Problema delicata - trupa de 5-6 ani din parc
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Eu mereu ii spun Giuliei ca suntem diferiti, ca nu trebuie sa marginalizam pe nimeni; si la gradi au fost multe incidente, insa copiii s-au integrat foarte bine in cursul celor 3 ani, am trecut cu bine peste tot. Ca doar nici ea nu e cumintenia intruchipata !
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
ladyJ spune:
Eu as vorbi cu mamica lui la modul extrem de sincer.
Nu stiu exact ce relatie aveti voi doua, cat va permiteti una cu alta, insa mi se pare ca femeia habar n-are defapt ce consecinte are comportamentul copilului in societatea piticilor. De unde sa stie daca nimeni nu-i spune?
Ceva de genul ´´ Draga X, cred ca ar fi timpul sa iei in serios iesirile baietelului(numele), pentru ca va ajunge curand sa sufere din lipsa de prieteni de joaca. Mamicile x,y si z refuza iesirile cu voi, dupa cum cred ca ti-a dat seama, tocmai din cauza faptului ca..cutare si cutare. El este un baietel extraordinar, energic, ai putea sa-l inscrii la un sport unde sa-si consume energia cu alti baieti la fel de energici. N-as vrea ca din teama, sa nu o mai las pe Giulia sa se joace cu el, asa ca te rog sa-i explici lui..ionel ca nu este frumos sa faca..(ce face el rau si periculos pentru copii) ´´
Crezi ca are efect o astfel de abordare?
szivarvany spune:
Eu tot incerc sa-l dau exemplu pe finul meu, care e si el energic insa ea mereu spune ceva de genul "vai, daca al meu ar fi facut asta, l-as fi pedepsit etc etc" insa dupa parerea mea fiul ei o face si mai lata, sincer.
Deci probabil voi merge pe calea cea mai scurta, aia directa.
Mi-e foarte, foarte greu, ea isi da seama ca ceilalti cam fug de ei, doar noi inca nu ne-am retras.
Copilul intelege foarte bine ce prostii face, e mare smecher daca pot sa spun asta si minte si se scoate mereu decent
Ea face tot ce poate: il scoate zilnic in parc sa si consume energia, il duce la judo, la inot, dar parca tot nu ajunge.
ana l spune:
Cu o situatie asemanatoare ne-am confruntat si noi. Am rabdat vreo 4 ani pina am pus piciorul in pra si i-am spus ce am avut de zis. Concluzia: si-a luat catrafusele, s-a mutat pe alta banca si odata cu ea s-au dus si mamicile care au suportat si suporta in continuare. Copilul nu s-a schimbat, si nici maica sa nu si-a schimbat atitudinea. E ocoloit de toata lumea, iar baiatul asta s-a luat la bataie la propriu cu oameni de 50 ani. Nu stie sa se joacae, nu stie sa vorbeasca si daca nu ma insel a fost data afara si de la gradi din cauza asta. Joaca lui e sa strice joaca altora. Si are deja 6 ani. Si nu cred ca se va schimba atat timp cit maica sa nu a luat niciodata problema in mina: daca nu stai cuminte plecam acasa...iar ea isi vede linistita de birfa ei.
mamica lui Andrei
Andries spune:
Mda... se va potoli cand va gasi un partener pe masura.
Si ai mei erau si inca mai sunt doi agitati, dar am reusit sa ii invat sa nu sara ei la tranta (ma rog am reusit cu cel mare, la cel mic mai am de lucru). Si oricum au niste reguli clare in cap, dar pana nu au avut o consecinta negativa ca urmare a comportamentului lor...nu au invatat.
DEGEABA ii spui tu, tu nu ai ce sa ii explici copilului altei mame. Un copil asculta de mama, tata, bunici (mai rar), educatoare, antrenor, frate/sora, unchi sau matusa. Mai asculta si de bodyguardul din parc sau de politist. In rest...orice alta doamna care trece pe strada si ii spune ceva... e apa de ploaie.
