Ati emigra in alta tara? (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si cu toate cele scrise mai sus, nu m-am simtit niciodata subapreciata, sau vreo proasta, sau mai stiu eu cum! Fiindca stiu care imi este valoarea, iar valoarea nu-mi sta in casa,in teren sau titlul de pe diploma si functia din cartea de munca!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:


Simali,
Ai dreptate si in Romania unii se plang si altii nu. Eu merg in Romania de 2 ori pe an, iar experienta mea e ca cei care se plang ii cam covarsesc ca numar pe cei care nu se plang. Am mare admiratie pentru cei care se lupta si incearca sa creeze o viata frumoasa in jurul lor, insa cu durere spun asta, mi se par innecati in obtuzitatea si mitocania masei.
Eu vorbesc de locul pe care il stiu foarte bine, respectiv Bucuresti, si de cele cateva locuri turistice pe care le vizitez in fiecare an.

Ruxij, sa stii ca din nefericire in multe din companiile private din Romania, pila functioneaza fara probleme azi in 2010 la fel ca sub comunism, si legea nu se respecta, De exemplu bancile! Cunosc destule povesti relativ la cum se angajeaza lumea in multe din ele ... In partea aceasta situatie continua pentru ca in multe din bancile private de azi s-a schimbat proprietarul, dar oamenii nu, iar ei tot cum stiu ei sa opereze si sa interactioneze fac.

Experienta mea personala in Romania a fost ca nu e bine sa te pricepi prea bine la ce faci ca ti se da in cap, Doamne-fereste sa stii tu mai mult decat altii.

Iar Ruxij are dreptate, sunt slujbe in Romania care nu exista si nu sunt respectate social si financiar. Asta este in parte din cauza saraciei.

Nu sunt adepta sa iti vorbesti de rau tara in fata strainilor, insa macar intre noi ar trebui sa putem sa discutam deschis si civilizat despre limitarile si problemele care exista in Romania.Si America le are pe ale ei, stati linistiti, nu ma porniti sa vorbesc despre sistemul de sananate si educatie.

Si asta ma aduce la motivul principal pentru care am plecat din Romania si care ma darama de fiecare data cand ma duc in vizita: AGRESIVITATEA. Ma loveste agresivitatea verbala si de compartament la tot pasul.

-- C.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:


Inbox,

Cum ti-ai dat seama care iti este valoarea si in ce sta aceasta valoare, daca nu sta in teren, casa. titlu de pe diploma, sau functia de pe cartea de munca?

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

ruxij usor cu ironiile, [/i] [/green]

N-a fost nici o ironie la treaba cu directorul general. Pur si simplu meseria de cercetator stiintific nu primea respect social, a fost un motiv major de plecare. Faptul ca tu personal ii apreciezi pe cei ce muncesc ogorul nu m-a ajutat in cazul meu, pt. ca nici nu munceam ogorul si nici nu simteam aprecierea la nivel de societate, doar dispretul si lipsa de apreciere. Poate acum sunt apreciate si astfel de meserii (desi nu cred), acum 10 ani asa m-am simtit si punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina



Si asta ma aduce la motivul principal pentru care am plecat din Romania si care ma darama de fiecare data cand ma duc in vizita: AGRESIVITATEA. Ma loveste agresivitatea verbala si de comportament la tot pasul.

-- C.








C,

Sint total de acord cu tine.
Raspunsurile la topic valideaza acest punct de vedere.



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ah, si da, n-am stat sa ma plang. Am considerat optiunile:
1. plecare si posibilitatea castigarii respectului social in alta tara lucrand in meseria in care m-am pregatit.
2. Renuntarea la meseria in care m-am pregatit si adaptarea la societate, reprofilarea pe ceva ce mi-ar fi adus succesul in societatea in care eram.

Am cantarit, si am ales prima varianta. Nu am inteles de ce ar fi asta motiv de disputa, mie mi se pare f. corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005
eu consider ca problema romanilor este exact aceea ca generalizeaza prea mult....toti medicii sunt, toti profesorii sunt, toti vanzatorii sunt toti avocatii sunt, toti politicienii sunt ....dar eu una am intalnit oameni capabili, dedicati, bine pregatiti din punct de vedere profesional in toate domeniile astea.
Si in alte tari sunt cazuri de neprofesionalism sau de lipsa de umanitate dar acolo nu se generalizeaza.


