Ce gatim azi (72)
Raspunsuri - Pagina 2
silvi_2005 spune:
Oana nu am mai putit ramane oricum am stat mai mult ca niciodata o luna, ca a avut sotul meu examenul de medic specialist in tara. A trebuit sa se intoarca urgent aici la spital asa ca suntem aici de Paste...sincer imi pare putin rau . vezi ca are Monica o reteta bestiala cu orez negru, un fel de risotto cu fructe de mare de cand astept sa il incerc . Eu l-am facut simplu cu fruce de mare, cu caracatita utima data .
Azi ana la urma am facut si aceasta supa de creveti numi 2portii dar bestiala la gust : http://bucataria-sylviei.ro/supa-de-creveti/
SoriLea spune:
Salutare fete dragi. Va citesc din cand in cand, ca sa ma mai inspir si eu de la voi cand sunt in pana de idei si imi vine intrebarea aceea idioata CE SA MAI GATESC???
Azi am avut asa:
- ciorbita de curcan cu galusti;
- mancare de cartofi cu pulpe de pui;
- negresa.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT
monica-elizabet spune:
Silvi la mine este f cald si se fac in doar cateva zile
Azi am pus asa varza alba+rosie taiata ca pentru varza calita(putin mai mare) am taiat ambele verze le-am impins bine in borcan apoi am facut o saramura
la fiecare litru de apa 1 lingura de sare + o lingura de otet si am pus peste varza...acum depinde de borcan, de cantitatea de varza...vezi cat intra sa fie plin pana sus
mai pun bete de marar + cimbru uscat, boabe de piper, usturoi si cate 1-2 ardei iuti
Apoi tot azi am pus conopida cu sfecla rosie...prinde o culoare...bestiala si-s asa de bune amandoua...
conopida o spal o rup buchetele mici sfecla(cumpar bucati mici) o curat de coaja o tai felii le pun in borcan pe randuri alternand unul de conopida, altul de sfeca si pun aceeasi saramura ca mai sus + toate cele mentionate
la fel fac si castraveciorii mici si gogonelele pe care le combin cu morcovi si conopida uneori...alteori le las simple...(atentie insa gogonelele trebuie totusi sa stea mai la rece...ele nu se fac chiar imediat)
Orice combinatie alegi nu inchide borcanul! capacul il lasi desurubat si 2-3 zile (le vanturi) scoti saramura si o pui din nou...bineinteles eu mai uit si nu patesc nimic...sau daca vrei poti sufla cu un pai/furtunel mai lung in borcan...cand sunt gata se inchide bine borcanul si se dau la rece...
sunt muraturi de vara ca sa le zic asa...eu le pun la frigider si le consumam repejor
daca nu ai inteles ceva pliz sa-mi zici ca repet
andreiutasg spune:
PIZZA...cu muuulte ciupercute si carnaciori
Ciorba de loboda
MOTTO: Nu pot schimba directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie
ANITA75 spune:
monica -elisabet,ce bine o fi la tine cu caldura... la noi e tare frig si ploua,brrr
eu am mancat pate de post cu cartofi prajiti si salata de rosii
monica-elizabet spune:
Anita, e cald...dar si la noi ploua mult(desi ar fi trebuit sa inceapa sezonul secetos de ceva timp)
sarmale
supa de rosii cu galuste
si ceva rapid de post pentru mine...cred ca legume din conserva trase la tigaie in ulei de masline
SoriLea spune:
-ciulama cu ciuperci si pipote
-sos cu carne de porc
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT
bubu05 spune:
www.bucataras.ro/retete/5723/supa-crema-de-rosii-cu-fidea-si-mozzarella.html" target="_blank">Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella
www.bucataras.ro/retete/5722/pizza-cu-rucola-si-prosciutto-crudo.html" target="_blank">Pizza cu rucola si prosciutto crudo
www.bucataras.ro/retete/5720/pizza-cu-sunca-si-rosii-uscate.html" target="_blank">Pizza cu sunca si rosii uscate
silvi_2005 spune:
Azi va ospatez cu :spuma de capsuni http://bucataria-sylviei.ro/spuma-de-capsuni/ ca sa fiu sincera , sper ca cei din Romania sa fie mai gustosi si aromati decat ai mei
Niste minifrigarui aperitive, eu le-am fact sa testez cum arata :http://bucataria-sylviei.ro/gustari-reci-pe-minifrigarui/ cred ca le fac si la masa de Paste
Si ceva chiar deosebit, pui la ceaun :http://bucataria-sylviei.ro/pui-la-ceaun/ o reteta invenata demine care a iesit super buna, cred ca se poate face si miel ...ca to e sezonul.
Spor la trebuie va doresc, eu am cam ramas in urma cu ale mele ...