Dezbatere (re)organizare bazaruri. - 2
Raspunsuri - Pagina 29
ada_coman spune:
S-a mai discutat despre povestea asta. Si cred ca oricine are dreptul sa liciteze. Eu nu cred ca achizitionand un produs de la bazar isi face gaura in cont. Nu stiu cum sa ma exprim sa fiu inteleasa...offf Oricine are dreptul la licitatie, mai ales ca are posibilitatea sa achizitioneze un produs mai ieftin, fie si acesta folosit.
Banutii respectivi, merg la un alt copilas, care are nevoie. Daca asa a considerat Dodo, nu vad care e problema. Flowers putea f. bine sa supraliciteze in continuare. Cred ca Dodo stia unde sa se opreasca, la fel ca oricine. Toti ne stim limitele.
Sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.
Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
szivarvany spune:
Iti zic ce fac eu de obicei: vad un produs si ma uit in portofel si in fct de asta decid cat pot
Daca e sa ma lupt, aici depinde si la mine contra cui si cat de mult vreau eu acel ceva
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
alex_andra spune:
Kid eu nu am minimalizat niciodata treaba pe care o faceti voi, cu organizarea si administrarea bazarului, dimpotriva, admir munca pe care o depuneti.
Deasemenea ii admir pe toti cei care intra aici.
Nici nu am spus vreodata ca cei care cumpara, vai...nu-si permit sa cumpere de noi, asa cum am fost acuzata.
Intre noi fie vorba, acuzatiile care mi-au fost aduse din stanga, din dreapta, mai voalat sau mai direct, ma lasa reci. Eu sunt o fire puternica si nu ma las impresionata asa usor.
dar revin: mi se pare foarte urata atitudinea fata de mari. si putea sa fie oricare alta mama in locul lui mari, ca as fi reactionat la fel. nu o cunosc personal pe mari si nici un am vreo simpatie in plus fata de ea diferit fata de celelalte mamici, asa cum voalat am fost acuzata.
dar aceste femei, zilnic sufera, in fiecare noapte traiesc cu spaima, inzecit, inmiit fata de noi, care avem copii sanatosi.
Asa ca mi se pare intr-adevar f urat ce s-a intamplat
Ar fi trebuit tratata cu mai multa intelegere.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
ana l spune:
Flowers, era dreptul tau sa licitezi in continuare, si desigur al oricarui de aici sa supraliciteze, pina unde tine portofelul.
Din partea mea ai pentru ca Boticelina a pus aceasta bicicleta cu dedicatie pentru tine si nu ti-a trimis-o inainte de a licita. Ati procedat fair play . Mi-a placut mult gestul vostru.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
SLING
alexandrina spune:
Eu stiu o persoana care si-ar fi dorit tricicleta, dar nu a supralicitat pentru ca era pusa la bazar cu "Dedicatie".
As propune sa nu se mai puna produse la bazar cu dedicatie. Cine vrea sa doneze un produs pe motive de afinitate cu o alta persoana, eu as zice sa-l dea direct acelei persoane si respectiva sa puna o suma in cont, asta pe langa bazar, nu mai e nevoie de intermedierea noastra.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
alexandrina spune:
Flowers zice: "Probabil as fi supralicitat daca nu era o mamica de la bazar, insa pe Dodo nu am vrut. N-am zis ca mamicile care au caz la bazar nu ar trebui sa liciteze, eu chiar propun ca aceste sa nu mai poata fi supralicitate.Este doar parerea mea."
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
diana2242 spune:
nu am reusit sa ajung la magazinul cu pricina(cel cu triciclete)poate pana luni ajung si iti trimit flowers poze pe mail si daca ti se pare vre-una buna sau convenabila iti cumpar eu.
