Dezbatere (re)organizare bazaruri. - 2
Raspunsuri - Pagina 17
boticelina spune:
So, eu am mutat toate albumele de castigate pentru... in contul Laurei, si cel de copii frumosi. Acolo era o mare buba pt ca nimeni nu facuse resize in pozele alea. Pe contul Laurei ele ocupa 7% din 1 giga, pe bazar cred ca ocupa 30 % .
Am facut un resize la grupa L dar doar am scazut cu vreo 5% spatiul si am si bulibasit unele coduri pe ici pe colo (dar am reparat).
Ramane ca voi, in conditiile astea, sa decideti daca rama albumele de castigate pt pe contul de bazar, sau doar pe contul Laurei SAU facem miscarea 834 si le mutam din nou de contul Laurei pe bazar dar cu pozele micsorate...
Acuma, dupa ce m-am rodat, procedura e, evident, stupid de simpla desi mi-a tremurat laba pe soarece umpic Daca vreti s-o scriu pe pasi ziceti...
Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
alexandrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina alexandrina, la mine te referi? Io fac, da' nu stiu ce Care dintre albume trebuie mutate? Cele de castigate? Toate? chiar si cele active? Io cred ca si cel de laudat cu achizitiile ar trebui mutat pe contul alternativ... Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
Da, la tine m-am referit, am pus intrebarea inainte de 8 jumate, si calculatorul de unde am postat mergea in reluare, vad ca i-a luat mai mult de o ora pana a ajuns pe forum, normal ca nici mie nu-mi vine sa cred dar stiu sigur la ce ora fugeam sa-mi culc copiii.
Deci da, cele de "Castigate... " trebuiau mutate.
Acum in Bazar le putem goli si periodic le mutam la locul lor.
O sa avem de cautat acum in 20 de albume de castigate fata de 10 dar ce sa facem... Ca nu ne lasa din albumul Bazar sa facem upload la Arhiva, sa speram ca o sa introduca optiunea.
Sau le mai lasam in Bazar pana nu se mai poate respira si stergem periodic din ele, ce-i mai vechi de-o luna.
Stiam ca sunt multe poze mari intre ele, dar ne bazam chiar pe aceasta mutare sa se faca ordine in ele.
Aceeasi procedura am facut-o si eu, dar n-am reusit sa introduc ce trebuie la "Contribute", erau goale toate box-urile aferente.
Si zici ca-ti place la organizare?
PS: Cu toate astea, trebuie sa avem in continuare grija ce postere urcam in albume
boticelina spune:
Alexandrina, am luat partea de organizare ca pe-o provocare si n-am gresit decat la prima poza mutata, apoi am prins spilul.
Este mult mai simplu, nu trebuie niciun "contribute" ca-ti prinzi urechile, pur si simplu faci export de pe bazar, sign out din bazar, sign in pe contul Laurei si apoi upload ca si cum ar fi albumul personal (toate manevrele se fac in programul picasa)
Cand am sters albumele descarcate mi-a zis trashu' ca aveau 534 de megi , iar acum cu resize ocupa circa 10 MB...
alexandrina spune:
citat din mesajul lui boticelina Alexandrina, am luat partea de organizare ca pe-o provocare si n-am gresit decat la prima poza mutata, apoi am prins spilul. Este mult mai simplu, nu trebuie niciun "contribute" ca-ti prinzi urechile, pur si simplu faci export de pe bazar, sign out din bazar, sign in pe contul Laurei si apoi upload ca si cum ar fi albumul personal (toate manevrele se fac in programul picasa) Cand am sters albumele descarcate mi-a zis trashu' ca aveau 534 de megi , iar acum cu resize ocupa circa 10 MB... |
1. Ai grija la termenele de finalizare, cand le modifici sa fii stapana pe procedura.
2. Asa mi-am si propus sa incerc, doar ca nu dispuneam de parola2 cand eram in teste.
3. Da, foarte repede se umple 1GB cu poze mari, ca poze mici incap in numar de zeci de mii.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
boticelina spune:
Off, am vazut mesajul Laurei si mi-am dat seama ca gresisem la vreo 3 produse supralicitate de fapt
Eu propun totusi sa pastram in bazar.general albumele de castigate, dar cele micsorate, adica le stergem pe cele initiale din bazar si le readucem de pe contul Laurei, 10 MB sunt nesemnificativi. Putem face asta cu toate albumele pentru a optimiza spatiul, doar ca trebuie sa fie o operatiune concertata, fiindca albumele nu pot fi rearanjate manual ca pozele, trebuie sa le pui in ordine inversa ca sa apara bine, adica trebuie inceput cu S Imbracaminte gravide si sfarsit cu cel care se vrea a fi primul, dupa mine, potrivit ar fi cel de licitatii.
Dar toata treaba asta ar ocupa cuiva cam 6-7 ore de lucru fara intreruperi (gen schimbat pampersi, hranit cupil, dat roata la leagane... ), timp in care bazarul (albumul) ar trebui inchis, si cineva sa roboteasca. Din pacate eu nu pot roboti decat de acasa pt ca la munca ma dau pe un MAC PPC si aplicatia picasa merge doar pe MAC Intel Iar acasa n-am cui sa plasez cupilul o zi intreaga. Daca ne descurcam cumva asa pana in iulie cand voi avea concediu si poate o las o zi la mama... Sau sa fac o noapte alba
alexandrina spune:
citat din mesajul lui boticelina Eu propun totusi sa pastram in bazar.general albumele de castigate, dar cele micsorate, adica le stergem pe cele initiale din bazar si le readucem de pe contul Laurei, 10 MB sunt nesemnificativi. Putem face asta cu toate albumele pentru a optimiza spatiul, doar ca trebuie sa fie o operatiune concertata, fiindca albumele nu pot fi rearanjate manual ca pozele, trebuie sa le pui in ordine inversa ca sa apara bine, adica trebuie inceput cu S Imbracaminte gravide si sfarsit cu cel care se vrea a fi primul, dupa mine, potrivit ar fi cel de licitatii. Dar toata treaba asta ar ocupa cuiva cam 6-7 ore de lucru fara intreruperi (gen schimbat pampersi, hranit cupil, dat roata la leagane... ), timp in care bazarul (albumul) ar trebui inchis, si cineva sa roboteasca. Din pacate eu nu pot roboti decat de acasa pt ca la munca ma dau pe un MAC PPC si aplicatia picasa merge doar pe MAC Intel Iar acasa n-am cui sa plasez cupilul o zi intreaga. Daca ne descurcam cumva asa pana in iulie cand voi avea concediu si poate o las o zi la mama... Sau sa fac o noapte alba |
Acum punctez fara legatura directa cu ordinea din quote
1. Ordinea albumelor se poate modifica, falsificand data de fabricare.
Am facut asta cu albumele noastre deja.
2. Redimensionarea tuturor fotografiilor din bazar a avut loc nu cu mult timp in urma, vreo luna parca, dar tot mai uitam sa verificam marimea la fotografii si in rastimp s-a umplut mai mult decat dublu de la redimensionare.
De aceea stim ca tot ce punem la arhiva e in regula.
Si putem pune la arhiva saptamanal sa zicem, ca sa nu apuce sa uite lumea ce-a platit saptamana asta si ce-a platit mai demult.
Daca le copiem inapoi si apoi iar inainte, mi-e greu sa-mi dau seama daca o sa mai pricepem ceva.
Deci eu votez pentru a sterge tot ce mutam, ca altfel nu mai stim care si ce si cate.
Deja s-au facut alte confirmari, e vai de noi.
3. Eu nu pot muta cantitati mari de poze, din motive de net anemic acasa.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
szivarvany spune:
Mai am io o problema ce m a lovit acuma:
cu expedierile.
Tare mult as vrea ca fetele care au pus "marfa" sa anunte din cand in cand cand pun coletele. Sa stie fetele serioase cand le primesc, daca au vreo urgenta, etc.
Se poate si aici o regula ceva ???
Nimeni - nimic ?
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
alexandrina spune:
Io zic sa ne conferentiem astazi in mai multe probleme organizatorice.
Cine se inscrie, cine cand poate?
kid spune:
La mine tot nu merge picassa , nu reusesc sa ma loghez.
Referitor la poze, daca tot ocupa asa putin spatiu, nu se poate face miscarea cu mutatul si remutatul in album cu toate albumele? Ca masura de redimensionare aplicata periodic, cand se ajunge pe la 80% spatiu folosit?
Eu pot azi pana in ora 13.
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
szivarvany spune:
Eu astept sa dispara sefu` pe macar 30 minute ...
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela