Petrecere sfarsit de GRADINITA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, surpriza pentru educatoare a fost un "caiet de amintiri" pregatit din timp si un buchet mare de flori. Fiecare copil (de fapt mama, dupa caz, daca putea inca sa scrie copilul sau nu) a completat o pagina pe care a lipit o poza a copilului, o scurta descriere a lui (nume, data nasterii, adresa ), apoi alte detalii, cum ar fi: culoarea preferata, mancarea preferata, activitatea preferata, care sunt prietenii cei mai buni, cea mai placuta intamplare din gradinita (pe scurt), cea mai neplacuta, o urare pentru educatoare si un desen facut de copil. Paginile erau de diverse culori si, puse impreuna, a iesit un caiet frumos, o amintire frumoasa. Astfel de caiete (de data asta cumparate) le schimbasera inainte si copiii intre ei si le primisera si educatoarele la completat, asa zisele "caiete de prieteni" (Freundebuch). La sfarsitul gradinitei, copiii au primit de la educatoare o mapa groasa cu toate desenele pe care le-au facut de cand au inceput gradinita si o poza cu toata grupa pusa intr-o rama haioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Eu chiar nu vad de ce atata sarcasm si rautate, a venit femeia sa stranga bani pe DC pt asta?? Bai frate, nu mai poate omu sa iasa undeva cu vreo ocazie ca i se da imediat peste nas!!

Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Pantero,daca tu asta e doar ceea ce ai intzeles din subiectul asta...

Nu cred ca este normal ca la sfirsitul gradinitzei sa se faca excursii (asta a fost mesajul initzial,sugestii la diverse destinatzii,hotarire pentru Rucar-Bran iar ideea Greciei a fost luata deja in consideratzie),este iar o presiune aiurea pe care societate o pune asupra copiilor, prin noi parintzii!

Autoarea subiectului,care deduc ca este educatoare,asta este ce a dorit sa afle,unde ar putea petrece"banchetul",a cotit-o apoi elegant la sugestiile Cristinei-C!

De asta imi este explicabil snobismul,grandomania si alte,alte chestii tipice societatzii in care traim!Daca la 6-7 ani facem petrecere de adio ...in Grecia,ce facem la terminarea liceului,facultatzii????Oare chiar este normal?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aha, deci a merge in excursie cu parinti si copii care isi doresc asta nu e normal, e grandomanie si snobism...WOW!!
Daca asta doresc parintii si au bani sa merga in Thailanda, e mult mai fain ca Grecia, nu cred ca excursiile si calatoriile sunt anormale, nu am mai auzit asa ceva.
Daca era sfarsit de generala era mai normal? Sau de liceu? Sau daca colegii de la lucru fac team building in Patagonia e normal? Extraordinar, copiii de 6 ani nu trebuie sa mearga in excursii ca e anormal sau mai rau sunt niste sclifositi ca vor amintiri frumoase in locuri frumoase...

Mergi la inceput

Citat:

Aha, deci a merge in excursie cu parinti si copii care isi doresc asta nu e normal, e grandomanie si snobism...WOW!!
Daca asta doresc parintii si au bani sa merga in Thailanda, e mult mai fain ca Grecia, nu cred ca excursiile si calatoriile sunt anormale, nu am mai auzit asa ceva.
Daca era sfarsit de generala era mai normal? Sau de liceu? Sau daca colegii de la lucru fac team building in Patagonia e normal? Extraordinar, copiii de 6 ani nu trebuie sa mearga in excursii ca e anormal sau mai rau sunt niste sclifositi ca vor amintiri frumoase in locuri frumoase...

Pantero...te las in pace ca te faci ca nu pricepi!
Si...e saptamina mare totusi!

Dana

Mergi la inceput

Ba io pricep, dar se pare ca tu ai niste preconceptii...copiii de 6 ani nu pot face iesiri la munte sau in Grecia, chiar daca parintii vor asta, asa reiese din mesajul initial..."ne gandim sa le facem ceva mai special", nu vad ca scrie ca se impotrivesc si invataroarea ii forteaza.
Imi e clar ca tu crezi ca e ciudat si "anormal" sa se duca undeva special la sfarsitul gradinitei.
Eu nu gandesc asa, poate pt ca mi-am plimbat copilul prin toata Europa si in America inainte de 5 ani. Noi nu tinem nici zile de nastere acasa cu petreceri ci calatorim, prefer sa imi duc copilul in locuri minunate si fun pt copii decat sa imi umplu casa de prunci ce urla 2 ore in continuu mai ales ca vad ca pe aici parintii ii lasa si se duc.
Cred ca fiecare e diferit si are propriile pareri, sau si asta e ciudat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

autoarea subiectului nu este educatoare.
este parinte, si chiar explica in primele postari, ca ei parintii, se inteleg foarte bine unii cu altii, si ar fi o iesire frumoasa si pentru ei (nu numai pentru copii).
atat timp cat copiii sunt prieteni, parintii se inteleg bine, evenimentul e unul frumos, nici eu nu vad de ce nu s-ar celebra in locatiile propuse.

