Ati emigra in alta tara? (3)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
CriPOD spune:
Sa compar mere cu mere? OK!
Am nascut si in Ro si aici. Fara probleme. Faptul ca aproape tot din ce m-a impresionat aici in ca si m-a scarbit acolo in ro nu costa bani sau extrem de putina investitie e ce m-a impresionat cel mai mult de fapt.
N-am platit nimic aici, in ro da. Asa ca putem continua sa comparam, nu conteaza din punctul meu de vedere ca aici e dezvoltata si acolo nu.
pepit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lai spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
Ba chiar e de dorit asa un concediu. Ce ai pus tu acolo arata ca Saguaro National Park. Zona Tucson/Phoenix nu e deloc de lepadat, Scottsdale e plin de spa-uri si terenuri de golf. La mai putin de doua ore nord ai Sedona, care e superba, cam in doua ore e Flagstaff (daca te-ai saturat de "desert" si ai chef de schiat; daca nu F. e un oras universitar la poalele muntilor, foarte cozy), si cam in trei ore ajungi la Marele Canion/South Rim. Si un pic mai sus ai Lake Powell cu alte minunatii (inclusiv Antelope Canyon, care pare rupt din alta lume). Degeaba bizii matale cu Arizona si desertul aferent, statul are o multime de parcuri nationale si statale, Navajo country, etc., o gramada de vazut. Mai citeste si te dumireste. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Da, da, subscriu. Facui si eu cateva concedii f faine in cele deserturi, iar vizitatorii din Ro din toate minunatiile naturale americane, cel mai impresionati fura de desert
![](icon_smile_big.gif)
Lai
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daria_Ioana Am fost la denie de Paste la biserica ortodoxa greceasca si oamenii care au intaziat un pic nu mai aveau voie sa intre in biserica si stateau pe sala ..asistau la slujba toti parfumati si eleganti si inghesuiti pe holul mic ..in timp ce in biserica erau locurile aproape goale...asa ceva iar mi se pare aiurea..pentru ca in Romania te simti mult mai liber cand te duci la slujba , sau mergi sa te inchini...aici la biserica e mai mult ca o fala...te imbraci si te machiezi ca sa te vada comunitatea...si sa fii la punct cu ultimele barfe. |
Sar peste restul gogosilor, gen "stau in zona buna da' n-am asigurare medicala, sau dr/dentistul aferent e prost", blah, blah, blah, yada-yada-yada, etc, etc, etc.
Dar partea cu biserica tine de bun simt. De un bun simt elementar si care ar trebui sa fie si general. Ai intirziat, nu intri sa deranjezi pe ceilalti (indiferent ca e slujba la bisrica, concert la Filarmonica..). De aceea se "sta pe hol", sau mamicile cu copii mici stau separat. Din respect pentru propria persoana si din respect pentru ceilalti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe mi-e greu sa cred ca in SUA au medicii salariile vehiculate mai sus, cind stiu sigur ca de aici se pleaca in valuri la sud tocmai pentru salrii; |
Ar trebui sa ma crezi ca vorbesc de la sursa ... sigur ca se pleaca din Canada pentru ca salariul de medic "plin" este mai mare ca ala din Canada. Dar pe perioada rezidentiatului sunt aproape muritori de foame. Plus ca avantajul unui medic scolit in alte parti este ca vine aici, isi da doar examenle alea si intra in rezidentiat ...scapa de toate datoriile cu care vine in spate unul care ar termina scoala aici. De ce crezi tu ca mai mult de jumatate din personalul medicilor sunt emigranti ? Financiar este mult mai usor.
ruxij spune:
Buflea, majoritatea profesorilor de liceu stau acasa 3 luni si curge salariul. Nu are nici o importanta ce scrie in contract, salariul vine 12 luni, contractul etc. sunt legalisme fara importanta, tu din ce spui reiese ca aia stau acasa fara un cent la sfarsit del una.
Tu stii de la mine ca am ales sa imi vina doar 9 luni, ca vreau sa iau mai multi bani deodata, e o situatie particulara, care se poate face la anumiti profi universitari si e un avantaj, nu un dezavantaj cum vrei tu sa para. Altii, ca prietena mea din Minnesotta, aleg sa le vina 12 luni. Sistemul iti da dreptul sa iti imparti cum vrei tu salariul anual. Eu prefer asa, ca stiu ca am extra bani pe vara. Cine n-are insa, alege sa primeasca leafa 12 luni in mod egal.
Balerina, eu nici dupa tenure n-am de gand sa imi iau trei luni concediu. Adica dupa tenure nu mai vrea lumea sa avanseze?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Mi se pare ca sunteti rautacioase cu Daria si ma intreb de ce ? De ce sa ii puneti la indoiala experientele ? Ah ! poate le-a exagerat putin, dar ce motiv ar avea sa minta ?
- poate dentistul ala nu i-a pus pistolul la tampla dar a lucrat agresiv ... mi s-a intamplat si mie sa imi lucreze unul in gura de ma tineam cu mainile de cotiere ca sa nu ma scoale de pe scaun (exagerez putin), dupa care am facut febra musculara la maxilar. Exista dentisti mai agresivi si altii mai finuti ...
