echitatie pentru copii
Raspunsuri - Pagina 2
Marina spune:
Martie, nu stiu sa-ti spun inca toate detaliile dar le aflu in wk asta daca da si ceva soare. Acum cu pastele etc nu am apucat. Locul pe care l-am ochit se numeste Academia Ecvestra Mogosoaia http://www.herghelia-dulugeac.ro/academia.swf?FUIComponentClass=%5Btype+Function%5D&FScrollBarClass=%5Btype+Function%5D.
Am fost acolo acum vreo luna dar nu era foarte multa activitate, caii erau insa frumos in grajd , mi s-a parut foarte curat fata de cum erau tinuti in Jandarmeriei. Am luat telefonul d-nei de acolo si o sa sun sa vad in ce conditii. Revin dupa ce aflu detalii.
Daca mai stiti cluburi de echitatie pe zona de nord va rog sa-mi spuneti si mie.
martie spune:
Da, Marina, stiu herghelia, asta vara am trecut prin zona si am vazut niste fete la cursuri, foarte frumos... daca ajungi inaintea mea, te rog sa imi spui si mie ce si cum. Multumesc!
Elle_seb spune:
Echitatia este un sport extraordinar de frumos. Si nu numai ca este elegant, invata copilul sa respecte animalul, sa interactioneze si sa comunice cu el. Este un sport care disciplineaza copilul si il invata ce inseamna parteneriatul, jocul in tandem.
Dincolo de aspectul maiestuos si impunator al sau, calul este un animal foarte inteligent si poate lega prietenie foarte stransa cu omul. Insa ca sa te poti apropia de ei si ca sa-i intelegi cu adevarat, trebuie sa-i iubesti si sa-i respecti deopotriva.
Eu cand aveam 2-3-4 ani, bunica mea ma lua cu ea la tara, unde ai mei aveau cai. Nu de putine ori m-au cules din grajdurile cailor, unde ma bagam printre picioarele lor, cautandu-le mereu compania. Am crescut in preajma lor, nu mi-a fost frica niciodata de ei, nu m-au ranit niciodata desi ar fi fost ocazii destule. Nu de putine ori incalecam pe cate unul si plecam calare pentru cateva ore, doar eu si calul meu. Aveam un sentiment extraordinar, sa vad acel animal impunator facand echipa cu mine si raspunzand la comenzile mele, un copil de-o schioapa. Si nu stiam sa calaresc la inceput, iar calul simtea asta. Oricat incercam sa-l indemn la galop, calul ma simtea ca nu eram in stare sa ma tin bine pe el si nu o rupea la fuga, indiferent cat de tare il indemnam eu. Tot calul a fost cel care mai apoi, m-a invatat sa ma tin in sa, mi-a "aratat" cum sa-l controlez, m-a acceptat si mi-a oferit increderea lui. Si de atunci a ramas pasiunea si iubirea mea de copil.
Zilele trecute am aflat despre acest club de echitatie unde vom merge si ne-am dus acolo in recunoastere. Si am avut placerea sa-l vad pe fi-miu atras de cai, asa cum am fost si eu cand aveam varsta lui.
Noi locuim acum in Tulcea, clubul este acesta:
http://www.clubhipic.ro/
Referitor la costuri, vad ca nu e mare diferenta intre costurile de aici si cele din Bucuresti.
Pentru un curs de 12 sedinte, pretul este 400 RON.
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
Elle_seb spune:
Danamiha, am vazut filmuletul. Se vede cat de mult ii place pustiului. Si am remarcat si cat de implicat e instructorul, felicitari!
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
danamiha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elle_seb Danamiha, am vazut filmuletul. Se vede cat de mult ii place pustiului. Si am remarcat si cat de implicat e instructorul, felicitari! _ www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal |
multumim
Instructorul l-a incurajat ca dupa terminarea orei sa mangaie calutul, sa-i vorbeasca si sa-i dea mar/morcov/zahar.