mie mi se pare chiar cool ca parintii s-au imprietenit si au resit sa creeze relatii intre ei si in afara gradinitei.

nu am vazut nicio cotire in atitudinea initiatoarei subiectului. doar s-a interesat daca exista si vreun cadou amintire pe care copiii il pot fabrica si darui educatoarei. iarasi un gest frumos, mai ales ca este vorba despre ceva simbolic.

foarte frumos, decent, iar povestirile cristinei_c au fost inspiratie pura pentru altii.

Mergi la inceput

Citat:

Ba io pricep, dar se pare ca tu ai niste preconceptii...copiii de 6 ani nu pot face iesiri la munte sau in Grecia, chiar daca parintii vor asta, asa reiese din mesajul initial..."ne gandim sa le facem ceva mai special", nu vad ca scrie ca se impotrivesc si invataroarea ii forteaza.
Imi e clar ca tu crezi ca e ciudat si "anormal" sa se duca undeva special la sfarsitul gradinitei.
Eu nu gandesc asa, poate pt ca mi-am plimbat copilul prin toata Europa si in America inainte de 5 ani. Noi nu tinem nici zile de nastere acasa cu petreceri ci calatorim, prefer sa imi duc copilul in locuri minunate si fun pt copii decat sa imi umplu casa de prunci ce urla 2 ore in continuu mai ales ca vad ca pe aici parintii ii lasa si se duc.
Cred ca fiecare e diferit si are propriile pareri, sau si asta e ciudat?

Da'in ce calitate afirmi tu ca am eu niste preconceptzii?

Unde itzi plimbi tu copilul este irelevant in cazul subiectului de fatza,intitulat"Petrecere la sfirsit de GRADINITA"!Scris cu majuscule da????,ca nu cumva sa existze confuzii!

Daca era ceva dedicat parintzilor,nu numai ca subiectul se putea intitula altfel,dar chiar se deschidea la un alt topic!

Deci mie imi este clar ca asta este intentzia si scopul acestui subiect,gasirea unei locatzii pentru petrecerea de sfirsit de gradinitze!Ceea ce da mie,andacos,mi se pare exagerat,extrapolat,fitzos,etc!

Dana

Mergi la inceput

OK, cred insa ca fiecare judeca dupa cum il duce capul si nu dupa ce spun altii.

Tot nu am intles de ce e fitza sa iti permiti sa te duci undeva cu clasa indiferent de varsta clasei.O sa ramana un mister neelucidat.

Mama are o vorba insa "ai putin, putin cheltui, ai mult, mult cheltui", nu vad de unde fitze. Daca as avea bani multi mi-as duce copilul in spatiu la sfarsit de gradi ca vorba aia la 6 ani nu e bebe, poate sa tina minte si ar fi o experienta extraordinara, poate l-ar determina sa devina astronaut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

Buna,

Multumesc pentru idei si pentru sustinere.
Pustiul meu de 7 ani a invatat o replica pe care ne-o tot tranteste in ultimul timp#733; un lucru nu uitati, suntem diferiti, avem gusturi diferite#733;..... .
Oricum, pentru elucidare sunt parinte, nu pedagog.

Cristina_C poti sa-mi explici mai detaliat in ce consta faptul ca li se da vant copiilor la iesire, mi-a placut atat de mult ideea, incat la sedinta vreau s-o expun detaliat sa prinda contur.

Multumesc,

Apropo, si in Barlad, de unde sunt ca radacini, se face un caiet la despartire, si unul din partea educatoarei, pentru fiecare copil, in care este o poveste, iar copilul respectiv e personajul principal.
Foarte dragut, dar mult de munca

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cristina, o sa caut o poza cu "momentul" si-o sa vezi exact cum sunt tinuti cand sunt aruncati. Revin cu pm.

Mergi la inceput