Ajutati-ma cu un raspuns...
Fiului meu in varsta de 20 de ani,i-am facut azi niste analize la care i-au iesit si rezultatele.Nu le am in fata dar persoana care le are zice ca are sideremia 20,38(normal 37-158);NEU 47,5 (normal 50-80);PCT 0,151 si nu mi-a zis cat e normal;creatinina 1,10 si nici la asta nu mi-a zis cat este normal.Cineva din spitalul unde i s-au facut analizele a zis ca e vorba de o anemie si a intrebat daca a pierdut sange.Asta m-a speriat pentru ca nu are nimic vizibil!Si pana luni cand ajung la medicul de familie ca sa ma lamureasca,cred ca o sa albesc.Sunt si mai panicoasa de fel.
Daca ati sti sa ma lamuriti cat de cat v-as fi recunoscatoare.
Raspunsuri
gabriella1 spune:
Nu te panica! Dumnezeu e mare !
Probabil ca mai tarziu va intra XIO si te va lamuri. Mai sunt si alte doamne care te pot lamuri, dar eu numai pe XIO o stiu.Si sa stii ca daca numai 2 cuvinte iti spune ,alea sunt veridice 100%
Multa sanatate fiului tau !
Gabriela
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
natalia_nica spune:
Sideremia scazuta inseamna anemie prin carenta de fier. Dar de ce sa te panichezi chiar asa rau? Pe copilul meu l-am tinut 3 luni pe tratament cu fier si acum e super-ok cu analizele (era tot anemic). Asa ca eu zic sa nu te panichezi si sa astepti opinia avizata a unui medic. Abia apoi poti sa intri in panica .
Multa sanatate!
Aleniram spune:
Multumesc pentru raspunsuri!Gabriella,sincer si eu sper sa-mi raspunda Xio.Natalia,asa sunt eu.Incerc sa ma controlez dar nu reusesc.Cand eram copil am avut oarece probleme de sanatate si a trebuit sa ma interneze parintii la Fundeni,la pediatrie.Acolo am fost in salon cu o fetita de varsta mea (8 ani) care avea leucemie.De atunci sunt ingrozita de boala asta si fara sa vreau asociez anemia cu leucemia,chiar daca nu e adevarat.
gabriella1 spune:
intra ,nu-ti mai fa ganduri negre.Ori invata ori e prin club ,da linisteste-te !Repet : Dumnezeu e mare !
Gabriela
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
IRINA.C spune:
Eu sunt pediatra si cu drag ti as raspunde dar analizele sunt incomplete si trunchiate.Sideremia arata lipsa de fier dar sunt f multe cauze pt asta.Nu ai nici macar valoarea hemoglobinei ca sa ne dam seama.Posteaza analizele complete si te ajut cu drag.Sanatate!
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita
EllaX spune:
Aleniram (Marilena?), la medicul de familie - si apoi pe unde te mai trimite el - va trebui sa mergi. In primul rand, trebuie refacute analizele, chiar daca asta inseamna stres si cheltuiala in plus. Pe mine m-au scos bolnava rau in ultima luna de sarcina, si erau doar probe contaminate in laborator.
Sideremia aceasta e mica, pentru oricine, la orice varsta, cu atat mai mult pentru un barbat tanar, asa cum e fiul tau. Daca nu cumva e vegetarian, trebuie vazut ce il face sa nu asimileze fierul.
Neutrofilele (Neu) sunt un pic mai mici decat normal, oarecum nesemnificativ. Poate fi necesar doar sa refaceti analizele.
PCT (trombocrit, un fel de concentratie de trombocite pe unitate de sange) e mic si el.
Creatinina e aproape de limita de sus, dar nu iese din normal.
Nu ai zis nimic de valori modificate ale altor parametri - daca unele din cele pe care ni le-ai zis sunt anormale, musai sa mai fie si altele modificate (macar hemoglobina, hematocrit, trombocite). Nu ai spus nimic despre ce te-a determinat sa-ti trimiti baiatul la analize.
Revin: mergi la medicul de familie. Refaceti analizele, la alt laborator, apoi vedeti. Nu lasa medicul de familie sa ii scrie baiatului tratament cu fier si sa va trimita acasa.
Sanatate!
XIO spune:
Marinela , nu te mai gani la prostii. din cate anaize ai pus aici rezulta ca are o anemie feripriva. nutrofilele nu sunt semnificative la valoarea aceea, creatinina e normala.
daca celelalte analize sunt bune intreaaba-ti dr daca sa faci si testul sangerarii oculte din scaun , se poate intampla sa piarda astfel sange.
oricum va primi medicatie si se rezolva treaba.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Aleniram spune:
Dupa cum am scris mai sus,nu am rezultatele la mine ca sa scriu mai multe.Nu am avut niciun motiv sa-l ducem la analize,doar ca nu isi mai facuse de vreo 2 ani.El in ultima perioada acuza o oboseala ,dar pentru ca e student in Bucuresti si sta si la camin,m-am gandit ca pierde noptile.Si de mancare am grija,ii fac eu si ii trimit si nu este nici vegetarian.
Xio,unde ar putea sa repete analizele in bucuresti,ca prea mare incredere nu am in spitalul nostru?
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aleniram Dupa cum am scris mai sus,nu am rezultatele la mine ca sa scriu mai multe.Nu am avut niciun motiv sa-l ducem la analize,doar ca nu isi mai facuse de vreo 2 ani.El in ultima perioada acuza o oboseala ,dar pentru ca e student in Bucuresti si sta si la camin,m-am gandit ca pierde noptile.Si de mancare am grija,ii fac eu si ii trimit si nu este nici vegetarian. Xio,unde ar putea sa repete analizele in bucuresti,ca prea mare incredere nu am in spitalul nostru? |
Nu stiu , ca eu sunt din Timisoara. La ceva laboratoare gen Bioclinica , presupun ca sunt si in Buc.
Intreab-o pe Irina , ca ea stie mai multe
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
IRINA.C spune:
cu bani si repede la orice lab Synevo!nu cred ca hemograma e chiar f scumpa.intai asta sa repete si apoi mai vedem.Anunta ma ce faci!
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita