Hipospadias(13)
Raspunsuri - Pagina 17
sefuta spune:
roxana, cand am plecat din spital mi-au zis sa-i urmaresc urinatul sa nu faca pipi prin mai multe locuri si sa nu se suptieze jetul.voua nu v-au spus la fel?acum am fost la controlul de 3 luni si i-am spus ca s-a suptiat putin jetul, alceva nimic. dupa ce i-au introdus sonda pensa etc a spus ca a aparut o strictura, ca a dilotat-o sa urmaresc in continuare jetul si sa vedem ce se intampla.sa-l sun sa vedem cum facem ca el trebuie sa plece. crisandy , in ce a constat incizia uretrei? se face ca pt hipospadias sau se introduce ceva pe uretra si se face acolo prin camere optice? si recuperarea cum este ? la fel de grea? i-ar sonda iar antibiotice? sau este mai usor. sa aveti o noapte buna
cami_gabi78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui radusca Am o rugaminte la mamicile copiilor operati de dr. hadidi, vreau sa vad poze cu (stiti voi ce)... sa vad aspectul glandului, etc. Va rog tare mult sa imi trimiteti. Stiu ca e un subiect delicat, dar vreau sa vad rezultate concrete. Garantez ca nu vor fi utilizate sau raspandite in alte scopuri. Multumesc celor care vor raspunde solicitarii mele. |
radusca spune:
Cami multumusc de adresa respectiva, dar pe acelea le stiu si cu ochii inchisi. Eu as vrea sa vad si altceva.
Si inca odata rog mamicile ce au poze sa imi trimita, dar prin PM.
CrisAndy spune:
citat din mesajul lui sefuta roxana, cand am plecat din spital mi-au zis sa-i urmaresc urinatul sa nu faca pipi prin mai multe locuri si sa nu se suptieze jetul.voua nu v-au spus la fel?acum am fost la controlul de 3 luni si i-am spus ca s-a suptiat putin jetul, alceva nimic. dupa ce i-au introdus sonda pensa etc a spus ca a aparut o strictura, ca a dilotat-o sa urmaresc in continuare jetul si sa vedem ce se intampla.sa-l sun sa vedem cum facem ca el trebuie sa plece. crisandy , in ce a constat incizia uretrei? se face ca pt hipospadias sau se introduce ceva pe uretra si se face acolo prin camere optice? si recuperarea cum este ? la fel de grea? i-ar sonda iar antibiotice? sau este mai usor. sa aveti o noapte buna |
Buna.
"Uretrotomia interna optica este o metoda endoscopica de tratament minim invaziv, care consta in obtinerea unui lumen uretral normal prin executarea unor incizii longitudinale intrauretrale la nivelul segmentului stenozat, folosindu-se uretrotomul optic. Inciziile se pot executa cu ajutorul unui cutit sau cu ajutorul energiei laser."
Eu, ca mama, o pot numi o interventie usoara. Baietelul meu, la cinci ore dupa operatie se juca cu jucariile si nu il durea nimic. A venit de la sala cu o sonda urinara, mai groasa cu doua numere decat cea pe care i-o punea de obicei, cu care a stat 3 zile. Dupa ce i-a scos sonda primul jet a fost foarte gros, imi dadea impresia ca "s-a spart ceva" dar urmatorul a fost normal. Am stat 5 zile internati, acasa am plecat fara sonda si fara antibiotic. Au trecut 10 luni de la interventie, cu multe lichide, minim 2l/zi, baietelul meu a reusit sa scape de stricturile uretrale.
tuturor.
filofteia spune:
CrisAndy ma bucur de vestile bune de la voi.
Radusca... si la baietelul meu tot arata diferit fata de pozele din site...In nici una nu se regaseste tipul lui de hipospadias... curbura data in poza este mai mica decat cea avuta de el...Ma rog...nici dupa nu arata ca pozele, in primul rand pentru ca nu este circumscris. Din pacate poze nu mi-a dat prin cap sa fac inainte si dupa... ma rog atunci nici nu era explozia asta de aparate, iar acum mi se pare ciudat si o invadare a intimitatii lui sa-i fac poze, chiar daca inca nu are jena fata de mine...fata de alte persoane insa da.
CrisAndy spune:
Buna.
Emilia si eu sunt tare bucuroasa de rezultatele obtinute, mai avem "de tras" dar voi (veteranele) stiti ca baietelul meu a avut si alte probleme pe langa hipospadias.
Radusca crede-ma ca nici eu nu am macar o poza cu baietelul meu in putzulik goala, decat cele in care este in apa dar nu se observa mai nimic. I-am facut cateva cand era mai mic dar nu vroiam ca, pe viitor, sa pice pe mana lui si le-am sters de pe telefon, eu nu vreau sa stie cum arata putzulik lui cand s-a nascut. O sa ii spun despre malformatie dar voi lasa la aprecierea lui cam cum arata.
M-am uitat si eu la pozele de pe site si nu am vazut nici o putzulik asemanatoare cu a baietelului meu, am vazut si in spital foarte multe putzulici cu hipospadias si nici una nu semana perfect cu o alta.
tuturor.
radusca spune:
Filofteia, CrisAndy, va multumesc pentru raspunsuri.
Eu de aspectul glandului, in urma operatiei nu sunt multumita, in rest...nu are curbura, arata bine preputul, jetul ca si grosime zic eu ca e bun...insa...dr. Hadidi ar recomanda o interventie. Si din acest motiv insist sa vad poze ale copiilor operati de d-lui.
Sper ca rugamintile mele sa nu ramana fara raspuns.
sefuta spune:
crisandy cati ani avea copilul tau cand i-ai facut uretrotomie? al meu are acum 1 an si 8 luni dar mai mult de 500-700ml nu bea nici daca-l fortez cea ce oricum nu pot. merci pt sperantasper sa se rezolve cumva si la noi ca sa nu ramana cu ea toata viata
cami gabi , imi cer scuze dar abia acum am descoperit mesajul privat , te mai intereseaza raspunsurile?
pt tote mamicile
CrisAndy spune:
citat din mesajul lui sefuta crisandy cati ani avea copilul tau cand i-ai facut uretrotomie? al meu are acum 1 an si 8 luni dar mai mult de 500-700ml nu bea nici daca-l fortez cea ce oricum nu pot. merci pt sperantasper sa se rezolve cumva si la noi ca sa nu ramana cu ea toata viata cami gabi , imi cer scuze dar abia acum am descoperit mesajul privat , te mai intereseaza raspunsurile? pt tote mamicile |
Buna.
Baietelul meu avea 2 ani si 8 luni cand i s-a facut uretrotomia, consuma mai mult de 2 litri de lichide pe zi: dimineata si seara cate o cana de lapte, doua sticle de Waterrr Tedi, doua cani de ceai de fructe de padure+menta+musetel si sa nu uitam de apa plata si cea din mancare: ciorba, fructe. Erau si zile in care nu vroia sa bea cat ii dadeam eu dar il convingeam cum puteam mai bine, de cele mai multe ori la ceai facea nazuri.
Acum are 3 ani si 5 luni si imi spune: "mami vleau apa sa beau sa fac pisu, nu vleau sa melg la doctol". Imi aduc aminte ca Emilia a dat un mesaj in care scria ca Adrian avea 3 ani si 6 luni cand "l-a operat" si ca s-a inteles foarte bine cu el si ca intelegea totul, acum va spun si eu acelasi lucru la 3 ani si 5 luni al meu "stie mai bine ca mine" ce are de facut.
tuturor