Diana, mami de Rares 30.04.2009
Bazar general pe DC
Eseea spune:
Neata,
eu cred ca unele mamici pur si simplu nu pot intra zilnic sa posteze, sa confirme plati. Unele mamici sunt acasa ( nu inseamna ca au mult timp liber, stiu cum e....) cu copiii iar altele au si serviciu ( pe langa doctori, tratamente, terapie etc ) si poate chiar nu pot intra. Cred ca tb apelata mai des la varianta trimiterii pe mail a confirmarii de plata sau in caz de URGENTE sunata mamica respectiva ( parca am vazut ca sunt nr de telefon la fiecare caz) si rugata sa intre cat mai urgent sa confirme. cred ca asta ar satisface pe toata lumea si nu ar mai exista discutii.
in al doilea rand parerea mea e ca nu e normal sa nu se supraliciteze impotriva unei mamici de la bazar cu caz aici. De ce? mai ales ca s-a stabilit deja ca banii vor merge pt alt caz decat al ei. A mai spus cineva mai sus, fiecare se uita in portofel si decide pana unde merge. Acum sa stea toate fetele cu "teama"ca va licita vreuna dintre fetele cu caz aici? mi se pare normal ca regulile sa fie pt toata lumea. In plus, parca s-a mai vorbit deja ca daca o mamica cu caz doreste ceva anume si are chiar nevoie de lucrul respectiv, poate discuta pe pm cu donatorul sa il retraga de la bazar ( in caz ca nu a fost licitat inca de altcineva!) si sa i-l trimita.
in al treilea rand ( ca la Oscar ) mi-as dori sa nu se mai posteze produse f deteriorate, chiar daca donatorului i se pare ca pune pret f mic si merge si asa. In mai multe cazuri s-au primit zdrente ( unele cazuri au rabufnit aici la bazar, altele nu, pt altele am primit pm), mi se pare incalificabil. Va rog scrieti starea corecta!! a produselor, se pierd cumparatori ( eu stiu cateva cazuri). Mai bine un produs in stare buna mai scump decat o zdreanta f ieftina care ajunge la cosul de gunoi.
mie sincer la unele produse mi se par preturi fff mici, cred ca s-a uitat putin de spiritul umanitar al acestui bazar. daca pui un tricou in stare ff buna, sa zicem, la 3-4 lei, atunci unul mai purtat la cat sa-l pui? Eu v-as ruga sa mariti putin preturile la unele produse, haideti sa nu facem bazareala chiar ff ieftina, asa se vor strange f putin bani si nu va merita efortul. Ca sa nu mai zic de credibilitate ( mie, de exemplu, nu-mi inspira nici o incredere, dar absolut nici una, magazinele cu produse ff ieftine si nu cumpar niciodata nimic de acolo ). De exemplu, daca eu am cumparat un lucru cu 50-100 de lei sa zicem, nou, e purtat de cateva ori sau se afla in stare f buna, acum cu cat sa-l pun la bazar? ca eu cu 5 lei in cazul asta nu pot ( eventual sa mai platesc tot eu taxe postale pt el), efectiv nu pot, mi se pare ca prin pretul asta ii scad calitatea ff mult, mai bine il donez altcuiva care are nevoie ( fie el si ruda sau prieten de familie). Dar pot concura "pe piata" cu produse de trei lei? Asta e parerea mea, desigur. pai daca as fi pus eu la unele lucruri cat as fi crezut eu ca fac , pai cred ca fugeau toti cumparatorii de aici, de aia mie efectiv mi se pare ca am pus preturi chiar mici ( chiar daca unii cred ca-s mari), dar am pus asa doar sa se vanda. dar uite ca la bazarul vechi erau preturi mai mari ( eu de acolo am cumparat mai mult) si totusi se vindeau. Singurul motiv pentru care cel vechi nu mergea asa bine era pt ca nu era asa de bine organizat ca acum.
