copii si ochelarii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Maya, ce nu ti-a spus nimeni pana acum este ca ochelarii sunt "cool" printre copii de orice varsta. Cei care poarta ochelari nu mai sunt stigmatizati ca pe "vremea" noastra.
Cert este ca trebuie sa-ti faci unii de rezrva... avand un nazdravan.
sper din tot sufletul sa fie asa cum zici..pe vremea noastra din ''aragaz cu patru ochi''nu erau scosi micutii ochelaristi
rezerve nu mi-am facut ca tare scumpi mi s-a parut ca sunt [350ron]...dar io sper sa scapam doar cu perechea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Maya, da, asta era insulta cazuta din senin "aragaz ...".

Ce voiam sa-ti spun : daca copilasul are corectie mare e bine sa-l lasi sa faca sport cu ei caci altfel e greu sa se repereze, sa repereze distantele.
Acum e clar ca avea nevoie de ochelari din moment ce ii reclama.
Nu stiu daca in Ro se practica polite de asigurare pe ochelari.

Nu, Achiutza, lentilele de acum de la ochelari cind se sparg nu se (mai) fac cioburi.

Fetele care aveti de cumparat ochelari la copii, preferati ramele din metal, sunt mai usoare si mai solide; si mai ales, cautati modele cu arcuri la bratele ochelarilor (acolo unde se formeaza cele 2 unghiuri drepte) caci modelele sunt mai fiabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu nu vreau sa va mai repet, dar totul pleaca din casa. Daca ii spui copilului cat de frumos si de bine ii sta cu ochelari va merge mult mai optimist pe stada si la gradinita/scoala.
Legat de rautati...nu vreau sa spun mai mult deact am spus deja in mesajul anterior. Am prea multe exemple si nu imi permit sa dau sfaturi in a-si educa cineva copilul. Eu am o vorba "cum il cresti asa il ai" si "roata se invarte intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Paula, dar tu crezi ca ai mei nu m-au laudat si nu au incercat sa ma faca sa port ochelarii cu placere? Ba chiar eu ii vroiam, crezind la vremea aia ca ma fac bine. Si asta tot nu m-a facut sa nu sufar de pe urma rautatilor, ca doar pt un copil ceilalti copii si cum te accepta ei e foarte important. Daca ei te imping la o parte si fac glume proaste, pot sa iti spuna parintii ce vrei tu, tot ai sa suferi...

Ma bucur sa aud ca acceptanta pt ochelari e acuma mai mare. Poate si pt ca acuma mai multi parinti si copii au ochelari ca inainte...

Eh, pe vremea mea lentilele se spargeau daca dadeam cu ei de pamint sau cadeam in nas . Stiu ca m-am dat tumba peste ei de citeva ori si i-am mai facut praf, spre bucuria alor mei ca aveam niste lentile speciale care pe vremea aia se faceau la cerere la Bucuresti si costau o gramada de bani .

Maya, poti sa intrebi pe doctor sau la magazinul de unde i-ai luat daca e pericol din cauza sportului.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Da, este foarte greu de multe ori pentru noi adultii sa trecem peste rautetile unora, dar mai ales cei mici.
Paul imi psune ca nu mai vrea sa vorbesca cu X pentru ca este rau, observa si el cine este prieten si cine nu.
Nu putem dramatiza, este ceva peste care se poate trece cu putin tact si putere din ambele parti(copil/adulti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

Am scris ieri un mesaj si cand sa-l trimit mi-a cazut netu'...va spuneam ca a trecut cu bine si peste primele zile la gradi fara incidente neplacute..dimpotriva unul dintre colegii lui i-a cerut lu' taica-su sa-i cumpere si lui..asa sunt copii se imita in toate si in bune si in rele...imi pare bine ca am vazut ca e responsabil si constient ca trebuie sa fie atent..cand am mers in parc si a vrut sa se dea in topogane a venit si mi-a dat sa-i tin ochelarii...concluzia..s-a adaptat foarte bine si rapid la noua situatie

