Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Corect. Un geniu are darul acesta de la Dumnezeu. Ideea este ce face cu el. Diavolul nu e prost deloc, ba e genial, dovada fiind faptul ca o mare parte a omenirii il urmeaza..., deci geniu fara Dumnezeu= pierzanie..., asa vad eu lucrurile.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Crinuta, tu esti ingerasul nostru impaciuitor, Multumesc din suflet ca ai clarificat tu lucrurile pentru mine.
Io ca de obicei nu vad padurea dn cauza copacilor, in loc sa raspund clar si corect, ma batzai cu tot felul de cuvinte si cu bata in balta
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Buna ziua/seara fetelor!M-am si speriat cind am vazut atitea pagini,cind ziceati toate ca aveti treaba,care cu ghioceii prin curte,care cu cintatul la biserica,care cu nascutul si toate cu Patimile si rugaciunile si cind colo ce-a facut sarpele?Ati vazut?Si pe cine-a ispitit-o?Taman pe Iasmin proaspat impartasita cu Hristos!Ati vazut?
Vin cu niste concluzii:
-Crinuta si Iasmin ,pai n-am stabilit ca:
a)Dumnezeu ne vrea pe toti sfinti(dar nu inseamna ca nu ne iubeste si daca nu devenim cu totul sfinti)
b)sintem toti mintuibili(plecind de la bancul lui Iasmin)?
Sigur ca pt acestea de mai sus,avem si noi rolul nostru,deloc usor,dar pt care,daca indeplinim niste conditii(din care prima e sa fim iubitori-de Dumnezeu si de aproape in primul rind)restul vine de la sine.
Conchita ,pai n-o s-o superi pe Iasmin,nu?Deci ramii cu noi in continuare,asa cum poti tu,cu veniri si cu plecari,cu furtuni si impacari,ca inteleg ca esti si atrasa de noi(ca iubitoare de Hristos ce te afli),dar in acelasi timp esti si independenta,rebela...Fiecare are stilul sau sufletesc de a iubi,de a crede,de a arata iubirea.Eu tot mai sper ca intr-o zi sa te aducem la biserica la spovedit,chiar daca s-ar putea sa chicotesti si sa ne faci de rusine...dar chiar sper,sa stii!
Despre discutii filosofice si stiintifice,ce sa zic?Nu zic ca nu-s interesante,nici ca nu sint mobilizatoare de intelect dar,cum zicea si mamabear la acest subiect strict referindu-ne,nu sint ziditoare...adica nu-L iubim mai mult sau mai putin pe Domnul daca stim cum era sarpele(inainte de ispitirea amaritilor de Adam si Eva am citit ca avea 4 membre,abia pe urma a ajuns tiritoare,dupa ce s-a suparat tare Domnul pe el),dar intr-adevar,Iasmin a intrebat..
Si pe urma stiti cum mi se pare mie timpul?Extrem de pretios,fuge teribil,imi scapa printre degete,asa ca eu de ex incerc sa nu-l risipesc inutil,ma gindesc tot timpul la ce foloase am daca citesc sau scriu ceva,sint atitea de facut si de vazut si de citit,atitea si atitea tentatii,incit v-am zis:eu inchid pur si simplu calculatorul,daca nu,devin dependenta,sa vad ce mai zice cutare...asa ca de-aia zic si eu ca fetele:daca subiectele de stiinta si filozofie nu ne-mbogatesc,nu intram in ele,deci sper ca nu s-a suparat nimeni si ne-am impacat cu toatele,da?
V-am pupat si ce-o face fata aia,o naste?Doamne ajuta!
Iasmin08 spune:
Mey a fost o ispita, io sunt vinovata de toata vanzoleala de ieri, si recunosc.
Intr-un fel mie una mi-a fost de folos. Mi-ar fi fost si mai de folos daca intelegeam unele referiri.
De ce nu a muscat sarpele... Ei, ptr ca prefera carnita dulce de Iasmin, nu mere...
Eu faceam ieri asa: aveam oala de bors pusa pe foc, am hranit baietii, am citit mai multe pilde si cuvinte de la sfinti parinti si printre ele, raspundeam.
