Ajutati-ma cu un raspuns...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Am fost ieri la medicul de familie si mi-a spus ca e posibl sa fie o betatalasemie,dar trebuie sa repetam analizele la Medlife.Ea m-a linistit in privinta PCT si NEU pentru ca per total valoarea HLG e buna.Asa ca dupa paste le repetam.

Mergi la inceput

Xio, daca intri mai lamureste-ma cu ceva (mai era cineva medic pediatru dar nu am retinut ID-ul):am citit acum pe DC ca boala asta se mosteneste daca o au ambii parinti.Eu stiu ca toata copilaria am avut anemie,dar sotul nu a avut-o.Chiar si la mine nu a pomenit nimeni niciodata de talasemie.In copilarie dadeam vina pe alimentatie - parintii erau la servici si eu mancam doar daca imi venea rau de foame ca altfel nu lasam joaca pentru masa.Si mai e ceva.Mai am un baiat de 4 ani si jumatate.Mosteneste obligatoriu boala? ca semne nu exista,sa stiu daca ii fac si lui analize.Nici cel mare,in afara de oboseala altceva nu are.
Acum e musai sa pun un emoticon,chiar daca nu se potriveste in peisaj,ca asa vrea fimiu ala mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Talasemia nu e o anemie prin deficit de fier. Asta nu inseamna ca acest tip de anemie ereditara nu poate coexista impreuna cu o anemie feripriva. La baiatul tau e clar doar ca e si lipsa de fier. Pentru talasemie, trebuie facuta electroforeza hemoglobinei. Pasii sunt urmatorii: intai trebuie testat el, apoi voi parintii si in cele din urma copilul mic. Daca totusi e o problema genetica si tu ai talasemie minora, exista sanse ca cel mic sa aiba si el boala, dar nu obligatoriu.
Baietelul meu a avut o anemie severa (cu hemoglobina, hematocritul foarte scazute si alte indicii hematologice ca ar fi talasemie) si l-au testat si pe el si apoi si pe noi pentru talasemie. Nu a fost decat o anemie feripriva mai urata. Noi am facut toate testele la institutul de hematologie transfuzionala.

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Eu eram medicul pediatru si ce a zis Bee e perfect adevarat.Ma asteptam insa sa le fi repetat pn acum.Numai prin electroforeza hemoglobinei pui dg de talasemie minora in cazul fiului tau, pt ca dc ar fi fost majoira nu ajungea la aceasta varsta fara tratam.
Talasemia este anemie hipocroma microzitara dar fara deficit de fier.Nu ne-ai spus indicii ca sa spun ce tip de anemie este--ai dat doar cateva rezultate, insa ce e clar e ca ce are fiul tau este si hiposideremie.Trebuie sa vedem o hemograma COMPLETA cu toti indicii.Sanatate

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Mergi la inceput

Multunesc pentru raspunsuri.Revin dupa ce ii repetam analizele.Paste fericit si linistit!

Mergi la inceput