Iar cumparatorii care se mai plang uneori ca " cum sa ma duc la banca pt numai 2-5-7 lei ? ", mai pot pune si ei 2-3 lei in plus ca n=o fi foc. Parca zicea si Alex-andra ca nu tb sa CUMPERI efectiv de toti banii ( de 8 lei sa cumperi vreo 4 lucruri), mai poti pune si ceva in plus, ca nu te da nimeni afara din banca. macar taxele postale ( chiar daca nu ti-o cere nimeni pt acel produs). Daca si-ar da seama cumparatorii ca ei chiar sunt CUMPARATORI ( nu fac donatii!! chiar daca asta se scrie pe actul de plata), si nu vreau sa jignesc pe nimeni cu asta dar chiar asta e adevarul, atunci poate ar mai face si cate o DONATIE din cand in cand. Bineinteles ca nu poti obliga pe nimeni sa doneze sau sa cumpere, tot respectul pentru cei care cumpara dar uneori, la un bazar umanitar, incercati sa nu mai priviti totul doar ca la un magazin. Pana si la un magazin tot tb sa mergi cu ceva, nu? cu autobuz, pe jos, cu masina personala.......
asa ca haideti la o mai buna intelegere, fiti mai ingaduitoare cateodata si, mai ales, sa fim corecte cu starea produselor, cu pretul, cu donatia.
EDIT ca mi-am amintit : am vazut de mai multe ori scris "vai, unele produse au preturi nejustificat de mari, probabil numai donatorii stiu de ce". Mi se pare f urat, daca nu-ti convine pretul nu cumpara sau cere reducere, ca doar s-a practicat si asta. Cu ce drept emana cineva judecati referitor la produsele altcuiva? da, poate ca donatorul stie de ce e asa "scump", poate chiar e de calitate, poate e chiar in stare perfecta, poate chiar doreste sa simta ca doneaza ceva pt cazul unui copil ( ca, de fapt, el doneaza, nu-i asa? ). Exact ce spuneam mai sus, daca ai cumparat cu 50-100 de lei nu cred ca doresti sa-l pui la 5 lei. Daca tu, ca donator, ai cumparat lucrul ala cu 5 lei, din piata, mi se pare ok sa-l pui la 2 lei. Dar nu mi se pare corect sa-i ceri socoteala altuia ca na, cum isi permite sa puna un lucru la nu stiu ce pret. Nu vrei, nu cumperi. Sau spui : l-as cumpara dar daca ar putea donatorul sa mai lase x lei. Cred ca e mult mai civilizat asa.
inchei ca m-am plictisit eu de cand scriu, d-apoi voi de cand cititi.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Eseea spune:
aaaaa, ca mi-am amintit si asta : s-a mai insinuat ca donatorii dau lucrurile ca tot nu mai au ce face cu ele prin casa. Nu-i asa deloc : in cazul meu, cel putin. Sora sotului are o fetita cu 6 saptamani mai mica decat baiatul meu cel mic. Deci toate lucrurile de la fetita mea cea mare plus de la baiat care-s unisex ar fi putut merge clar catre ea. si totusi, am discutat cu sotul, si chiar el a spus ( nu stiu cati ar fi facut asta) ca sora lui poate sa-i cumpere si din magazin lucruri la copil, mai bine le donam la bazar. asa ca tot ce era in stare f buna a mers la bazar, iar ea a primit de la noi numai lucruri mai purtate, mai de casa......
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
diana2242 spune:
Sunt de acord cu tine Eseea chiar ai dreptate,eu lucruri uzate sincer nu am primit in exces dc sa zic majoritatea in stare f buna de aceea nici nu imi permit sa pun la bazar orice hainuta desi am 3 sacosi cred care le voi duce la copilasi mai amarati eu aici la bazar nu consider ca lumea este amarata sau nu are bani ci pur si simplu face o economie fata de magazin.Iar cu mamicile chiar nu am bagat de seama ca sunt lasate nr de tel in cazul asta intr-adevar ar putea sa fie sunata mamica daca se cer confirmari si ea nu apare.
Diana, mami de Rares 30.04.2009
Bazar general pe DC