Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (152)
Raspunsuri - Pagina 20
Doloress spune:
Simonix pupam micul bolnavior! Of si noi anul trecut am facut si la dus si la intors din Europa, si tot asa, nu scadea deloc febra pacatoasa. O saptamana ne-am chinuit cu febra peste 40, vreo ora-doua ii scadea si apoi iar crestea, nu papa nimic, numai tzatza. Sa ai grija sa fie hidratat, sa ii dai saruri de hidratare, la medicamente nu ma pricep, eu nu i-am dat nimic, dar era si mic, la un an. Acum poate sunt mai multe variante.
Victoria_mami spune:
Fetelor, mare dilema, mare: m-am trezi azi dimi si primul gand a fost ca NU STIU ce tort voi face ptr. ziua Victoriei. Stiu ca mai sunt inca vreo 5 saptamani pana atunci, dar in vara lui 2008 eu stiam deja ca tortul Victoriei la implinirea unui anisor va fi un tort Barbie... si acum nu am idei... mamici, inspiratie, va rog.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
simonacip spune:
Neata fete.
Aseara am adormit cu laptopul deschis, voiam sa-i culc pe copii si sa mai cetesc si eu ceva pe ici pe colo...si am ramas cu el deschis
Micaela, mai dar esti slaba slaba..d-aia te mentionam cu toatele. Adica arati f bine, ce sa mai. De sani nu mai zic nici eu nimic. N-am avut niciodata iar acum....
imi pling de mila.
Simonix, ce rau imi pare de Robertzel. La noi cedeaza imediat la Novocalmin...La voi n-a scazut deloc? Sigur nu l-a dat afara cu un kktel imediat dupa ce i l-ai pus???OOff, ce Sarbatori ati avut si voi!
Desiree, eu nu-i fac nimic deosebit lui Matei, va fi si n
asterea sora-mii, incep si eu sv...deci nu ma agit..si oricum l-am vazut ca nu prea participa la petreceri dintr-astea....Momentan, cel putin.
Mihaser, sunt nemaipomenite pozele cu aparatul nou!Si zici ca emigrati? Sa va ajute DUmnezeu sa fie cum vreti voi!
Cit despre cresele de stat, hai ma fetelor ca nu e chiar atit de rau. ..Cred ca depinde f mult si de educatoare, noi Slava DOmnului le avem pe astea, toate 3 sunt blinde si calde, mereu au cite un copilas in brate(dintre cei neconsolati vreau sa spun)
Simona, mami de baieti 
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
Danicris spune:
Neatza, fete dragi. 
Simonita, ar trebui sa nu mai existe depresia ca toti copiii sunt frumosi, uite insa ca eu am avut si la Vlad, am si acum. Ma rog la Dumnezeu sa nu tina mult. Saru’mana de aprecieri. 
Mihaser, ce personalitate puternica are Eli. Ooof … 3 luni … eu speram sa nu tina atat, vom vedea. Legat de gradi, si eu mi-as dori la privat si asa rau imi pare ca nu avem posibilitatea asta, sper sa se descurce si la stat, Doamne ajuta. 
Micaela, m-ai facut sa rad cu sanii “declarati pierduti”. 
Simonix, multa sanatate lui Robertel, poate te ajuta fetele cu sfaturi ca noi n-am patit asa ceva. Sa dea Dumnezeu sa treaca repede, ooof mititelul, nu vreau sa ma gandesc cum si cat sufera, ma rog pentru voi si va imbratisez cu drag. 
Azi vin ambele bunici la noi, mama sotului inca nu si-a vazut nepoata. Daca-i casa plina cred ca ma vor ocoli crizele astazi. Doamne ajuta sa avem o zi linistita.
Va pup si mai vorbim. Papaaaaaaaa …
Dani, mami
de
Vlad Andrei 23.06.2008 si Andra Elena 31.03.2010
mi_bebelina spune:
Neataza fetele!
Alish scumpa, eu zic ca e inca devreme sa crezi ca Vladi nu se va obisnui. Rabdare, rabdare si iarasi rabdare. Din experienta mea iti spun ca sunt copii care se dau cu fundu de pamanat si o luna pana se obisnuiesc, sunt si copii carora intr-o zi-doua le trece dorul de parinti si se obisnuiesc la gradi cu noii colegi, cu educatoarele, cu programul. Si la fel cum si noi, mamele, am descoperit usor-usor ce le place copiilor si ce nu, ce ii inveseleste, ce le capteaza atentia, asa vor invata si educatoarele. Unui copil ii trece supararea daca sta in bratele educatoarei, altuia ii trece daca ii arati o carte, daca ii arati o jucarie si tot asa, iar altuia ii trece daca pur si simplu il ignori. Nu e o reteta, pur si simplu incerci de toate pana vezi ca merge. Dureaza putin, dar pana la urma vor descoperi ele(chiar si cu ajutorul tau, de ce nu?) cum sa-l faca pe copil sa nu mai simta lipsa parintilor. E clar, conteaza si varsta copilului, si temperamentul……insa reteta cred ca e aceeasi: rabdare si iar rabdare. Legat de activitati, nu stiu ce sa-ti spun, nu stiu cum e la cresa.
Dar pot sa spun cum e la gradi. Aici copiii vin unii de la 7 pentru ca trebuie sa ajunga parintii la serviciu, altii vin la 8.30. Nu inseamna ca pana vine ultimul copil ceilalti stau cuminti pe scaunel si isi asteapta colegii, ci se joaca fiecare cam de-a ce vrea, cu ce vrea(nu inseamna ca nu sunt supravegheati, din contra sunt ajutati sa construiasca un tunel sau sa faca un puzzle etc……ce-ar fi sa lasi 10-15 copii singuri intr-o incapere cu jucarii?….pana la urma si-ar scoate ochii). Apoi la 8.30-9.00 e masa de dimineata, urmeaza mersul la toaleta(dar nu e batut in cuie, daca unui copil ii vine sa faca pipi de 5 ori pana la ora 9 de atatea ori se duce la toaleta, iar daca dupa masa nu vrea sa mearga, nu merge). Nu e neaparat in turma……gandeste-te ca voi, ca si familie aveti de facut un drum lung cu masina…..cand ii vine unuia sa faca pipi opriti si ii intrebati si pe ceilalti pasageri daca vor sa se usureze(aici vb si de copii mai mari, care constientizeaza procesul), chiar daca unul nu a cerut neparat sa faca tot face pentru ca stie ca nu mai opresti masina o perioada de timp, doar daca ce neaparat nevoie. Dupa aceea urmeaza diferite activitati cu toata clasa. O activitate dureaza de regula 15-20 minute la copiii de 3 ani si se extinde pana la 40 minute la cei de 6 ani. Nu sunt mai mult de 2 activitati din astea pana la ora 11, insa intre ele mai sunt si jocuri, cantecele, gimnastica si alte cele. Intre 11.00-12.00 copiii au activitati optionale de dans, calculator, limba straina sau merg in curte sa se joace sau se joaca in clasa in grupuri mici. Vine masa de pranz, mers la toaleta, somn, gustare si apoi tot felul de jocuri pana vin parintii. Oricum cam totul e o joaca, asa trebuie sa o perceapa copiii. Si zicea cineva de activitati matematice…..nu invata tabla inmultirii sau ecuatii ci chestii simple de exemplu pozitii spatiale:unde se afla un obiect(sus, jos, pe scaun, sub scaun etc.)
Hai ca m-am lungit. Fug sa citesc din urma si revin.
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
mi_bebelina spune:
Doloress, frumos spui tu acolo de Patrik cum se comporta la cumparaturi. Delia ia pantofii de pe raft si se uita pe talpa(asa ne-a vazut pe noi ca ne uitam la numar), da cu manuta umerasele ca si cum ar cauta o bluza marimea ei, la alte raioane ia de pe raft si pune in carut. Aseara am fost in Sellgros sa cumparam un pat pliant de camping(noi suntem mari amatori de iesit in week-end la padure si in eventualitatea ca Delia va vrea sa faca nani, sa aiba unde) si nu spun ce nazdravanii a facut……a gasit mingile si le dadeadin raft una cate una si eu trebuia sa alerg sa le pun la loc si ea tot continua cu alta si altasi alta…..eu transpirata, taica-su incerca paturile. Apoi ne-am uitat putin la haine, taica-su se uita la niste pantaloni cand observam ca Delia disparuse de langa noi, am fugit sa o caut dar nimic…..ea mica, suporturile cu haine mari si multe…..a trebuit sa o cautam amandoi ca dingura nu am reusit. Si ma gandeam cu groaza ce-ar fi fost sa o pierd in piata, in loc deschis…..uf
Mihaser, orice padure are si uscaciuni, cred ca in orice domeniu gasesti oameni dedicati si nededicati meseriei lor. Eu de exemplu am auzit chestii nasoale despre o gradi particulara chiar de la o prietena care lucra acolo.
Micaela, rabdare….n-am vazut copil care sa planga mai mult de o luna. Exceptii mai sunt lunea dimineata de exemplu.
Simonix, incearca si reteta babeasca: 1/3 apa, 1/3 spirt si 1/3 otet…..udate sosetele cu aceasta solutie. La noi merge foarte bine, e drept nu a avut enterocolita, dar……Sanatate multa!
Danicris
sa treaca depresia!
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
mihaser spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mi_bebelina Mihaser, orice padure are si uscaciuni, cred ca in orice domeniu gasesti oameni dedicati si nededicati meseriei lor. Eu de exemplu am auzit chestii nasoale despre o gradi particulara chiar de la o prietena care lucra acolo. Deliutza Broscutza Deliutza micutza |
Neata!
sunt total de acord!...si eu am auzit pareri pro si contra despre gradi a lu cri...pe parcurs cele contra nu prea erau fondate...si eu mi-am angajat o prietena acolo si a zis ca totul e ok! Poti insa sa-ti dai seama si dupa cum se acomodeaza cel mic...De ex la gradi la cri e o fetita care nu s-a acomodat la 2 gradinite la care a fost inainte...iar aici ii place...e de mai bine de 1 an.
Sa nu va imaginiati ca a noastra gradi e una din aia scumpa...nici pe departe...e una cu tarif mai mic...altfel nu ne-am permite sa platim ptr 2...De ex daca as face si bb 3 clar i-as muta la stat...nu cred ca i-as putea tine pe toti la particular.
mihaser spune:
| citat din mesajul lui Danicris Mihaser, ce personalitate puternica are Eli. Ooof … 3 luni … eu speram sa nu tina atat, vom vedea. Legat de gradi, si eu mi-as dori la privat si asa rau imi pare ca nu avem posibilitatea asta, sper sa se descurce si la stat, Doamne ajuta. ![]() |
asa cum spunea si mi_bebelina sunt tot felul de oameni si la gradi de stat...Cred ca depinde mult si de directoare...Toti au salarii mici, insa se implica mai mult sau mai putin!
Eu am fost la gradi de stat si mi-a placut...si vorba Micaelei tot asa de usor de imblanzit eram ca si Eli...dar la gradi nu am creat probleme...si nici la scoala.
Ai multa rabdare cu Vlad...rupe-te mai mult de printesa...incearca sa o dragalesti mai mult cand nu e el de fata...O sa vezi ca o sa-si schimbe atitudinea...Si Cri era bulversat...oscila...de la a o "ajuta" sa coboare din pat (dat un vant!) la a-i cara toti pampersii murdari la gunoi si a o striga pepeta (alias printesa)...cu timpul o sa te ajute si Andra sa-l imblanzesti...in general bebelusii sunt innebuniti dupa big brother!

mihaser spune:
Simo...da e posibil! Pe Cri as vrea sa-l dau la germana si in particular din toamna...Daca se nasolesc treburile in tara plecam...Nu e un vis...dar e o optiune.
Desi eu un tort barbie as vrea, dar si ala fluture e frumusel. Uite www.bluparty.ro/torturi-aniversare.html" target="_blank">aici!
mihaser spune:
| citat din mesajul lui Micaela06 Mihaela Si Eli are tenul masliniu, da ea are parul mai blondut spre deosebire de tigancusa mea, de la Targoviste li se trage culoarea pielii ![]() |
Da miha...cand am nascut si am vazut cum arata am ramas masca...ma asteptam sa fie ca si Daria brunetica si cu ten masliniu...m-am mai linistit un pic in vara cand s-a bronzat fata grupa mare la mama
Simonix
Robertzelul! Of ce nasoala e enterocolita asta...am avut si noi...chiar la iesirea din spital...i-am dat o gramada de medicamente antibiotic, nurofen, debridat, hydrasec...iar la mancare regim paine prajita, morcov fiert, orez fiert ...fara lactate!