ASCIUTZA pericol nu cred sa fie din moment ce lentilele sunt de plastic
MIC n-am auzit de polite de asigurare pt. ochelari,nici nu stiam ca exista pe undeva asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

maya, da,normal ca te deranjeaza ideea, probabil ca nici lui nu-i va fi confortabil la inceput, dar totul pleaca de la atitudinea parintilor vis-a-vis de problema. daca e totul privit normal, cu calm si explicat intr-o maniera pozitiva "ce bine ca exista o solutie, vei vedea mai bine, 4 luni de ochelari sunt o experienta interesanta,uite vei fi ca harry potter-ce bine ca exista un erou ochelarist etc." astfel incat copilul sa nu se simta stigmatizat, va avea suficienta incredere in el ca e ok astfel incat sa nu fie prada copiilor rautaciosi. da, copiii sunt agresivi, la fel ca adultii insa spre deosebire de ei nu stiu sa mascheze sau sa disimuleze acest lucru drept pentru care uneori sunt cruzi. si mai ales simt slabiciunea copiilor din jur si o speculeaza. din acest motiv un copil increzator, care ia totul firesc si pozitiv, cu greu va fi tinta unor asemenea atacuri. deci e doar o chestiune de atitudine. bucura-te ca el pare incantat si mergi pe aceasta directie, fii pregatita sa il sustii in caz ca vine de afara sau de la gradi cu indoieli insuflate de ceilalti.
sibylle...nu exista o norma de plangeri sau de gravitatea a unei problemei pentru a exista ingrijorare. inteleg ca ti s-a parut o exagerare, crede-ma insa cand iti spun ca psiholog ca eu personal cunosc drame mari care s-au nascut de la ochelarii purtati in copilarie si pt tot restul vietii. nu poate nimeni prezice. si da, e firesc atunci cand compari o problema grava cu alta "banala" sa ti se pare o dramatizare inutila. dar nu exista vreo masura a grijilor "normale" sau mai putin normale. ar insemna sa ne comparam mereu cu cei mai nefericiti/nenorociti ca noi si sa nu ne mai plamgem niciodata-total nesanatos dpdv psihic. atitudinea mayei arata doar o preocupare ei normala in fata unei probleme care nu se vrea a degenera in altceva mai neplacut.

ralu- de bebe albastru
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Dupa mine, acel emoticon exprima starea de spirit a mamei: ingrijorarea, tristetea din cauza unei probleme a copilului, oricat de mica ar fi ea in comparatie cu altele mai mari pe care le-ar putea avea si nimeni nu desconsidera problemele altora. Nici eu n-am vazut exagerarea, tristetea maxima, ci doar preocuparea mamei, supararea, pentru ca nimeni nu ramane indiferent sau nu se bucura atunci cand copilul are o problema, chiar si minora. Ca dovada ca n-a folosit in text nici , nici nici si nici tonul mesajului n-a fost unul de panica, nenorocire. A vrut sa stie de la altii in aceeasi situatie ce ar putea aduce aceasta schimbare in viata lui. Iata insa ca nu il afecteaza deloc, foarte bine!
maya, ma bucur ca n-au fost intamplari neplacute la gradinita si ca se descurca fara ei la joaca. Daca lentilele sunt din plastic sunt rezistenti si ti-ai mai luat de-o grija. Sa-i poarte sanatos, daca i se poate corecta defectul de vedere numai dupa 4 luni, cu atat mai bine! Si copilul meu a fost la un pas sa poarte ochelari (o alarma falsa, insa) si sa stii ca mi-am facut exact aceleasi griji ca si tine, iar mamicile de la grupuletul nostru de varsta de pe forum mi-au tinut toate pumnii si mi-au urat sa ne intoarcem acasa de la doctor fara ochelari.

Mergi la inceput