America (197)
Raspunsuri - Pagina 12
maru spune:
Aburel, de mult ma chinui sa imi adun curaj sa zic: am fost socata in poze cat de tanara esti si cat de frumoasa!
Copii sunt niste superbi, dar nici nu imi imaginam altceva, ca toti copii nostri sunt frumosi. Sunt f expresivi, ochii f frumosi.
Dar tu esti atat de tanara! Mai, i-ai facut la 16 ani?
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Andreea, cum faci rost de Colargol? Se ia pe reteta? Mama vine aici luna asta si pot sa ii spun sa imi aduca. Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani A ticket to hell has never been funnier |
Din cate stiu eu nu. Dar trebuie tinut la rece in majoritatea timpului. Poate sta putin la temperatura camerei. Ruxij mi l-a luat din ro si l-a pus la Fedex. Mai zic o data multam fain di tat. Pus in bagajul de cala in avion e super si pana atunci tinut cumva cu gheata.
E o chestie cu facutul lui. E o suspensie apoasa de argint coloidal si e produs de laborator in farmacie. In general o farmacie il face si-l distribuie altora. E in recipientul initial dureaza cinci-sase luni. Mutat colo-colo numai o luna. Deci trebuie mers pe fir la farmacia care-l face.
Se tine la intuneric (il acopar cu folie de aluminiu) si se scoate de la rece inainte de administrare. Picaturelele cauterizeaza usor (precum la ochii nou-nascutilor nitratul de argint) si sunt neplacute deci nu vor fi iubite. Efectul e de coagulare a mucilor. La vreo jumatate de ora iese ceva ca o bula evident colorat maro cu galben de la suspensie. Se da parca dupa 8 luni de viata (trebuie intrebat ca eu l-am folosit pe la noua luni prima oara). Dozajele trebuiesc re-intrebate ca le-am uitat. La copii peste trei ani doua picaturi de doua ori pe zi in fiecare nara, sapte zile. Nu mai mult pentru ca risca o intoxicatie, copiilor le curg mucii si post-nazal drept in gat si-n stomac cu tot cu antiseptic. Sau cate una per nara de trei ori pe zi. Se desfunda nasul inainte de somn si dimineata.
La cei mai mici era parca o picatura per nara de doa ori pe zi si parca trei sau cinci zile. Sincer nu mai retin.
Cum romanii nu-s buni cu mentionarea efectelor secundare. Ce am observat eu: scaune mai moi, sensibilizarea mucoasei care la fatuca ducea la sangerare pe nara daca sufla foarte tare.
AB_AC spune:
Maru tu sigur te-ai uitat la alte poze mei is trecuta de de 35 de curand dar tot is trecuta si dupa 35 nu mai tin socoteala Am si un album de pe cand era bunica fata . Atunci chiar eram tineri si mumosi fara "doughnut " de rezerva cum zice al meu si fara cearcane si riduri. Asa ca Irina si Adriana si fetele tinere si mumoase de pe aici. Vremurile celea s-au dus, dar no cu simtul umorului mergi nainte:). Astazi m-a luat al meu pe sus si m-o intrebat peste ce prag sa ma treaca daca sa zic mai repede ca dupa aceea trebe sa sun la 911:))
blackpanterro spune:
Multumesc mult de explicatii Andreea!
Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
buflea spune:
citat din mesajul lui miereamara HMO-urile in general nu au preconditions, dar esti limitat la area si doctorii lor, eu am un PPO pt ca nu am vrut astfel de limitari si credeam ca nu o sa am probleme cu waiverul. |
Ah ! acum inteleg ... asa este, eu am HMO. E adevarat ca esti limitat la reteaua lor de doctori, dar pe mine ma satisface asta - reteaua lor este foarte mare, acopera NY-NJ-CT si este si co-paymentul la premium este mai ieftin, considerabil mai ieftin. La tine HMO-ul este foarte restrans ?
Oana C spune:
Irina, multa sanatate lui Aidan. Eu la astm nu ma bag, pt ca nu avem asa ceva. Daca v-ati gindit sa incepeti tratamentul, de ce nu il incepi in timpul saptaminii? Adica din seara asta? Pentru ca daca il incepi vineri si are reactii adverse, e inceputul weekend-ului, apoi simbata - nimeni nu-i la cabinetul pediatric probabil - duminica e Easter si chiar ca nu gasesti prea multi cu spor la munca, nici macar la ER. Incepe din seara asta si vezi cum merge. Daca nu, si Aidan e bine, asteapta pina luni, macar sa ai la cine alerga cu el, in caz ca are reactii neplacute.
Andreea (ABC) am vazut pozele; ce frumos ai aranjat pe masa si ce dragalasi sinteti toti, strinsi in jurul mesei, sarbatorind
Oana 35+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.
Carmenbr spune:
Adriana, Xopenex e alta varianta a albuterolului. Uite aici.
http://www.rxlist.com/xopenex-drug.htm
Miere, daca te uiti la efecte adverse la paracetamol nu mai iei in veci. Ca sa nu mai zic ca am spus de cateva ori cel putin sa evitati Tylenol la copiii sub 1 an ca s-a demonstrat stiintific ca poate da astm si pun pariu ca sunt fete care inca mai folosesc Tylenol. Nu lua in tragic acum orice, pune in balanta avantajele medicamentului fata de efecte adverse. Nu zic sa stai sa ti se sufoce sau mai stiu eu ce, dar nu intrerupe medicamentul pentru agitatie. TOATE medicamentele pt astm dau agitatie, irascibilitate crescuta la copii. Ce faci, nu il mai tratezi ca e agitate? Trece la incetarea tratamentului.
Hai mai ca nu sunt side-efects de care sa te sperii ca e mai agitate, iritabil. Pai sunt agitati si iritabili si nu dorm bine nici cand le ies maselele. Ce facem, nu mai lasam maselele sa iasa? O dau pe gluma acum, dar pe bune ca nu sunt side-effects de acre sa iti fie teama. Flovent e steroid ca si Pulmicourt. Unii copii o duc bine cu Flovent, altii cu Pulmicourt. Eric nu a reactionat la Flovent si merge bine cu Pulmicourt. Nu uita sa ii clatesti cumva gurita dupa fiecare inhalatie, e foarte important. Sau sterge-i tu gurita cu o carpa inmuiata in apa.
Si eu zic ca si AB sa urmezi tratamentul cu Prednisol. Altfel mi-e ca intri iar intr-un carusel pentru ca nu se vindeca complet si pe termen lung ia mai multe medicamente si tot nu se vindeca complet si mi-e ca ajungi sa-i dai si Prednisol si mai multe medicamente. Ti-am zis Eric a luat intr-un an (cand avea 3 ani) de 6 ori prednisol intr-un an. Foarte mult, dar nu ii trecea altfel. Si parca stiu ca ziceai ca tuseste de mult timp si nu-i trece. Ca sa nu mai zic ca nu-l ajuta deloc ca merge la cresa in loc sa stea acasa, dar nu ai alta varianta. La noi la tusea pana la vomitat nu a mers decat Prednisol, nimic altceva. Iar daca il duci in continuare la cresa si nici tratamentul nu i-l faci cum trebuie, tare mi-e teama ca intri in cine stie ce nebunie.
Pup.
miereamara spune:
Buflea, reteau pt HMO este destul de restransa, de exemplu pt dentist erau doar vreo 4 cabinete in tot orasul si nici unul nu primea pacienti noi. Doar un exemplu. Singurul HMO cu retea nationala era United Healthcare si la pret era egala cu ppo-ul de la BCBS. Restul HMO-urilor erau locale, si destul de restrictive.
Oana nu vreau sa incep tratamentul in seara asta, maine am programre la alergolog, am intrerup si zyrtecul ca sa nu amelioreze simptomele. Ne-am gandit sa incep vineri pt ca e weekend si vom avea mai mutl timp la dispozitie sa il observam. Altfel, el sta 10 ore pe zi la cresa, nu pot sa vad exact ce se intampla acolo.
Doctorul lui pediatru poate fi sunat oricand, a venit de cate ori l-am rugat sambata sau duminica.
Cum te-ai tuns?
Unde sunt pozele Andreei? As vrea si eu sa le vad.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
maru spune:
pai eu intrai pe ultimul link dat de tine, si vazui copii frumosi jucandu-se, si mama tanara, frumoasa foc, tunsa scurt, si tata barbos. N-am hoinarit prin alte parti
eu am uitat cand am facut 35
citat din mesajul lui AB_AC Maru tu sigur te-ai uitat la alte poze mei is trecuta de de 35 de curand dar tot is trecuta si dupa 35 nu mai tin socoteala Am si un album de pe cand era bunica fata . Atunci chiar eram tineri si mumosi fara "doughnut " de rezerva cum zice al meu si fara cearcane si riduri. Asa ca Irina si Adriana si fetele tinere si mumoase de pe aici. Vremurile celea s-au dus, dar no cu simtul umorului mergi nainte:). Astazi m-a luat al meu pe sus si m-o intrebat peste ce prag sa ma treaca daca sa zic mai repede ca dupa aceea trebe sa sun la 911:)) |
AB_AC spune:
citat din mesajul lui maru eu am uitat cand am facut 35 |
:)) Cum sa uiti ? Mey mama zice ala-i momentul cheie de atunci incepi intai sa bati pasul pe loc vreo zece ani s-apoi incepi sa scazi un an de la varsta si cand dai in mintea in mintea cupiiilor se potriveste la tanc.