LMA - Albinute & bondari de mar-apr '07 (138)
Raspunsuri - Pagina 20
diana_jors spune:
Probleme la spalatul pe cap: a avut si Alex, asta din cauza ca la socri a fost spalat cu dusul (cum Oradea nu e conectata la reteaua de gaze, se folosesc in generel boilere pe lemne, care nu umplu o cada de baie cu apa calda, in consecinta mai toata lumea are doar cabine de dus). Asa ca era disperat ca ii vine apa pe ochi. Am incercat cu vorba buna, sa ii explic ca eu il spal altfel, ca nu ii dau cu dusul pe cap etc, nu l-am convins. Asa ca nu l-am fortat cu nimic, i-am bagat apa in cada, i-am pus si sare de baie, si am lasat copilul sa se joace o ora. Prima data a avut grija sa nu se ude si pe par, a doua oara la fel, a treia oara s-a udat din greseala, acum se uda singur intentionat, si ma lasa sa il spal pe cap doar in conditiile in care se uda singur. S0a intamplat si sa stea 2 saptamani nespalat pe cap, nu i-a cazut parul nici macar nu i s-a intins firul Daca el s-a simtit nesigur pe spalatul pe cap, l-am lasat pana a dobandit siguranta... fara pedepse, fara amenintari.
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaradu diana adica ce vrei sa zici? sa ma duc la maraton??? hm ... |
Ioana, recunosc ca am adaugat al doilea citat de la semnatura preventiv, am simtit ca vine intrebarea asta...
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
ioanaradu spune:
pai am toate sansele cand o sa ma mut la casa mea si o sa vad vreo barza zburand pe la etajul 6 sa ma inscriu la un maraton.
fetele eu v-am pupat ... ma duc acasa sa cuget la ziua de azi!
gaia.nevia spune:
Diana, ai toata admiratia mea. Te-am citit cu creierul palnie.
Dana, nimic nu e anormal cu Dragos si prietenul Georgescu
O sa fie bine. Greu, dar bine.
Sa te ierti atunci cand n-o sa-ti iasa cu rabdarea, data viitoare va fi mai usor, si mai usor, pe masura ce vei vedea efectele benefice a ce povesteste, de exemplu, Diana.
Nu trebuie sa se intample fix la fel, sau in aceleasi circumstante... vad la Teo in fel si fel de exemple ca, atunci cand nu ma enervez si nu cer de la el chestii pe care nu le-as cere nici de la mine si, mai ales, ii las loc sa se exprime, se deschid cai nebanuite.
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
madybulancea spune:
Dana atat iti trebuie vointa de fier....uita ma uit la mama a crescut 5 copii,acum sta cu razvi f des,si mai sta si cu ceilalti 2 nepoti,i-am explicat ei ca treb sa aibe rabdare si sa fie ferma daca a zis "nu" nu sa ramana...si intr-o zi ma suna mama tare mandra de ea...k a vrut sa-l scoata afara pe razvi si el nu a vrut,a inceput sa tipe sa urla ca nus e imbraca,mama a incercat si cu frumosul l-a trimis si in camera sa se linisteasc tot nu a vrut si a zis ok..dupa vreo 10 min se duce razvi la mama ca el vrea afara si mama i-a zis k acum nu mai vrea ea si asa s-a suparat razvi si a plans ca a adormit si la 12:30 si nemancat...si de atunci sta asa cuminte la imbracat,pt ca si intelese de ce nu a mai iesit afar pt ca cand am ajuns eu acasa mi-a povestit si mi-a zis si de ce s-a suparat buni pe el!!!
razvi face figuri f des cand e tasu pe acasa si cand mergem in vizita si nu pre il bagam in seama sau nu are copii cu cine sa se joace!!!mai face si acasa,dar nu fac compromisuri,si el tipa,urla si mai si da(asta o are de afara,de la copii)...l-am mai atins si eu dar mi-am cerut scuze dupa aceea,dupa ce m-am linistit si i-am explicat ca am gresit!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta razvanel
sherbi spune:
de mult timp n-am mai poposit p-aici, insa asa mi se facu un dor!
