aproape in totalitate.
Din ce in ce mai tare exagereaza cu suptul. Daca suntem afara, mai uita, dar in casa, max la o ora se prezinta cu o fata de miloguta, trage de mine, cand o refuz plange rau...distrasul atentiei nu merge, sunt nevoita s-o resping de multe ori si tare aiurea ma simt. De cateva ori am zis ca gata, o intarc, fie ce-o fi, dar nu ma-ndur cand vad clar ca n-am ce-i da in loc.
Noaptea e dezastru.

Incerc sa sinteztizez ce ati vorbit in ultimele zile.
Manca tot putin si aproape acelasi lucru zilnic.
Are tot 10 kg ca la 16 luni, deci in 5 luni a luat 1200g.
Cu olita - dezastru, i-am ascuns-o inainte de Paste pt ca, fiind in forma de scaunel, o cara prin toata casa ca sa o foloseasca pt a se catara unde nu ajungea singura. Deja devenise periculos sportul asta, daca nu a uitat, probabil vom cumpara una normala si o luam de la capat.
Vaccinuri nu facem suplimentar schemei gratuite, de fapt nici ROR n-am facut.
Referitor la antitermice, eu am o asa frica de febra, incat nu ma joc, nu astept sa ajunga f mare, pt ca daca ajunge la 39, pana isi face antitermicul treaba, poate creste si mai mult. Stiu cazuri concrete de copii care au facut convulsii la febra cuprinsa intre 38.5-39, asa ca nu risc. Am si noroc mare ca ai mei nu le au cu febra mare, Ioana inca n-a facut febra, iar Darius o singura data a ajuns la 39.

Anca, e o dulceaza Zibe, cum cerceteaza ea tortul.

Mirtha, condoleante. Bine mananca Eva! De ex, Darius mananca oul fiert cu o felie de branza si una de cascaval si 2-3 masline, adica aprox aceeasi cantitate cu Eva si el are 6 ani. Cu Ioana nu are rost sa compar.

Babyzapi, gagicutul nostru frumos chiar isi iubeste mult tigrutul.

Ocean, tare chipes e Thomas!

Daniela, parca e mai bucalata Teodora, pe cuvant!

Cris, insanatosire rapida! Si Sofi m-a topit cu obrajorii ei bucalati.

Otilia, hai ca o facusi cu spatele. Saraca de tine, ce greu trebuie sa-ti fie!

Olivia, m-ai dat gata cu vestea cea mare! Stii ca mi-a trecut prin cap acum ceva timp ca poate ai bebel la purtator, dar am alaungat gandul repede. Sa ai o sarcina usoara in continuare si lipsita de griji si peripetii ca la inceput. Da detalii despre intarcat, te rog, sunt curioasa cum a decurs.

Incarc niste poze si revin cu linkul.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput