ROTARIX-VACCINUL CRIMINAL
Raspunsuri - Pagina 2
bubulina1 spune:
Si noi am facut vaccinul la 3 si la 5 luni, dar nu-mi fac deloc probleme pentru ca am vazut campania din massmedia contra gripei porcine, care defapt era o reclama pentru vaccinul respectiv. Acum este situatia inversa, cine stie cine are de castigat din aceasta anti-reclama.
Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi
Roxxy80 spune:
Baietelul meu a facut vaccinul in urma cu 2 ani si nu a avut nici un efect advers. Fetita mea l-a varsat pe tot din pacate la 30 de secunde de la administrare (impreuna cu tot ce mancase in ultimele ore), deci nici o sansa sa se fi pastrat ceva in organism. Nu i-am mai administrat a doua doza. Ru regret sincer ca asta mica l-a varsat.
Matei al meu nu a avut nici o forma de enterocolita (decat vreo 3 zile cu scaune moi urmate de aparitia caninilor). Eu am pus si pe seama rotarixului.
vali_mihai spune:
Autoritatile americane au RECOMANDAT medicilor pediatri suspendarea prescrierii vaccinului ROTARIX si .... http://www.jurnalul.ro/stire-viata-sanatoasa/agentia-europeana-a-medicamentului-vaccinul-rotarix-nu-prezinta-risc-539954.html
Referitor la titlu ,singurul lucru criminal esti TU pentru panica in stanga si-n dreapta, esti o bomba cu ceas . Fii mai rationala. Nu te mai super-informa de pe net draga.
Evy30 spune:
NU POT SA CRED ce titlu .
doamne , doamne
si eu m-am speriat un pic la inceput , insa asa cum media exagereaza tot , sa traducem
contine un virus porcin , care se regseste in multe alimente pe care noi le mancam , precum si in alte vaccinuri .
in lume au fost vaccinati 16 milioane de copii , iar in Romania 42.000
virusul nu se transmite la om si nu provoaca neplaceri .
iar afirmatia ca daca i l-ai facut asta e , pe viitor atentie , iarasi mi se pare ciudata .
adica pregateste-te de ceva rau pt acest copil si data viitoare nu mai face... sau cum ?
hai sa fim seriosi . fiecare mamica doreste binele copilului ei , si de aceea a luat decizia sa faca vaccinul . sa il fereasca de probleme ,nu sa ii faca rau . il ajuta enorm atat bebelus , dar mai ales cand va merge la gradinita , in comunitate .
acest vaccin a fost testat pe europenii cu multi ani inainte de a fi dat acordul de punere pe piata .
mamica de bebe care a facut Rotarix .
Natasa spune:
Pudelina, cu atit mai mult cu cit te dai un om informat, respira adinc, gindeste un pic si sterge titlul asta pompieristic (tie nici nu-ti aduce bani asa ceva). Pe cine a omorit vaccinul asta? Nu-ti dai seama ca zvonistica asta de coltul blocului si de televiziuni care ar face orice pentru orice pentru audienta si bani nu duce la nimic bun? I-ai facut vaccinul in urma cu citeva luni, copilul e bine, acum de ce mai esti speriata si ce sfaturi mai astepti?
roxanaz spune:
aici gasiti comunicatul oficial al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) despre Rotarix din data de 18 martie: http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/rotarix/18935010en.pdf
citez:
"An initial review by the Agency’s Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) considered these findings on 17 March 2010 and concluded that no action was necessary at this point. The Committee stresses that the findings do not present a public health threat. It also noted that there have been no safety signals reported with the vaccine that suggest otherwise.
It is nonetheless clear that viral DNA should not be present in the vaccine and that its source is unclear. The Committee has therefore requested the manufacturer to provide further information as a matter of urgency."
"Un raport initial din ziua de 17 martie 2010 din partea Comitetului Pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) al Agentiei a luat in consideratie aceste date si a concluzionat ca nu este necesara nicion actiune in acest moment. Comitetul subliniaza ca aceste date nu prezinta nicio amenintare la adresa sanatatii publice. Se mai noteaza faptul ca nu a aparut niciun alt semnal privind siguranta vaccinului, care ar putea sugera o alta concluzie.
Este totusi clar ca ADN-ul viral nu ar trebui sa fie prezent in vaccin si sursa lui nu este clarificata. Comitetul a cerut de aceea ca producatorul sa furnizeze informatii ulterioare in regim de urgenta"
iar pe 26 martie se anunta ca:
"The European Medicines Agency has concluded that the unexpected presence of DNA of a non-disease causing viral strain in batches of the oral vaccine Rotarix does not present a risk to public health. At an extraordinary meeting held on 25 March 2010, the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) endorsed the recommendations from its Vaccines Working Party and agreed that there was no need to restrict the use of Rotarix." (http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/rotarix/20192310en.pdf)
"Agentia Europeana pentru Medicamente a concluzionat ca prezenta neasteptata de ADN dintr-o tulpina virala ce nu produce boli in unele loturi de vaccin oral Rotarix nu prezinta vreun risc pentru sanatatea publica. In cadrul unei sedinte extraordinare a Comitetului pentru Produse Medicamentoase de Uz UMan (CHMP) a sprijinit recomandarile Sectiunii de Lucru pentru Vaccinuri si a cazut de acord ca nu este necesara nicio restrictionare cu privire la folosirea Rotarix"
subiectul se inchide - se pare ca Rotarix-ul nu e criminal.
Roxana