Pufuleti de ianuarie-februarie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica

Cu diversificarea asta, am si eu o nelamurire: presupunand ca mie mi se termina de tot laptele (sper ca nu, dar...) si ajung pe la 4 luni sa zicem doar cu LP. Merita sa tin copilul doar pe LP pana la 6 luni si abia de atunci sa incep diversificarea?

Adica nu stiu daca sa aleg LP 100% sau diversificare...

Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)

Cand e vorba de lapte praf problema e oarecum diferita. In mod normal dupa 4luni jumate 5 - e ok sa incepi diversificarea si atunci cu chestii laxative stiind ca laptele praf are un efect de constipare. Pana la 4luni jumate 5 mecanismul de hranire nu este complet format, si pe termen lung poate dezvolta alergii iar pe termen scurt poate face niste colici sa te pomeneasca vecinii. Oricum, semnele ca un copil sub 6 luni trebuie trecut la diversificare sunt scaderea sub grafic si analizele medicale...

Ne daduse Cris.dogarel un site http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/medicina-de-familie/alimentatia-diversificata-a-copilului-mic/ poate te mai inspiri.

Am editat un dezacord.

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Cresc

Foarte frumos explica tipa si dupa gustul meu, cam asa ma gandisem si eu sa fac, e bine ca am si o confirmare! Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Ce-mi place ca au inceput bebeii nostri sa doarma aproape toata noaptea, de acum alta viata, intram intr-o noua etapa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:

Ce-mi place ca au inceput bebeii nostri sa doarma aproape toata noaptea, de acum alta viata, intram intr-o noua etapa!

Eu inca nu m-am reglat pe noua etapa. La ora trei ma trezesc si-s cu ochii pe pereti. Si gaza daca se trezeste isi baga degetele in guritza...

_

Cresc

Mergi la inceput

Apropos de diversificare, la faimosul mar ras cu biscuit, oare se refera la biscuitii astia de pe piata? Ca eu am cumparat mai zilele trecute de pofta niste petit beurre si am ramas masca de cate e-uri contin. Sincer, nu i-as da asa ceva copilului la 5-6 luni... ma gandeam ca are mama o reteta de biscuiti de casa, sa fac o data o tava de biscuiti din aceia si sa ii folosesc cu mar. Oricum e mai "bio"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Buna dimineata!

Nu stiu ce au avut bebeii azi noapte dar e super . Al meu s-a culcat la 22.30 si s-a trezit la 3 si la 6 . Am zis ca nu e adevarat. Oricum la 5.30 eram treaza mi se parea ca am dormit prea mult .

Paste fericit pentru cine nu mai intra azi si maine!

Apropo de diversificarea timpurie ce nu pot eu sa accept este sistemul de la noi. Adica cum Dumnezeu de nu se implica deloc Min Sanatatii cu diversificarea asta. Inteleg ca pediatrii mai varstnici au facut alta scoala si sunt reticenti la orice schimbare, nici macar nu asculta o explicatie ... dar de ce nu se scot niste norme pe care sa le distribuie sa-i oblige sa recomande diversificarea cum trebuie. Adicase se poate asa ceva ... numai la noi frate . Este strigator la cer ...

Eu am inceput diversificarea la 5 luni la Andreea pentru ca avea si LP in timpul zilei si pentru ca nu am mai scapat de soacra mea (medic pediatru de scoala veche ). Am inceput cu cereale, apoi piure de legume, apoi piure de fructe. Nu s-a inteles niciodata cu fructele, nici chiar acum . Nu stiu daca pt ca le-am bagat ultimele, habar n-am. Ideea e ca si tacsu e la fel, nu ar manca o fructa cu lunile.

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Citat:

Apropos de diversificare, la faimosul mar ras cu biscuit, oare se refera la biscuitii astia de pe piata? Ca eu am cumparat mai zilele trecute de pofta niste petit beurre si am ramas masca de cate e-uri contin. Sincer, nu i-as da asa ceva copilului la 5-6 luni... ma gandeam ca are mama o reteta de biscuiti de casa, sa fac o data o tava de biscuiti din aceia si sa ii folosesc cu mar. Oricum e mai "bio"...

biscuitii nu sunt indicatii pana la un an decat cei fara gluten. Sunt niste biscuiti speciali fara gluten in comert. cei facuti in casa contin gluten.
Glutenul in alimentatie poate da niste alergii f urate ulterior.