Ce nu am facut, n-am mai mers la denii si aici ii dau dreptate Icai, m-a avertizat. Parca a simtit inima ei ce se va petrece.
Apropo, mamabear, la denii se merge cu flori??
Iasmin08 spune:
Am recitit o pilda frumoasa.
Era un calugar imbunatatit, isi facea pravila, era induhovnicit, isi facea si rucodelia. Fratii il iubeau mult si il ajutau vanzandu-i rucodelia in targ. Dar sarpele care nu doarme, l-a ispitit: "nu mai tot supara pe frati, mergi tu de vinde-ti rucodelia ta" (vezi ca stia ca pe calugar il doare inima de frati). Si a plecat calugarul, dar din una in alta in targ a intalnit o femeie si a cazut cu dansa in pacat.
Ei si de aici e interesant ca s-a inchis mai apoi in chilia lui (un an) si atata si-a plans pacatul, atata s-a rugat ptr iertare. Dar n-a primit niciun semn de iertare.
Si atunci, in sambata dinainte de Pasti, si-a pregatit candela si s-a rugat cu tot sufletul si toata inima plangand. Si ridica ochii sa vada: l-a iertat Dumnezeu?? Si candela era stinsa.
Mai in noapte (poate chiar la miezul noptii), cand a ridicat ochii sai de la rugaciune, a vazut candela aprinsa. Si atunci a cunoscut ca Dumnezeu i-a iertat pacatul.
Mi-a placut pilda aceasta, cata credinta nestramutata. Iata si sfintii greseau (unii, putini). Eu personal cat sunt de putin inclinata spre suflet si mult spre trup, nu as fi simtit cred, asa o mare durere ca am facut pacatul cu pricina.
mamabear spune:
Neata fetele!
Iasmin sa lasam la o parte ispitele de ieri , trebuiau sa vina , doar e Saptamana Mare, si sa ne concentram pe prezent.
Crinuta, n-ai mai zis daca ai reusit sa vezi tot filmul.
Copiii vostri ce stiu de iepuras? Va intreb pt ca acum 2 ani cand era cel mare in clasa intai, dupa vacanta de Paste , a venit acasa si mi-a zis: "Mama, un coleg ,de fapt mai multi, a zis ca de Pasti a fost la el iepurasul si i-a adus cadouri. Dar e ridicol! Auzi, un iepure sa aduca la copii cadouri! Cred ca le-a adus altcineva cadouri si i-a pacalit ca a venit iepurasul." I-am explicat si eu ca oamenii mai zic asa ca vine iepurasul da Pasti, cand le fac daruri copiilor, dar nu e adevarat. Oricum el stia de mult semnificatia Pastelui si a Craciunului (doar ca mai crede si acum in Mos Craciun, care e trimis de Dumnezeu sa faca daruri copiilor cuminti, pentru a se bucura de Nasterea Fiului Sau).
M-a deranjat intotdeauna mutarea atentiei de la sarbatoarea crestina , pe obiceiuri inventate special cu acest scop, de aceea i-am invatat pe copiii mei de mici semnificatia Pastelui si a Craciunului. Sincer m-a mirat ca in grupa mare la gradinita, cand i-a intrebat doamna ce se sarbatoreste de Craciun ( de Pasti), doar al meu si inca doi copii au stiut, restul -Mos Craciun (iepurasul).
Va pup pe toate!
PS: ce face Nikole, mai stiti ce i-a zis ieri la doctor?
Iasmin08 spune:
Mamabear, eu am trecut deja la alte treburi (vezi pilda cu monahul ispitit care asa a plans pentru pacatul sau, ca si candela de Pasti i s-a aprins in semn de iertare)
Si al meu pui stie de iepuras, nu-mi convine, mai ales acuma ca bani yok. Dar trebuie sa ii spun ca iepurasul nu exista, problema e ca istet cum il stiu, va face analogie si va extinde la mos craciun. Si nu as vrea inca sa il desprind de momentul asteptarii sub brad, sau momentul cand se trezeste si fuge cu piciorutele goale in pijama sa vada ce e sub brad.
Stiu, am citit si rascitit despre asta, ca nu e bine, ca e o deturnare de la sarbatoarea noastra. Stiu parerile tuturor parintilor (preoti) despre acest aspect. Si am sa zic ceva: eu am crescut cu asta, am avut intotdeauna cadou sub brad de la mosul. Nu mi-a stirbit cu nimic dragostea pentru Hristos. Mos craciun, a ramas o poveste din copilarie si atata. In schimb credinta mea e vie si eu la ea ma raportez cand respir, cand iau hotarari, cand imi stabilesc prioritatile. Nu la mosul din povestea cu bradul. Stiu ca si bradul ar fi simbol al unei alte credinte (care n-are a face cu crestinismul). Si continui sa cred ca trebuie sa lasam copilariei ceea ce e a copilariei. Prefer sa continue sa creada intr-un mos cu desavarsire bun si altruist ca exemplu de crestin, decat sa imi vorbeasca despre sex la 9 ani (asa cum stiu multe cazuri...)
Si eu sper ca Nikole sa nasca usor si sa fie acasa de Pasti.
mamabear spune:
Iasmin, iubita, eu n-am zis ca sa critic pe cineva. Ai vazut ca am scris chiar , ca si ai mei cred in Mos Craciun (si cel mare face in mai 10 ani!). De iepuras n-am zis nimic celor mici din start, pentru ca acesta e chiar simbolul zeitei Eastre si chiar nu mi-a placut asocierea. Ei stiu din desene de el, dar ca o poveste, si oricum primesc dulciuri si hainute noi de Paste de la bunuci, fara ajutorul urechiatului (nu cred ca e cazul anul asta, ca nu-s finante, si apoi mai e si ziua Mariei si a lui Alex in Saptamana Luminata).
Cat despre extinderea de la aflarea realitatii cu iepurasul buclucas la Mos Craciun, depinde de copil. Ioan avea 9ani jumate in decembrie, cand a venit intr-o seara la noi in camera si ne-a intrebat :" Sfantul Nicolae vine de-adevaratelea? Dar spuneti-mi drept", asa ca i-am explicat ce si cum (despre viata Sf. stia el cate ceva). Dupa ce a plecat in camera lui, noi ne intrebam cat va dura pana ne va intreba de Mos Craciun. Nu au trecut 5 minute si a venit din nou si ne-a zis :"Mos Craciun exista sigur, ca am eu poza cu el, de cand eram mic!" (cand avea 1 an jumate, tatal meu s-a imbracat in Mos si i-a dat cadourile, asa ca are puiul o poza la Mos in brate).
Si acum fug la treba, ca nu-i de gluma
Si-s grabita, si-s grabita,
Ca mi-i casa ne-ngrijita,
Si mi-s rufele la soare
Si copiii-mi cer mancare
Iasmin08 spune:
Iarta-ma, sunt un pic obosita si dezgustata: la mine la firma nu vor asigura salariu compensator pe motiv ca urmeaza sa mai dea o transa afara. Cica de aceea s-a si luat hotararea sa dea afara in doua transe, ca sa nu se dea salar compensator.
In plus, la dragul meu sotz, persoana caruia el i-a asigurat lucrarile si care are o suma destul de mare sa ii dea pe ce a lucrat (suma incasata de acela), a hotarat ca probabil noua nu ne trebuie bani de Pasti.... Una peste alta, anumite personaje de genul asta ma ingretoseaza teribil. De aia sunt si eu azi un pic mai pleostita.
Ei, macar de-am fi sanatosi. Ca tot ma intreaba lumea ce am mai facut cu mamografia. De unde bani in conditiile astea. Mai stau si cu frica in spate.
conchita spune:
draga de tine, Iasmin...o sa fie bine, puiule, ai sa vezi. cand e greu, desi stiu cat de greu poate sa fie exercitiul asta mental, concentreaza-te pe binele ramas si pune-l pe primul loc: amandoi aveti job inca, va aveti unul pe altul si copilasul, iar toti trei pe Dumnezeu.