Cum curat scurgatorul de vase?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

petra, fara suparare si tie, dar mi se pare foarte aiurea sa pui orice are legatura cu bucataria/mancarea direct in cada unde te speli pe corp (inclusiv picioarele, care pot fi "gazda" unor infectii cu ciuperca, si zona genitala care are si ea o flora, mai speli un kk de la fundul bblusului, da ??), unde speli rufe sau arunci apa murdara de la spalatul de pe jos, unde speli sau clatesti mopul cu care speli prin casa, unde speli cosul/galeata de gunoi, etc.; oricat de bine ai spala/curata/dezinfecta cada dupa fiecare folosire (ceea ce nu face toata lumea, de fiecare data, hai sa recunoastem), ramane tot o cada, posibil foarte curata, dar nu sterilizata, unde nu ar trebui sa ajunga obiecte care ulterior ajung in contact cu mancarea, cu alte vase sau suprafete din bucatarie. la fel de aiurea mi se pare, de exemplu, sa te speli pe maini cand vii de afara, in chiuveta de la bucatarie, in loc de cea din baie.

de curiozitate, urmaresti emisiunile lui dr.oz ? ai vazut care este principala sursa de contaminare cu e-coli, intr-o casa ? exact, baia fiecarei case, mai precis particulele infime de materii fecale, ce se imprastie atunci cand tragi apa fara sa pui capacul la toaleta, sau cand nu sunt respectate regulile minime de igiena (spalare pe maini dupa fiecare folosire a toaletei); o fi exagerare in emisiunile lui, nu stiu, dar a exemplificat cum a gasit e-coli pe periutele de dinti si in paharul pentru apa, din baia unei familii (erau amplasate pe un raft, in apropierea vasului de toaleta), a mai prezentat un filmulet facut de discovery channel, in care era demonstrat cum atunci cand tragi apa la toaleta fara sa pui capacul, particulele fine de apa+materii fecale contamineaza o zona destul de mare din jurul toaletei, etc...

oi fi eu mai obsedata de curatenie...prefer sa fiu exigenta, dar sa nu-mi para rau dupa aceea, ca din comoditate sau nestiinta, pun in pericol sanatatea familiei, in special a copilului - nu vrei sa stii ce conditii sunt in spitalele din romania (am vazut ca la semnatura ai SUA); eu cred ca e mai simplu sa previi, dacat sa tratezi sau sa repari...

si pana la urma fiecare si-o face cu mana lui, nu-i asa ? curatenia, vreau sa zic ...

deja suntem off-topic rau de tot, dar sper macar cine are urechi de auzit, sa auda...mai exact, din toata aceasta "disputa" sa rezulte ceva folositor/constructiv pentru altii (nu, nu ma refer la nimeni in mod special, vorbeam la modul general)...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, mie m-i se pare foarte ciudata ideea de a spala mopul si cosul de gunoi in cada unde fac baie eu si familia mea inclusiv copii mei. Parca putin mai nasoala este aceasta asociere decat sa speli un cos de vase in cada. Daca tu speli mopul de sters pe jos si cosul de gunoi in cada este normal sa t-i se para neigienic sa pui si cosul de vase pe acolo. Eu una nu cred ca as putea sa mai ma rasfat intr-o baie cu spuma frumos parfumata dupa ce tocmai am spalat cosul de gunoi inainte !
CAt despre cautatorii de bacterii de la Tv. eu m-am lamurit. Sunt chestii adevarate poate dar putin exagerate, pentru ca daca ne-am uita la microscop cate sunt in apa de baut nu am mai pune gura in veci pe apa! Si nu cred ca se poate!

Si ca sa nu fiu total off-topic:
Dupa parerea mea , cel mai bine este sa eliminati cosul de vase din bucatarie, inlocuindu-l cu o masina de spalat vase! Este ce-a mai buna idee! Nu mai spala nimeni vase si nici nu mai exista problema cosului de scurs vase !!!!! Nu va mai rupeti unghiile frecand acel nesuferit cos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

petra, si mie mi se pare ciudat, dar cunosc persoane care asa procedeaza...tot in cada spala stergatorul din fata usii de la intrare, noroiul de pe bocanci, butoiul in care au fost muraturile/varza murata, fata emailata+gratarul de la aragaz...asta din ce am vazut/aflat eu, cine stie ce-or mai face...

deci, cand am scris asa ceva, vorbeam la modul general, nu ca as proceda eu in acest mod, doamne-fereste, la cat sunt eu de obsedata cu igiena, brrr...

la mine, cada este folosita doar pentru baie/dus si evacuarea apei de la masina de spalat rufe (alta posibilitate de evacuare nu avem, instalatia blocului este destul de veche si o racordare direct la coloana de scurgere ar fi putut declansa o inundatie generala in bloc; in toaleta nu pot pune furtunul, pentru ca aluneca mereu si oricum l-as fixa, apa care iese cu presiune da pe dinafara, si oricum nu este igienic sa-l pun acolo, apoi sa-l strang; mai nou, furtunul a devenit obiect de studiu si interes pentru pitica mea, mereu urmareste cand goleste masina de spalat apa, ba de vreo 2 ori mi-a tras furtunul de pe marginea cazii)

nu ma apuc sa le fac eu acum educatie "sanitara"...iti spun doar ca sunt unii/unele care asa fac (ba, poate chiar mai rau) si nu vad nimic aiurea in asta...deh, cate bordeie, atatea "obiceie" ...nu stiu daca ai urmarit genul de emisiuni "how clean is your house?" sau varianta romaneasca "curat, murdar?"...stiu ca unele chestii sunt regizate sau exagerate, dar tot m-am ingrozit numai la gandul ca cineva ar putea trai sau proceda asa...

da, masina de spalat vase e buna, dar in cutiutele numite apartamente, construite pe vremea comunismului, n-ai loc in bucatarie nici pentru strictul necesar, unde sa mai bagi si masina asta ?!? poate suspendata pe un perete , sau pe exteriorul blocului, ca aerul conditionat...aaa, la casa sau in noile apartamente, da, e posibil sa fie mai generos spatiul bucatariei si sa poti amplasa minunea asta...

hehe, rasfat intr-o baie cu spuma parfumata...ce vise frumoase...deocamdata n-am sanse, pitica vrea musai si ea sa fie in baie cand ma spal (daca incui usa, face mare scandal) si normal ca nu mai apuc decat sa fac dus si sa ma spal pe cap, altfel e in stare sa intre imbracata cu totul in apa sau sa intinda spuma prin toata baia...poate cand va mai creste sa ajung si eu sa ma rasfat in voie intr-o baie cu spuma...pana atunci folosesc programul de "spalare rapida", ca la masina de spalat rufe

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Masina de spalat vase avem, am facut un efort si am luat-o e ff buna pt o familie destul de numeroasa ca a noastra, imi pare rau ca nu am luat mai demult.
Numai ca, mi-a distrus aproape toate oalele si cratitele emaliate, alea romanesti, nu cele de inox, la 2 serii de spalat biberoane mi-a spart 8 biberoane de m-am trezit seara ca nu am in cele sa le dau laptele copiiilor.
Chiar nu m-am gandit ca scurgatorul l-as putea pune in masina, m-am gandit ca temperatura aia de uscare ca are nu cate grade, dar multe peste 70 fata de cea la care le spal, le va distruge ca pe biberoane.
Asa ca biberoane si vase de plastic nu bag in ea, nu mai am curaj.

este adevarat ca multa lume arunca apa de la mop in cada, urasc si eu treaba asta.
Dar ce te faci spre ex cu plasele de la geam de tantari, cele inramate, tot in cada le spal ca nu am cum pe jos ar insemna sa fac o lacaraie peste tot, pantofii banuiesc ca tot in chiuveta de la baie ii spalati, eu asa fac, unde altundeva.
Dupa ce termin cu pantofii tre sa iau toata baia la spalat, dar asta e.
Subiectul despre igiena nu se va terminat niciodata, pt ca intr-o casa din Bucuresti, apartament ce o fi el, nu ai cum sa faci curat decat facand niste compromisuri.
Praful pe care il stergi acum si intr-o ora e la fel, noroiul adus de copii si de adulti pe pantofi si tot asa

Chiar saptamana asta spune dr Oz, ca laveta ar trebuie aruncata in fiecare zi si inlocuita cu alta noua, faceti voi asta????, eu nu, recunosc, nici mai mult de o saptamana nu o tin , am burete separat pt biberoane si separat pt vase, pe care le inlocuiesc des.

Cam asta este

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Eu storcator de vase nu am, am dat ideea de a se baga in masina de spalat vase ca asta mi-a trecut prin sinapse cind am citit subiectul dar buretele de vase il bag tot asa in masina de spalat vase cam tot la 2 zile, iar cind mi se pare mie ca arata ciudat il schimb. Lavetele folosite la curatenie le spal in masina de spalat haine la T mare si cu clor.

Mada imi pare rau ca ti-ai stricat vase/biberoane in masina de vase dar sa stii ca nu poti baga chiar orice la dishwaher ... de obicei e specificat clar pe eticheta fiecarui produs daca e dishwasher/(microwave) safe sau nu. Si eu am multe chestii care nu le pot baga la diswasher, din pacate ptr mine Mai ales setul de fine china ptr mese festive scrie clar ca se spala de mina dar e asa o frumusete ca merita efortul Am mai pus castronase de melamina care au crapat si mai apoi le-am aruncat pe toate de nervi si cind am mai auzit si ca nu sunt safe la bucatarie m-am bucurat si mai mult ca am scapat de ele.
Scuze de

Mergi la inceput