tuse de 4 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Am patit ceva similar si eu (la 26 de ani ), la mine a fost vorba de alergie la mecegaiurile din aer. In cazul acestei alergii, nu trebuie sa vezi tu igrasie sau mucegaiuri pe nu stiu unde, un simplu aer conditionat in zona (la voi in casa sau la gradi) e suficient...

Poti sa incerci cu un filtru de aer (eu asa mi-am dat seama ca e alergie, am cumparat unul pentru ca mi se parea ca e cam mult praf, si dupa ce l-am pus in functiune mi s-a oprit tusea; dupa ce nu l-am mai folosit o perioada a revenit, asa ca am dat fuga la alergolog). Ah, am facut un tratament homeopat timp de 3 luni si acum sunt ok.

Edit: ar mai fi o idee - sa verifici daca nu cumva are si probleme cu simtul/recunoasterea mirosurilor... cam pe cand am inceput sa tusesc mi-a disparut si simtul mirosului (aveam si nasul infundat intr-un fel in care nu il simteam infundat, doar ca nu mai reuseam sa simt mirosuri decat foarte puternice...). Dupa tratament s-a rezolvat si problema asta

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

am avut si am exact aceeasi problema cu copilul meu in varsta de 4 ani si 4 luni. totul a inceput in toamna lui 2008, dupa o pneumonie usoara care a trecut in 3 zile fara tratament cu antibiotic. dupa aceasta, el a tusit pana in mai, exact cum spui tu, de cateva ori, f putine, pe zi, musai la culcare, sculare si uneori la efort. am facut analize pt alergii si nu e alergic dar am observat ca tuseste mult mai frecvent in timpul virozelor. diagnosticul pus a fost astm indus viral.
toata vara+toamna lui 2009 a fost ok, problemele au reaparut prin oct-nov 2009, odata cu virozele luate din colectivitate. acum, cand incepe sa tuseasca, ii dam cateva zile flixotide puf (doza minima, din fericire reactioneaza f bine si in cateva zile e ca nou).
daca vrei, da-mi pm si mai vorbim, o sa-ti spun exact la ce dr mergem si ce analize am facut. el a avut si episoade de wheezing (respiratie suieratoare) dar f usoare si doar vreo 3, in decurs de aproape 2 ani.
vorbim si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geo76 spune:

buna! iti dau si eu un sfat care pana acum a functionat 100%. Ii dai de 3 ori pe zi cam 10 picaturi de tinctura de propolis intr-o lingurita, in care pui si miere (in acea lingurita) si fara apa dupa. O sa simta ca il cam arde pe gat, dar nu apa cam o jumatate de ora. Multa sanatate si sigur il vei vindeca cu asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Atentie cu propolisul sa nu faca alergie !!!
Trebuie intai testat pe piele !!!

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Asa mi-a tusit si mie fetita, 3 luni de zile, fara nicio cauza aparenta. Am tinut-o acasa in final, nu am mai dus-o la gradinita, si i-am facut o cura cu First Defense, siropel. Acum nu stiu daca de la asta a trecut sau altele, ca i-am mai dat si ridiche si Grindtus, le-am luat la rand, First defense a fost ultimul. Dar a contat si ca am tinut-o acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Va multumesc mult, inca tuseste din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenc78 spune:

trebuie neaparat facut un test pentru alergii. dupa descriere suna a alergie. ai animale in casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Miruna, cand am vazut titlul subiectului tau, jur ca am stat sa ma gandesc o secunda daca l-am scris eu...Apoi am citit postul si se potriveste exact cu situatia noastra. Baietelul meu tuseste de la jumatatea lunii decembrie...siropuri luate si reluate, pufuri, aerosoli, salina...tratamente, medici schimbati, radiografie...nu stiu sa-ti mai insir. Acum parca zic eu asa ca nu mai tuseste decat f rar...sau m-am obisnuit si nu-l mai aud...oricum la noi e ceva din familie. Fetita mea mai mare la fel a avut perioade de tuse, in special nocturna, fara suieraturi, dar nu asa de lungi.Concluzia doctorilor a fost ca au astm, desi mie nu mi se pare ca e corect, nu au manifestari tipice ptr aceasta boala. Le dau la amandoi singulair de cateva luni deja, degeaba....
Eu sunt alergica la polen si stiu ca ei sunt predispusi la alergii, amandoi au dermatita atopica de ex..deci terenul e favorabil. Cu fetita am fost la alergolog, nu a iesit pozitiv niciun test. Baiatul are 1 an si 2 luni si cred ca e cam devreme sa mergem. si eu sunt disperata...
Multa sanatate!

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anuc

Concluzia doctorilor a fost ca au astm, desi mie nu mi se pare ca e corect, nu au manifestari tipice ptr aceasta boala. Le dau la amandoi singulair de cateva luni deja, degeaba....
Eu sunt alergica la polen si stiu ca ei sunt predispusi la alergii, amandoi au dermatita atopica de ex..deci terenul e favorabil. Cu fetita am fost la alergolog, nu a iesit pozitiv niciun test. Baiatul are 1 an si 2 luni si cred ca e cam devreme sa mergem. si eu sunt disperata...
Multa sanatate!

Mami de Ioana&Filip

Ce intelegi prin manifestari tipice pentru aceasta boala ? O tuse nejustificata poate fi cel mai sugestiv simptom de astm.
Fetita mea din iunie pana in septembrie tusea max 20 minute pe repriza si o repriza o data la 3 saptamani. As putea spune chiar foarte rar. Era pe singulair. In septembrie am oprit singulair-ul si a inceput o tuse in fiecare zi (cam 20 minute/zi).
Am mers de urgenta la pneumolog si ne-a introdus din nou Singulair-ul dar si Flixotide-ul. Singulair-ul nu era suficient.
De a doua zi de cand i-am introdus nu a mai tusit absolut de loc.
Sunt 7 luni de cand nu am mai avut reprize de tuse, exceptand cele cu viroze sau gripe. In viroze ii cresteam doza de flixotide la primul semn si scapam de tuse in maxim o saptamana.
Acum e alegerea fiecarui parinte. Sunt medici care spun ca astmul netratat se cronicizeaza, altii care spun "lasa copilul sa tuseasca, nu-i da medicamente ca oricum la pubertate scapa de probleme".
Eu am preferat sa iau masuri de la primele simptome si sper sa scapam la 4 ani, nu la 14.

Sanatate la puisori, nu merita sa se chinuie cu tusea. Mergeti la un pneumolog bun.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 30+

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Softurela, probabil ca ai dreptate. Ce ma doare pe mine e ca ne-a fost recomandat singulair-ul pe perioada fff lunga, cum ati luat si voi si nu am observat ca n-ar mai face crizele. Tusesc si pe singulair, flixotide. Ce ma intriga pe mine sunt reactiile adverse pe care le are acest medicament, una dintre ele fiind astmul bronsic. Eu nu prea inteleg cum un medicament contra acestei boli, poate favoriza boala...Sau nu inteleg eu bine...

Citat din prospect:
Reactii adverse: La fel ca alte medicamente, Singulair poate avea reactii adverse.
Cele mai frecvente reactii adverse raportate in studii au fost dureri abdominale, dureri de cap, sete, diaree, hiperkinezie, astm bronsic, cruste si mancarimi ale pielii si eruptii pe piele.

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput