Ati emigra in alta tara? (3)
Raspunsuri - Pagina 10
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Omu-i om, da'-i si mai om daca emigreaza? Lume multa, oameni putini |
nu, dar ii e mai usor sa ramana om cand are conditii mai bune. calirea se face in conditii grele, insa exista riscul de clacare de la prea multe obstacole si lupte cu sistemul, mai ales cand vezi ca altii o duc bine-merci si fara atatea probleme de constiinta. nu toti suntem the fittest, altii is mai sensibili. de-aia militez pentru un sistem care e bun cu toata lumea, nu doar cu aia ascutiti in coate.
Carmen, sunt contra cu vocea pe DC. mi-as pierde orice autoritate, zici ca am 13 ani, nu m-ar mai baga nimeni in seama. :-))
conchita spune:
citat din mesajul lui Llaura Se transforma din omul nou in omul si mai nou LOL. |
:-)) mai, recunoasteti, noi nu avem stressurile din romania. da bine la riduri, adica la lipsa lor.
AC, raspunde dom'le la telefon!
Carmenbr spune:
Nu, eu nu am zis ca sunt si mai om. Viitorul unui copil nu are nimic de a face cu a fi sau nu om. Aici are alte oportunitati, atata tot. Om ar fi fost si in ro, sunt sigura. Dar alte oportunitati si alte orizonturi are aici. atata tot. Eu am ramas aceeasi ca din Ro, nu m-am schimbat, nici nu m-am imbogatit, nu mi s-au urcat fumurile la cap, nimic. Sunt aceeasi ca din Ro. Sunt sigura ca nu o sa imi pice bine anumite chestii in Ro, dar sper sa le ignor cu gratie, sa nu-mi distrug vacanta. Pana la urma asa am trait 30 de ani, de ce nu as mai putea 1 luna. Doar sa nu am nevoie de sistemul sanitar, e tot ce imi doresc. Cu restul ma descurc.
buflea spune:
citat din mesajul lui Carmenbr Sunt sigura ca nu o sa imi pice bine anumite chestii in Ro, dar sper sa le ignor cu gratie, sa nu-mi distrug vacanta. Pana la urma asa am trait 30 de ani, de ce nu as mai putea 1 luna. Doar sa nu am nevoie de sistemul sanitar, e tot ce imi doresc. Cu restul ma descurc. |
Carmencita, simt asa o ezitare in "vocea" ta si o suflare de speranta ... ti-a bagat asa o indoiala in suflet discutia asta, ca te duci acolo si te sfasie sistemul si oamenii care misuna prin el .
Fa ceva si imprieteneste-te cu virusii ca aia sar primii, sunt educati in sistem ... si uite asa din sistemul microbian romanesc ajungi in sistemul medical unde "snitel" te prajesc aia
Carmenbr spune:
Buflea, pe bune ca nu iti permit sa fii ironica cu mine. Daca nu ai fost ironica, my bad.
Stai linistita, ca nu de mine imi e frica sa nu am probleme prin ro, ci de copilul meu care are problemele care le are.
Pe bune ca ar trebui sa iei o pauza. Daca nu de amorul artei, macar pt ca e Paste si daca ai crescut in Ro sunt sigura ca iti aduci aminte ce inseamna Paste si Craciun, adica sa fii mai bun.
Carmenbr spune:
Si da, nu vreau sa fiu nevoita sa ajung la medici. Eu ajung acasa in Ro dupa 7 ani in care nu mi-am vazut deloc familia, am nepoate pe acre nu mi le-am vazut niciodata, matusi in varsta si bolnave, socrii in situatii critice etc. Mi-am planificat fiecare zi, chiar si ora as putea zice cu programul de acolo. Nu vreau sa mi-l dau peste cap cu medici. Si oricine stie ca virusii sunt diferiti de la o tara la alta, de la o regiune la alta. Daca nu ai trecut prin ce am trecut eu cu copilul meu, nu te avanta in declaratii zeflemitoare, ca la mine nu tine ironia.
philip spune:
citat din mesajul lui Ramona J Sincer, sincer - eu nu va inteleg pe cele care luati apararea sistemului din Romania. Adica eu ma gindesc ca tot omul emigrant (minus cei plecati prin casatorie, sau citeva alte situatii speciale) a plecat pentru ca a avut pe undeva o nemultumire. Buflea, cind ai pus acolo la loteria vizelor ai facut-o pentru ca... ce? Carmenbr - la fel. Ce anume te-a indemnat sa emigrezi? Ca eu am mai vazut la romanii emigranti (si am trecut si eu prin asta) idealizarea tarii-mama. De obicei trece la prima vizita. Lume multa, oameni putini |
Poate de raul soacrelor?