cat despre subiectul zilei, eu sunt un sac de nervi ambulant. oricat mi-as propune si oricat as citi despre cum este mai bine sa-ti educi copilul in zilele noastre, eu tot rabufnesc. asta mi se trage de la stat cu el 24 din 24. el nu merge inca la gradi si eu stau acasa cu el. imi este extrem de drag, dar cand ma ajunge oboseala imi vine sa dau cu el de pamant.
incerc sa nu-l ating si pana acum nu i-am scapat decat de cateva ori palme la fund, in rest tip precum o isterica. nu va imaginati ca-mi terorizez copilul, insa nu dau dovada de atata calm cum citesc pe aici pe la voi.
in rest suntem bine si ne pregatim cu pasi repezi si de o surioara. o asteptam cand va sa vie!
pup dulce toti piticii si piticutele, dar si pe mamicicle lor!
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
ane2200 spune:
La multi ani Luca!
Amalia Vlad
Am lipsit cateva zile, dar am avut motiv. Azi am avut examenul final la cursul de contabilitate, pe care l-am luat cu brio.
Dana - bataia nu e rupta din Rai si nu este o forma de educatie. Asa cum a zis si Diana, in nici un caz nu o sa spun ca trebuia batut la vremea lui (care o fi aia?). Si eu am observat la Raul ca daca incerc sa port o discutie calma cu el, obtin mai repede rezultate. Daca eu ma infuri si tip, el devine agitat, tipa si mai tare si uite asa, suntem doi nervosi, si nici unul nu obtine ce vrea. E adevarat ca nu-mi iese intoteauna, insa, cu perseverenta sper sa ajung acolo. In acest sens acum doua zile mi-am comandat o carte - Educatia fara palme si tipete. Abia astept sa o primesc si sa-mi fac timp sa o si citesc.
Acum ma indrept spre pat, ca pic de somn dupa 3 nopti in care m-am culcat tot pe la doua.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
Varsta Raul
tzuna spune:
DIANA- te admir daca ai atata rabdare dar cred ca e o problema si sa nu poti spune NU copilului. Da, imi vei spune ca-i explici.... Pai cand el are o criza de isterie ce -i explici? Ce ajunge la urechile lui printre urlete si trambite? Pdeapsa cu trimisul in camera lui sau intr-un anumit loc chiar are rolul ei. Ridicatul vocii de asemenea. Da, trebuie sa ne intelegem copiii, sa fim atente la nevoile lor (si multumesc lui Dumnezeu am avut niste parinti minunati care au fost deosebit de iubitori cu mine) dar avem limite, pe care copiii nostri de acum marisori le pot si ei intelege. Sunt importriva bataii de orice fel. Totusi o palma data la fund in cazuri extreme poate fi mai benefica decat o morala de 5 minute.
Maria e in pat de 30 min nu a adormit , ma duc la ea si revin.
diana_jors spune:
tzuna, exact asta am zis si eu, nu intelege nimic printre urlete si zbierete, tocmai de aia eu ii explic abia dupa ce se linisteste, timp in care consider ca e important sa nu se simta singur si neinteles... si te rog sa ma crezi ca Alex are foarte bine notiunea de "nu", si atata timp cat o respectam cu totii, o respecta si el.
Timeout - a luat o singura data, si nu in sensul adevarat al cuvantului - a lovit o fetita, si eu l-am luat deoparte si i-am explicat ce a gresit; a stat 2 minute departe de jocul copiilor, dar am stat si eu cu el; apoi i-am dat voie sa se joace cu el, si in situatie similara si-a infranat impulsul de a lovi. De curiozitate - ce iti trecea tie prin cap cand erai pedepsita prin izolare/punere la colt si alte similare? Pe mine m-au afectat foarte mult si mi-au trecut prin cap si cele mai negre ganduri...
Pedepse - nu prea imi da motive pentru care sa consider eu ca merita pedepsit. Nu le exclud complet, dar deocamdata din fericire nu e cazul. Iar palme - sper din toata inima sa rezist sa ii dau explicatii de oricate minute e nevoie...
Alex a varsat toata seara, sper sa nu fie iar ceva de genul rotavirus cum a avut anul trecut... acum pare bine, nu a varsat in ultima jumatate de ora... uf.
gaia.nevia spune:
Multa sanatate lui Alex! Poate e doar o indigestie, sau oboseala.
Teo mai varsa de la rosu in gat...
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri