De vazut in Japonia

De vazut in Japonia | Autor: alina_s

Link direct la acest mesaj

Daca nu va e cu suparare, fetele care stati sau ati fost in Japonia, ati putea sa-mi dati cateva informatii? Eu urmeaza sa plec in Japonia in iulie, pentru o conferinta, si as dori foarte mult sa-mi prelungesc cu cateva zile si sa apuc sa vizitez macar un pic din aceasta tara despre care recunosc ca nu stiu mare lucru. Adica stiu din citite si ce-am vazut la televizor, dar nu stiu cat de bine m-as descurca sa ma "invart" singura pe acolo. Vorbeste lumea engleza sau franceza? Sunt semne de circulatie si nume de strazi in alfabet latin sau numai in japoneza? Sa-mi inchiriez masina sau sa merg cu trenul? Ce se pooate manca "pe strada" fara sa fie prea bizar? Precizez ca eu sunt foarte delicata cu mancarea, nici pestele nu-mi place Sunt scumpe hotelurile? Inca nu stiu numele hotelului unde voi fi cazata, dar fiind platit de o terta firma banuiesc ca nu va fi ieftin (de regula ne duc la hoteluri scumpute) si poate voi fi nevoita sa-mi iau un alt hotel dupa aceea. Mancarea e scumpa? Bautura? Tigarile? Ce e esential de vazut in Tokyo si imprejurimi? Of, am atatea intrebari ca as putea scrie o carte. Multumesc pentru orice sfaturi si recomandari

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

In Tokyo peste tot scrie-n engleza si japoneza, cel mai mult engleza se vorbeste in Roppongi, cartierul american.
Nu-ti lua masina, strazile sunt foarte aglomerate, ajungi mai repede cu metroul. De vizitat, orasul vechi, palatul imparatului, zgarie norii, ginza , e cea ma mare strada de magazine din lume, si mai multe minunatii. Resaturnate de toate felurile, mancare de toate felurile
Tokyo Rainbow bridge, seara a super ,acum citiva noi am stat la un hotel din apropiere cu vedere spre bridge.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Bridge_(Tokyo)
Tokyo Tower
http://www.tokyotower.co.jp/english/
Uite aici un site cu city guide.
http://www.japan-guide.com/e/e2164.html
http://wikitravel.org/en/Tokyo/Roppongi
http://travel-japan.jp/eng/tokyo/index.html?utm_source=google&utm_medium=PPC&utm_campaign=AW_tokyo&gclid=COC068y02KACFRJjegodLQqlDg
Ca sa stii dinainte cite ceva.
Eu nu locuiesc in tokyo, poate fetele care citesc pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru sfaturi, Amina_Maria, apreciez din tot sufletul.
Poate mai raspund si fete care locuiesc acolo, as dori sa simt si un pic de "gust local".
Multumesc frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Nu locuiesc in Tokyo,daaar...japonezii nu prea vorbesc engleza.In Roppongi e posibil sa vorbeasca,nu cunosc.

O camera la hotel-single este in jur de 70-80 euro daca vrei putin lux,dar gasesti si camere ieftine in jur de 50-60 euro.

Cu mancarea mai greu!DAca spui ca esti mai sensibila.Foarte multe sosuri si gusturi dulci,acrisoare,picante,sarate.Insa eu zic ca merita sa incerci orice.
O mancare f buna,ca o placinta de varza cu carne de porc,okonomiaki.
In fine...iti las link catre niste poze,calatoria unor romani tocmai in Tokyo,cred ca daca urmaresti sirul evenimentelor,iti faci o idee ce merita vizitat si pe unde sa umbli.

Doi romani artisti in Japonia

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Multumesc mult de tot SabinaY. - am auzit de okonomiaki din cartile lui Amelie Nothomb - chiar am sa incerc, e prea mare tentatia!
Multumesc si pentru link, e de mare folos!
Abia astept sa ajung, am auzit de la persoane care au fost ca este "ca o alta planeta".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
Abia astept sa ajung, am auzit de la persoane care au fost ca este "ca o alta planeta".