Acum sincer pentru un trantit de trotineta eu nu m-as stresa asa tare. O singura data m-am stresat si aproape am sarit la bataie cand in Herastrau la Insula copiilor un copil de vreo 9 ani cu retard mintal dar foarte dezvoltat fizic l-a apucat pe al meu de doi ani de picior si l-a strans foarte tare si nu ii dadea drumul desi ala mic incepuse sa planga, daca am vazut ca parintii lui nu reactioneaza am sarit la el ...cat sunt eu de toleranta dar am vazut negru in fata ochilor si n-am apucat sa ii apuc mana dar cand m-a vazut in fata lui i-a dat drumul imediat lui fi-miu si a plecat de acolo. Si parintii... auzi reactie: "il aducem printre copii ca ii face bine" ok, o fi bine pentru el, dar ai grija ...
Asa ca ...in comparatie cu ceea ce am patit eu, o tranta pe trotineta nu mi se pare mare lucru eu cred ca de fapt ei se simpatizeaza mai bine o inveti pe Giulik sa se apere si gata. Sa nu-mi spui ca mandra nu are si ea gherute sau ca nu stie sa ciupeasca in caz ca nu, e bine sa invete. Imi amintesc cum eram eu in clasa I, Doamne in prima saptamana am mancat bataie de la alti copii si apoi imi era frica sa ies in pauza pe coridor sa ma duc sa beau apa. Imi era frica sa traversez coridorul 15 metri!!
Andries
Ramona J spune:
Mie nu-mi place varianta asta sa-i spui copilului ca sa auda mama. Intii ca nu da bine sa faci copilului observatie cind mama e de fata, apoi adevarata problema este mama, nu copilul.
Cel mai bine este sa-i spui direct, dar cit se poate de frumos. Spune-i si ca altii se feresc de ei din cauza asta, dar voua va place compania lor si nu vrei sa strici asta.
Inteleg ca nu vrei sa-i marginalizezi, dar siguranta fetei vine in primul rind.
Bafta, sper sa fie intelegatoare mamica.
alba_ca_zapada spune:
Cred ca cel mai bine, ar fi ca atunci cand se iveste o situatie conflictuala intre copii si mamica respectiva nu intervine, ar trebui sa iti "asumi" tu pentru moment si rolul de mamica a baietelului si astfel sa ii atragi atentia frumos si delicat baietelului asupra comportamentului sau.
Eu am o prietena care procedeaza asa si vreu sa-ti spun ca am adoptat si eu stratagema. Nu numai ca functioneaza la copilul respectiv (intrucat de obicei copii sunt mai receptivi la sfaturile altor adulti decat parintii) dar chiar si mamica impricinata se va prinde si daca este "open mind" va prelua mingea aruncata la fileu...
ruxij spune:
Nu prea e nici o solutie, decat sa rariti intalnirile. IN general parintii nu reactioneaza bine dc. le sunt criticati copiii, am patit chiar eu. Poti sa ii atragi atentia copilului cand face vreo boacana, dar doar dc. mama nu e in apropiere si o faci cu blandete, nu sa tipi la el. Altfel se va supara maica-sa. Poate dc. vede ca sunt izolati, incearca mai mult sa isi tempereze copilul.
olympia spune:
Eu tot copilului m-as adresa, fie ca mama e sau nu de fata, cu atat mai mult cu cat va cunoasteti de mai mult timp. I-as spune "dragule, scumpule, mor de inima, fac infarct daca te mai vad ca faci asa, te rog din suflet sa fii atent, prudent, ca si daca voi nu va rupeti nimic intr-o cazatura eu ajung precis la spital din sperietura, si ca sa nu se intample asta ma faci s-o iau pe fata mea si sa n-o mai las cu tine ca-mi dai prea multe palpitatii!"
O tactica de genul asta am aplicat cu un baietel mai terorist din fire din clasa fiica-mi si i-am zis ca un tip asa puternic destept si frumos ca el nu poate necaji o fetita ci trebuie s-o apere ca sa n-o sperie pe mama fetitei, mama care-si iubeste puiul asa cum mami a lui il iubeste pe el! Si a tinut! Veneam la scoala si-mi zicea 'vezi ca iar am necajit-o pe fata ta", dar de fapt n-o facuse, ma necajea doar pe mine, ca deja eram amici
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
szivarvany spune:
Si ca prin minune deocamdata e liniste si pace la locul de joaca
Insa cu prima ocazie ii voi vorbi deschis mamicii, sper sa mi fac atata curaj, pt ca mi-e tare tare greu, este un om special, doar ca nu e nici ea perfecta, cum nu sunt nici eu.