Sigur, generalizarea este o greseala. Oriunde vei intalni aproape orice, daca stii sa cauti.

Pe de alta parte, e o chestiune de proportie. Coruptie exista si in USA (care, apropo, este o tara imensa cu o societate foarte diversa, practic imposibil de imaginat fara sa traiesti aici macar cativa ani), dar in ce masura te lovesti zilnic de coruptie si ilegalitate? Ca sa fac o paralela intre USA si Romania, il citez aproximativ pe un prieten italian:

Vorbeam despre cat dureaza sa primesti carnetul de conducere dupa ce ai luat toate examenele, in Italia. Spune el (originar din Venetia): "in Milano, il iei in aceeasi zi; in Roma, intr-o saptamana; iar in Palermo, in sase luni daca ai noroc sa stii pe cine trebuie."

Sigur, exagera. Dar asta este diferenta de proportie intre dificultatile zilnice datorate deficientelor din societate, care-ti consuma din viata, intre Romania si alte tari. Exista variatii la nivel de individ, fara indoiala. Dar media e usor de stabilit.

De-aia iese Romania prima in top la coruptia din Europa (in competitie cu Grecia, Albania) si sunt exasperati majoritatea strainilor care iau contact prima oara cu societatea romaneasca.

Partile valoroase ale societatii romanesti sunt si ele evidente, dar nu schimba cu nimic concluzia de mai sus. Cultura greceasca este si ea exceptionala, iar greci valorosi, muncitori, cinstiti intalnesti in orice domeniu. La fel pentru italieni. Dar diaspora lor este mai numeroasa decat populatia tarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Inbox, la o a doua citire a mesajului tau, nu sunt asa de convinsa nici de faptul ca "munca de jos" e asa apreciata in Romania. Cei ce fac munca de jos sunt cel mult priviti cu condescendenta si "mila", "intelegere", dar nu respectati. Scuze de contrazicere. Respectati sunt cei realizati dupa parametrii societatii: functie, casa, masina, terenuri, vacante exotice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

In fiecare societate exista neajunsuri care pentru unii prezinta o importanta mai mare sau mai mica.



Neajunsuri? Sa ai un copil tratat de handicapat fara sanse de o viata integrata social e neajuns sau tragedie?
Minimalizarea si ignorarea problemelor altora ajuta foarte tare la coloratul roz bonbon al ochelarilor.

Citat:

Saptamana trecuta la o emisiune TV am vazut o mamica al unui copil cu autism ce a renuntat la profesia ei si a facut studii de specialitate sa isi poata ajuta copilul.
Ea ales o alta cale de a-si ajuta copilul dar asta nu inseamna ca nu va respect pe amandoua pentru ce ati facut pentru copii vostrii.

Si vindem drept realitate tv-show-urile .
Mey da voi realitatea o puteti judeca si practic?
Cand e diagnosticat un copil cu autism. Cel mai devreme pe la 2-3 anisori.
Ce este recomandat?
Tratament inceput cat mai devreme inainte ca un decalaj fata de copiii normali sa se sape.
Cat timp ia sa faci studii medicale?
Vreo 6-7 ani.
Unde se invata la facultatea de medicina din .ro despre copiii autisti altfel decat ca o anexa de deviatii comportamentale?
Eu nu stiu, dar poate ca acum avem cursuri de autism.

Din ce traiesti si faci terapie pentru copil pana devii tu o autoritate?
????

Asa si mie imi plac povestile cu zane. Dar si fiica-mea la scoala invata la sase anisori ce-i aceea fiction story si non-fiction story.

Iar ca cercetator imi place comentariul cuiva cum ca ea ii apreciaza si pe cei cu opt clase. Ideala asocierea. Adica dupa 8-10 ani de studii dupa liceu ai parte de putina simpatie si intelegere pentru ratarea de "nerd" de care dadusi dovada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

AB_AC a atins o problema foarte importanta si foarte trista, respectiv cum sunt tratati copiii si oamenii cu handicap in Romania, nu numai de sistem, dar de societate in general. Indivizi care ar fi relativ bine integrati si complet functionali in societatile vestice si America, in Romania sunt tratati cu mila si pierduti pentru sociatate.

-- C.

Mergi la inceput