In primul rand Ospitalitatea si Perfectiunea.
In afara de Japonia n-as mai putea sa traiesc in alta tara.

Mergi la inceput

Amina_Marina - vad ca tu locuiesti in Japonia. Imi poti da cateva detalii despre obiceiurile locale? Stiu ca e foarte vag ce te intreb, dar chiar nu stiu mai nimic. E OK pentru o femeie singura sa calatoreasca singura? Exista anumite tabu-uri - stiu eu, lucruri pe care e nepoliticos sa le fac? Stiu ca la ei exista un anumit cod de politete diferit de occidentali si mi-ar placea sa stiu cat mai multe inainte sa plec. Eventual daca sunt ceva carti de recomandat, mi-ar fi de mare folos.
Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

http://www.gaijinpot.com/

Poate te inspiri si de aici.Sunt multe forumuri de discutii de unde poti afla ce merita vazut,ce si cum e...
Normal ca e ok sa calatoresti singura,de ce nu ar fi?Norme de politete...hm,in afara de faptul ca japonezii nu maninca pe strada nu-mi vine in minte mai nimic(pe moment)
despre "okonomiaki",daca nu-ti place ginger-ul nu-ti fa mari sperante la inceput.Eu citiva ani n-am putut sa pun gura pe el(ginger) si deci toate felurile de mincare cu ginger.Abia dupa a 3-a nastere am reusit sa-l maninc.
Nu stiu daca ai auzit,acum se construieste "Tokyo Sky Tree" (Digital Terrestrial Broadcasting ...) intr-o zona turistica a Tokyo-ului(un km est de Asakusa)
Acum 3 zile a depasit Tokyo Tower ca inaltime si va ajunge la 634 m fiind astfel cel mai inalt din lume.(am doua poze in tel. cu el dar mi-e lene sa le descarc,cred ca gasesti si pe net poze)
Din pacate constructia se va termina in dec anul asta iar deschiderea este planuita pt. 2012 asa ca admiratul de la baza sau din alt loc inalt e solutia pt. moment.

Eu recomand si Asakusa,Ueno(faimos pt. parcul Ueno si gradina zoo dar si pt. stradutele pline de comercianti de tot felul...o zi nu e de ajuns sa le vezi pe toate) Akasaka,Chiyoda Area (Emperors Palace), noaptea recomand Shinjuku ,Roppongi( cu Roppongi Hills)si AZabu jiuban ,Tokyo Tower de unde poti vedea si Mt. fuji daca e vreme frumoasa.Alt loc cu observator,aquarium,planetarium...este Sunshine 60 ,locat in Ikebukuro in Sunshine City .
Nu sunt de lepadat nici shibuya sau harajuku unde poti observa nebunia tinerilor si ultimul racnet al modei
Cartier elegant si scuuuuump,daca te tin buzunarele "Ginza" ,unde de altfel poti gasi restaurantul romanesc(cel mai "vechi" si cel mai renumit pe timpuri,acum au mai aparut altele)

Nu mai am idei acum dar daca imi amintesc ceva mai scriu.Cauta pe net pe forumurile strainilor si poti gasi foarte multe info. despre locatiile,obiective turistice.Nu te lasa influentata de unele mesaje lipsite de dragalasenie pt. ca asa cum stii,oamenii sunt diferiti si nu tuturor le plac aceleasi locuri,chestii,obiceiuri,feluri de mincare...Ceea ce unii gasesc de admirat,altii nu,si tot asa.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Multumesc din suflet Hannen pentru toate sfaturile si informatiile - am sa incerc sa-mi organizez programul de asa maniera incat sa pot vedea tot mai mult.
Deci ginger...hmmm...nu cred ca voi rezista. Ce poate manca o persoana a carei hrana zilnica e formata din legume, carne de pui, paste si orez?
Multumesc!

Mergi la inceput