Fulgusori Nov - Dec 2009 (56) - HRISTOS A INVIAT!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Bonjour mamici, pitici!
Floricik 2 dintoci?! Felicitari. Sa vina si ceilalti la fel de usor si repede, fara probleme.
Ralu_seby felicitari si tie pt "Ma.." e un inceput. Citeam ieri la dolvecei o mamica putin suparata ca bebe al ei a zis pt ptima data "ta ta ta ta" si ca parca nici nu ii vine sa recunoasca . Va dati seama ca eram terminata de il apuca si pe al meu "ta tat ta" in loc de "ma ma ma"??? Nici nu e cu el, nici macar nu prea a auzit cuvantul "tata", ca eu ii povestesc despre "Stefi", tare mi-e greu sa ii zic "tata" si sa imi zica copilul "tata"? Si eu m-a fi suparat pe moment, apoi bineinteles ca mi-ar fi dat lacrimile si as fi savurat si acele silabe de "ta tat ta"

Noi suntem mai binisor. Iubareala noastra a dat roade. Stiam eu ca iubirea e un lucru bun. Dominic papa de 2 zile cu biberonul .(Acum ca v-am zis si voua sper sa nu se suceasca si sa isi revina la prostul obicei). Nu cantitati industriale, ca bebeii aia de pe cutiile de lapte sau cereale, dar in ritmul lui papa. Noaptea nu mai vrea deloc, desi eu ii fac un biberon de laptic din care bea cam 20-30 ml in 3-4 ture. Din juma in juma de ora ii bag suzeta, o tine 5 min, o scuipa, e foieste, ii dau o gura de ceai, iar 10 min...iara foiala, iara o gurita de lapte..iara suzeta si ui asa trece noaptea si la noi, cu cea mai lunga repriza de somn de 2 ore(de la 0 la 2), ca dupa aceea incepe foiala care tina pana la 7, 7 jumate cand e trezirea. Seara ultima masa e la 21-22 cand papa 150 ml laptic cu cereale cu boberonul(cu tetina pt lichide dense) iar urmatoarea e dimi pe la 8-9. Choiar daca se trezeste la 7, nu vrea sa pape, poate doar gusta asa 15-20 ml, mai mult de sete. Una peste alta sunt multumita. Din leguma, la figurat, cum ajunsese copilul meu rapus de atatea boli si virusi, acum am un adevarat Duracell langa mine, care toata ziua face genoflexiuni la mine in brate si canta non stop.
Noi incercam sa ne obisnuim cu legumele de la borcanele, pana intram in posesia unui babycook, desi am vazut ca unele nu ii plac. Pana cum a tolerat mai bine Nestele si Hipp, Humana le-a cam refuzat si am mai luat unele Bio Hamanek, parca si alea , iara iacs. De la 6 luni is mai multe si putem sa luam numai Nestle sau Hipp, dar pana atunci mai e putin. Mie una sincer, tare mi-ar placea sa accepte copilul meu papa la borcanel, asa as putea iesi si eu cu el in lume, nu cand ajung in parc cu el, hop inapoi ca e ora de papa. Daca la inceput a acceptat cu mare placere perele de la Nestle, acum dupa o pauza de fructe de vreo saptamana, cand ne-am iubarit noi si nu am mai papat altceva decat laptic cu cereale si "iubire pe paine" s-a cam strambat la ele, desi is din acelasi lot, aceeasi firma. Au toane si toane.

Monis ar fi prea ca in povesti sa fie asa cu diversificarea asta. Poate la unii o fi, nu zic nu, la fel cum exista si copii care dormi o noapte intreaga de la 2 luni...dar in general nu e asa usor. Si da...sa stii ca trebuie mai mult de 2 maini, chiar si pt o lingurita- doua de suc. Asta daca vrei ca acel suculet sa ajunga in gurita la el, macar in proportie de 50%, ca altfel sansele nu si nici de 20% Totul depinde insa de copil.
Va doresc la toate o diversificare usoara si distractiva!

Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:

DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

salut fetili

noi am cam terminat plimbarile...

am vazut ca si Floricik s-a trezit cu dinti peste noapte...2 chiar...o sa ma laud si eu putin...de ieri se simte un varf de incisiv si la Sabina...sunt curioasa in cat timp se va vedea dintisorul

legat de diversificare...eu o pun in scoica, scoica pe pat, bavetica la gat ca daca nu se face ca un si incet incet , cu lingurita de silicon, ii dau in gurita piure de mar, mar+morcov, banana (foarte putin deocamdata)...incearca ea acolo sa pape, mai impinge cu limbuta mancarea afara, dar pana la urma reuseste sa pape tot ...ieri i-am facut piure dintr-un mar intreg si l-a mancat tot

imi mai da cateodata cu mana peste castronel sau peste lingurita dar daca prima oara l-am varsat acum stiu cum sa ma feresc

a, mai nou doarme si in patut o jumatate de noapte ...eu sunt atat de rea de somn ca nu sunt in stare la 4-5 dimineata sa stau langa ea sa-i dau sa pape si sa o pun inapoi...nu! eu o mut repede in pat langa mine si dormim calare una peste cealalta pana dimineata

v-am pupicit...poate vin si eu diseara pe bancuta daca ma lasa maimutica mea (suntem singurele, tati e plecat 2 zile la Buc)

see ya

_
ANCA mamica fericita de SABINA IOANA (03.11.2009)
Fulgusorul meu iubit

The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

fac capitol nou

_
ANCA mamica fericita de SABINA IOANA (03.11.2009)
Fulgusorul meu iubit

The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

da RamoC, clar depinde de copil. vorbeam la modul general, ca exact cum zici, sunt copii si copii. la unii merge ca uns, fara efort, la altii nu. la voi e si mai complicat - cred - ca soricelul a fost si necajit mult timp, a trebuit sa-i dai si o gramada de medicamente, siropele etc. si orice gust ar avea un siopel, nu cred ca se compara cu o lingurita de suc.

eu cred ca daca mergi ca mama pe recomandarile moderne, sa incepi diversificarea abia cand copilului incepe sa-i dispara tongue-thrust reflex, cand incepe sa stea ridicat sprijinit, cand incepe sa vrea sa te imite cand te vede mancand, sunt sanse mai mari sa-i placa 'activitatea' asta. ca daca il tii culcat cand el stie ca asa vine laptele bun si cunoscut usor (din san sau biberon) si incerci sa-i torni pe gat o chestie noua pe care n-o stie (eventual in cantitatile fixe scrise prin carti), servita dintr-o chestie necunoscuta (lingurita) si mai are si reflexul asta care il face sa scoata lucrurile inapoi din gurita... cred ca e destul de usor sa transformi masa intr-o corvoada pentru mama si trauma pentru copil...

e drept ca eu tot ce i-am dat copilului pana acum (inafara de ) a fost lapte scos de la mine cu pompa si servit cu lingurita. dupa primele 2 lingurite pline cu lapte din care a scos mult pe la coltul gurii, m-am prins si am inceput sa iau in lingurita numai cate cateva picaturi de lapte. apoi m-am prins si cam in ce zona a limbii sa pozitionez lingurita si nu a mai curs nici macar un strop pe langa gura. si i-am dat asa si cate 100 ml de lapte si chiar mai mult. nu zic ca se intindea sa-mi smulga lingurita din mana si m-a mai articulat si peste mana si mi-a sarit laptele pe sus, dar asta-mi pare ca vine la pachet cu diversificarea .

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov.dec2009 spune:

capitolul 57

Mamici de fulgusori

Mergi la inceput