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxa spune:

Citat:
citat din mesajul lui gratiana77

Citat:
citat din mesajul lui doxa

fetele cochetele,mai ma bag si eu in seama ...cu ale mele offuri...daca pot spune asa...de 2 sapt nu l-am mai pus pe bebe la san din cauza unei raceli cumplite si din cauza medicatiei pe care am luat-o ( nu ca as avea foarte mult san k oricum ii dau si completare,dar in fiecare seara incerc sa mulg putinul pe care il am), iar azi am zis sa fac o incercare si spre surprinderea mea nu a refuzat, asa ca acum sunt putintel mai fericita ca pot sa-l pun la san...speranta moare ultima.

aaaaa.....si o faza haioasa acum pe seara...inainte de baita a adormit lemn...fratilor nu mai puteam sa il trezim nici cu tunul....ziceai ca i-am dat somnifer...o fi fost de la tzitzi, asa ca am asteptat foarte cuminti sa se trezeasca, am facut baita, masajul, papica si acum iar somn de voie...e un scump, un copil foarte cuminte...asa va doresc la toate

Sa iti traiasca si sa fie sanatos! Chiar ca e un baiat cuminte. Si daca nu e pretentios, nu are de ce sa refuze sanul. Fiica-mea bea lapte si de la san si din biberon si ii plac amandoua la nebunie. Pt ea important e sa fie mancare ca e tare fomista.

de buburuza Amaris-Stefania (26.01.2010)
poze

Buna dimineata la toata lumea...chiar daca nu suntemm asa matinali. gratiana77 iti multumesc frumos si sanatate la toti bebeii!Azi l-am pus iar la san, apoi bibe si acum asteptam sa dam aerul afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Buna dimineata si de la noi

Yannis a inceput sa doarma fff bine de vreo cateva nopti .. adoarme pe la 12-1 se trezeste la 3-4 dupa care dimineata la 6-7sau8 .. E asa de bineeee ... Si am observat ca noaptea numai cere asa de mult de papa dar cand ii bagi bibe papa mai mult ca ziua (sper ca ati inteles ce vreau sa spun) .. Ziua vreau din 2 in 2 ore cam asa .. daca ii maresc cantitatea de lapte nu papa ... el vrea mai putin si mai des pe cand seara mai rar si mai muuult ..Ma minunez pe zi ce trece de el .. ma uit la el si nu imi vine sa cred ca e asa de cuminte avand in vedere ca eu si cu tacsu suntem niste nebuni amandoi

Acum app de diversificare ca de daca a scris toata lumea vreau si eu sa zic ceva .. Din care stiu eu se incepe cu sucul de morcovi dupa care bagi o felie de mar ... mai stai 1 sapt .. iar mai bagi o felie .. stiu ca sucul de fructe se prepara cu muuulta apa la inceput si dupa aceea mai reduci din ea .. In nici un caz nu se dau portocale mandarie sunt fff acide si numai bine nu o sa-i faca .. alea mult mai incolo .. Dar eu zic ca este muuuult prea devreme la 2 luni jumate .. oricum ar fi ea cu lingurita tot mi se pare muuult prea devreme .. bn mie mi se pare devreme si la 4 luni .. Pai mai fetelor nu are o viata intreaga sa manance diversificat??? de ce sa ii grabim?

de Yannis Andrei ( UN ADEVARAT LUPTATOR)23.01.2010 / ora 17:55

DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!

Poze
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149388
(povestea nasterii pisoiului)

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

Diversificare?! Deja? Eu personal nu am vazut medic pediatru care sa recomande o diversificare asa de timpurie, auzisem ca pana si Capraru a recunoscut ca sfaturile din "Mama si copilul" au fost date la comanda politica, ca sa se intoarca mamele cat mai repede la lucru, nu ca asa ar fi sanatos... Sistemul digestiv al bebelusilor nu este pregatit sa digere nimic altceva decat lapte pana la 4 luni!

Marturisesc ca eu in general sunt ca xela, daca am alta parere nu tin sa contrazic pe nimeni, dar la asta nu pot sa tac. Sper totusi sa nu se supere nimeni, am spus ce cred cu cele mai bune intentii!

Edit ca mancasem niste litere.

Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)

Now, bring me that horizon!

Din nefericire mamele noastre (a mea, a sotului si ale nasilor + mamele lor) ne-au crescut dupa cartea asta, cu lacunele ei - unele intentionate, altele doar lipsite de experienta a inca 30 de ani care s-au scurs de atunci.
Si atunci toata lumea spune aceeasi poezie de la un cap la altul, de ajungi si tu sa zici ca ei (dupa principiul cand doi oameni iti spun ca esti beat te duci la culcare).

Iar medicii care recomanda asta se impart in doua categorii: cei care au zeci de ani de experienta si locuiesc in orase mai mici si recomanda acelasi lucru tuturor pentru ca stie ca se pot intalni si impartasi retetele (chestia asta e foarte valabila in orasul din care provin eu) si cealalta categorie, cei blazati, care se considera foarte stapani pe domeniul lor si refuza sa citeasca si sa se up-dateze - categorie pe care eu o vad extrem de periculoasa nu atat pentru diversificare cat pentru eventuale tratamente administrate copilului.

Mie mi se pare ca e bine sa ne spunem parerea (imi cer scuze daca sunt uneori mai combativa, se datoreaza sechelelor pe care le-am dobandit datorita multiplilor binevoitori care imi dau sfaturi absurde zilnic).

_

Cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Pasti Fericit!

Mergi la inceput