Cum e mai bine: sa taci sau sa te aperi?
Raspunsuri - Pagina 2
Fomalhauti spune:
Dupa primul mesaj al subiectului m-am gandit imediat: cum sa tac daca cineva ma acuza de ceva? Ma apar, fireste, explic cum stau lucrurile, argumentez.
Dar apoi, citind situatia concreta m-am gandit, ca, intr-adevar, in anumite situatii, nu are rost sa discuti. M-am gandit ce as spune daca m-ar acuza pe mine soacra...Poate as intreba-o pe un ton ironic "Si cum ti-ai dat seama de asta?". Sau poate nu as intreba-o nimic. Oricum i-as spune apoi in particular sotului ca ar trebui sa-si duca mama la medic, ca a inceput sa delireze.
In general, daca o acuzatie este total nefondata si absurda nu are rost sa discuti, inseamna ca persoana care o face are ceva probleme, fie ele personale sau cu tine anume sau vrea discutii de dragul discutiilor (valabil si pe forum)
ingridnen spune:
nici pe cei care tac cand sant acuzati si sant nevinovati nu trebuie sa-i judecam... cum e vorba aceea... "Pacea e mai presus decat dreptatea"... greu sa te tii de ea :)
Ingrid si Cristi 7 ani
paula2003 spune:
Eu sunt de parere sa-ti spui si punctul tau de vedere. Cine are urechi de auzit si ochi de vazut va vedea. Nu sunt deacord sa taci.
Daca as pati asa ceva, as fi acuzata de lucruri neadevarate, m-as apara si as fi pe pozitie. Nu as face asta pentru a ma justifica cuiva ci pentru a spune adevarul. Cine vrea sa vada de fapt unde este adevarul, vade cu siguranta. Apoi as lasa lucrurile de la sine sa se regleze. Adevarul va fi mereu la suprafata indiferent de moment aparitiei lui.
paula2003 spune:
Referitor la ce am spus mai sus, nu inseamna ca adevarul mereu va invinge ca in filme.
gabriela42 spune:
cum vine vorba,tu ma acuzi ferm si fals si eu boema ma uit si tac?sunt anumite momente ca nici nu dai doi banuti pe parerea sau logica unora dar si aceea trebuie atentionati si pusi cu boticul pe labute.iar cu inselatul...daca sotul este mai impulsiv si ...ii da nevesti doua injuraturi minim ,ce ne facem cu tacerea?ca na daca iubesti sotia un pic de gelozie tot exista.