Catei Shih Tzu

Catei Shih Tzu | Autor: blackpanterro

Link direct la acest mesaj

Buna,

nu stiu daca mai exista un subiect despre asta, scuze daca exista...

Ma intereseaza parerile si sfaturile stapanilor de caini Shih Tzu pt ca urmeaza sa cumparam unul si desi citesc mult pe internet despre ei doresc sa stiu parerile unor oameni care ii au. Am citit ca sunt destul de greu de invatat la pipi.Asta ma intereseaza cel mai mult...cat de greu e sa ii obisnuiesti la pipi pad?
Cateii se vor naste in 2 saptamani si urmeaza sa il primim in Iunie, va fi cadou de ziua lui Aidan, si as vrea sa ma educ cat pot de mult despre cum e sa ai un astfel de catel.
Eu am mai avut un boxer cand locuiam in Ro dar l-am primit mare si antrenat deja.

Multumesc de ajutor!

Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rabdare !
Asta e cuvantul cheie
Noi avem o vecinuta shi-tzu, foarte frumoasa si simpatica si educata. Dar acum are deja 2 anisori
Primul an e greu. Primele luni ai putea sa scoti covorsasele si sa pui ped-uri cat mai multe.
Sa-i cumperi jucarele de catei si oase de piei sa se obisnuiasca sa se joace cu asa ceva, nu cu mobila si cablurile
Noi avem un fel de bichon havaneise, are apa si bobite la discretie, luna asta implineste 1 an si face doar pe ped. Nu am lovit-o nici cu ziarul, pur si simplu cand facea pipi aiurea, imbibam ped-ul curat in pipi si data urmatoare mergea dupa miros si asa a inteles la ce foloseste paturica albastra

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Multumesc de raspuns!

Am citit si eu ca nu e bine sa pedepsesti catelul pt ca ii va fi frica sa faca in casa la vedere si se va ascunde.

Am citit mult pe net despre invatatul pe ziar si pe covorasele absorbante si cred ca am o strategie. Voi cumpara un gardulet pt iepuri si il voi pune in jurul catelului cu destul spatiu de miscare, casuta, mancare si apa si absorbante. Voi pune absorbante peste tot in jurul casutei si cum cainii nu fac pipi inde dorm se va muta pe un alt absorbant in apropiere. Dupa 2 saptamani, daca merge bine largesc garduletul si il mai las asa inca vreo 2 sapt.Dupa ce vad ca tine minte unde se face iau garduletul si vad cum merge.
Vreau sa ma tin de invatatura ca voi naste si nu vreau sa ma chinui cu catel si bebe.

Adriana 18+ si Aidan Alexander - 4 ani

Mergi la inceput

Buna ideea !
Sa nu uiti de peria de par
Ce alegeti, mascul sau femela ? Are pedigree ?

Mergi la inceput

Asa este, trebuie perie, desi planuiesc sa o/il duc la tuns la fiecare 3-4 luni sa nu fie greu de descalcit blanita.As vrea sa il tin scurt cat sa fie cret si nu lung.
Este purebred dar nu stiu daca are pedigree(nici nu sunt sigura ce inseamna asta...ca e din parinti campioni?).Sexul si culoarea nu are importanta pt noi :), indiferent ce va fi il/o vom castra pt ca nu ne trebuie batai de cap cu caldurile :)

Multumesc mult de ajutor!

Mergi la inceput

Sper sa pui poze
Un sfat referitor la castrare: fa-o cand are 6 luni si scapi de belele. Noi abia acum o vom castra

Mergi la inceput

Multu de sfat! O sa pun si poze :)

Mergi la inceput

S-a nascut catelul nostru! :) Are 5 zile si e atat de mititel!!E baiat si se va numi Snoopy, asta a fost alegerea lui Aidan.

Aici o poza
http://picasaweb.google.com/blackpanterro/UntitledAlbum#5462178118104037954

Adriana 20+ si Aidan Alexander - 4 ani

Mergi la inceput

Ioi ce dulce e sa va traiasca Snoopy (ce tare e numele, mi-au placut mult desenenle alea animate)
Mai aveti oleaca de asteptat pana sa vina acasa

Si noi implinim azi 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Panterra, la noi nu a functionat padul deloc (nu avem Shih Tzu, a noastra e Golden Retriever). Dar deloc, numai pe linga facea, iar padul era pt joaca. Am adus-o acasa la o luna jumate, primele doua saptamini au fost dificile, ma sculam noaptea din trei in trei ore si o scoteam afara. Apoi i-am invatat semnele si am devenit din ce in ce mai rapizi la a-i spune "no", dupa care o scoteam afara.

Pt gard am folosit cele de copil, insa asta nu a tinut mult, a crescut si daca se impingea- adio gardul. Dar nu-i cazul la tine. Multi prind ciuda pe gard ((:

Subscriu cu jucariile, la noi a functionat si nu a atacat nimic in casa.

Mergi la inceput

La Multi Ani Sela!! E o scumpa, am crezut prima data ca e tot Shih Tzu, seamana tare mult rasele.
Aidan e intr-o faza in care cere mereu Charlie Brown asa ca m-a imbatat de cap cu Snoopy :)). Abia astept sa mergem dupa el sa vad chipul lui Aidan cand isi da seama ca e al lui :)

Iulia, am avut grija de un Golden Retriever, extraordinar caine, foarte inteligent, a facut in casa vreo 2 zile cand a venit la noi si am spus mereu NU! si a invatat, s-a dus afara, nu am mai spus NU! si a priceput ca acolo e ok sa isi faca nevoile si nu am mai avut treaba lui. A stat la noi o luna.

Sper ca va fi bine cu facutul la pipi pad, am tot felul de planuri in cap daca nu functioneaza cel cu garduletul :)

E bine ca stau acasa si pot sa ma ocup de el, e mai greu cand trebuie sa fi placat cateva ore pe zi si catelul ramane singur sa isi faca de cap :)

O sa ii luam si jucarii multe ca am citit ca e o rasa foarte jucausa desi nu cred ca o sa se plictiseasca, o sa aiba grija Aidan de asta :))

Adriana 20+ si Aidan Alexander - 4 ani

Mergi la inceput