- poate sta intr-o zona buna pentru ca sta la cineva
- la biserica nu este totusi un spectacol, este un loc unde te regasesti, te reculegi, meditezi ...si asta nu se face fix intre 10-12 ... si mie mi se pare nefiresc sa iti incuie usile la o slujba religioasa.
Mi se pare neelegant sa ii puneti experientele sub semnul intrebarii doar pentru ca a indraznit sa scrie de rau de America.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
citat din mesajul lui Llaura Aici in provincie salariul mediu al medicilor e 230,000 CAD.Xio 100,000 e prea putin, nerealist, Mai ales ca multi lucreaza self-employed. If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
Llaura , stiu sigur ca il are peste 100,000, nu stiu exact cat . Cred ca depinde si de cati pacienti ai inscrisi samd.
Stiu ca asta era momeala , sa plec in Canada , ca acolo primesc 100,000
![](icon_smile_big.gif)
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/balerrina/balerrina.jpg)
balerrina spune:
citat din mesajul lui ruxij Balerina, eu nici dupa tenure n-am de gand sa imi iau trei luni concediu. Adica dupa tenure nu mai vrea lumea sa avanseze? |
![](icon_smile_big.gif)
-- C.
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Ar trebui sa ma crezi ca vorbesc de la sursa ... sigur ca se pleaca din Canada pentru ca salariul de medic "plin" este mai mare ca ala din Canada. Dar pe perioada rezidentiatului sunt aproape muritori de foame. Plus ca avantajul unui medic scolit in alte parti este ca vine aici, isi da doar examenle alea si intra in rezidentiat ...scapa de toate datoriile cu care vine in spate unul care ar termina scoala aici. De ce crezi tu ca mai mult de jumatate din personalul medicilor sunt emigranti ? Financiar este mult mai usor. |
Mey Buflea mey, wrong. Ai dreptate cu rezidentiatul, salariul este mic (nu i-as spune muritor de foame, c'mon), iar munca este cam ca la ocna, cum se spune. De asemenea, ca in multe alte domenii, se plateste in functie de specialitate si in functie de zona (insa sunt cam la fel pt aceeasi institutie).
Iar dupa....ah, aici e cu totul alta mincare de peste. 100K+/-10% e minim minimorum. Uite de ex, in statul tau, la nivelul anului 2007:
http://mdsalaries.blogspot.com/2008/04/post-residency-doctor-incomes-in-ny.html
Adicatelea, dupa ce se termina rezidentiatul si isi incep slujba de medici, salariile in great state of NY sunt:
Highest:
Orthopedics : $259,700
Radiology : $257,000
Anesthesiology: $242,100
Cardiology $241,900
Lowest:
Primary Care Group (Family Medicine, Internal Medicine, Pediatrics) : $142,000
Pediatrics: $110,000
Si nu mai scrie ca "avantajul unui medic scolit in alte parti este ca vine aici, isi da doar examenele alea si intra in rezidentiat", ca nu e asa de simplu. Indiferent cit de buni au fost (sau au crezut ca sunt) prin tarile de bastina.
Carmenbr spune:
citat din mesajul lui buflea Mi se pare ca sunteti rautacioase cu Daria si ma intreb de ce ? De ce sa ii puneti la indoiala experientele ? Ah ! poate le-a exagerat putin, dar ce motiv ar avea sa minta ? - poate dentistul ala nu i-a pus pistolul la tampla dar a lucrat agresiv ... mi s-a intamplat si mie sa imi lucreze unul in gura de ma tineam cu mainile de cotiere ca sa nu ma scoale de pe scaun ![]() - poate sta intr-o zona buna pentru ca sta la cineva - la biserica nu este totusi un spectacol, este un loc unde te regasesti, te reculegi, meditezi ...si asta nu se face fix intre 10-12 ... si mie mi se pare nefiresc sa iti incuie usile la o slujba religioasa. Mi se pare neelegant sa ii puneti experientele sub semnul intrebarii doar pentru ca a indraznit sa scrie de rau de America. |
Buflea, de la a face febra musculara la maxilar (desi agresiv e mult spus si de tine, please nu exagera ca se intelege altceva) pana la a tremura de nervi, a lucra cu instrumentar cazut pe jos, fara manusi, a urla la tine si la asistenta, e cale lunga.
Iar tu, serios ti-ai pierdut umorul si ai inceput sa lovesti in stanga si in dreapta (amandoua stim de ce te porti asa si pe bune ca nu ai motiv), tocmai tu care faceai haz de situatie mereu. Nu-ti sta bine, nu esti tu si pe urma tot tu te dai lovita si nu intelegi de ce. Pacat!
![](floare.gif)
Sunt convinsa ca usile nu au fost incuiate, ci doar inchise. Putea foarte bine sa deschida usa si sa intre oricine, dar oamenii din bun simt si ca sa nu deranjeze slujba nu au facut asa ceva. Serios acum, ca si tu ai ceva ani de America, ai auzit vreodata asa ceva? Nu tii se pare ca sunt prea multe pt 7 luni de stat in State?