Felicitari CARLA! Flori de liliac-mai-iun'10 (59)
Raspunsuri - Pagina 9
pisi-pis spune:
Nu inteleg cum vine treaba cu legea asta, adica tatii n-au drept la concediu daca nu fac cursuri de puericultura 
??
sorana, succes la intalnirea cu bebe Tudor! Cristina, succes si tie la eco!
Flory_blanca, citeam pe net ca dupa 28 de saptamani sa monitorizam miscarile cui bebe de 2 ori pe zi, uite www.whattoexpect.com/pregnancy/week-by-week/week-29.aspx" target="_blank">aici si www.whattoexpect.com/pregnancy/pregnancy-health/move-it.aspx" target="_blank">aici. Cica dau din picioruse mai mult daca stam intinse, si daca nu reusim sa numaram zece sa mancam ceva usor (care eventual sa creasca un pic glicemia) si sa o luam de la capat. Eu daca sunt la lucru sau in picioare nu o prea simt pe bebelina, dar daca ma intind un pic, mai ales dupa ce mananc, imediat imi iese la numaratoare
. Aaaa, si cica orice miscare conteaza la numaratoare, nu conteaza daca e energica sau nu, bebe poate sa fie intr-o pozitie in care sa nu-l simti foarte bine, important e ca se misca. Daca totusi ai inca dubii, cel mai bine e sa vorbesti cu doctorul.
Dienutza, ce frumos e caruciorul! Sa-l folositi sanatosi si iubiti!
Mira (mommy_to_be), daca ai predispozite spre cheloizi, zau ca numeni nu are ce sfat sa-ti dea, exista un risc, nici eu n-as sti ce sa aleg, saracutza de tine. Dar poate n-ai predispozitie, poate a fost o intamplare ca s-a cicatrizat mai urat alunita, se mai intampla.
Mie una mi-e mai frica de cezariana decat de nastere naturala, chiar si fara epidurala. Chiar ieri citeam intr-o revista de bebelusi despre posibile efecte secundare ale epiduralei, si am inceput sa ma gandesc serios daca mai vreau...
Roxy, ce mare e Diana, felicitari!
Ana 28+ cu 
dana81 spune:
FELICITARI CARLA,ESTI O MAMICA CURAJOASA!!!BUN VENIT PE LUME FLORILOR DE LILIAC.SA LE OCROTEASCA DUMNEZEU SA SE FACA MARI SI FRUMOASE
Fetelor sa-mi tineti pumnii azi ...merg la eco sa mi vad gargaritza, sper sa nu i se fi modificat ceva intre poicioruse
Acum merg sa citesc si din urma capitolul asta.Pupici
26+
RIANA &
CLARA 06.08.08
rosanne spune:
Multumesc pentru urari tuturor!
Cel mai bine ar fii sa cititi despre avantaje si dezavantaze la cele trei medote de nastere: vaginal, cezariana programata sau de urgenta. Si despre anestezia peridurala in cazul nasterii vaginale. Apoi sa va hotarati, daca se poate.
Eu m-am hotarat sa stiu la ce sa ma astept, dar sa las lucrurile sa mearga de la sine. Bine, daca ceva ar impune cezariana, nu as ezita nici un moment....
Daca exista predispozitie la cicatrici cheloide....posibil sa apara sau nu, dar nu cred ca vre-un doct ar garanta ca cicatricea de la cezariana o sa se vindece urat si epiziotiomia va fii ok. Asta depinde de materialul clientului.
Si intr-adevar atentie mare la preeclamsie...eu stiu un exemplu si mai tragic....femeie tanara, la a doua sarcina, gemelara, ascunsa de familie, si logic nesupravegheata.... a cazut si a intrat in coma, la spital se face cezariana, copii sunt bine, dar mama a murit, datorita tensiunii mari care a determinat hemoragie intracerebral. Deci nu e de glumit.
Roxy
34+ cu
Diana
AMR 5+ sapt

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
Ramona80 spune:
Ana legea spune ca tatii au dreptul la concediu platit de 5 zile, iar daca se doreste un concediu suplimentar, de 10 zile, trebuie sa urmeze un curs de puericultura, pe care il face medicul de familie si nu numai, iar apoi primeste de la medicul de familie o adeverinta in baza caruia poate lua concediul suplimentar.
Mamica fericita a lui Victor Stefan
din 04 iunie 2008 si
+26
bubu30 spune:
Cred ca incepe moleseala de week-end pe-aici ! ![]()
Mai ales cu vremea asta frumoasa de afara ! 
Ruxi
31 + cu 

AMR ... cine stie ? 

Ramona80 spune:
Uite aici si legea:
H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7.
ARTICOLUL 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.
ARTICOLUL 7
(1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.
Mamica fericita a lui Victor Stefan
din 04 iunie 2008 si
+26
Madamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui n_a_n_a Multu de sfat, Ada ![]() Ruxi si eu ma tot umflu, da pana acuma cat de cat simetric, si rautaciosul de tati zice ca-i de la mouse !!Nana 32+ cu iubirici dulce, Adelina Ioanaamr: -8 ![]() |
Nana draga, spune-i lui tati rautacios ca eu am piciorul drept mai umflat decit stingul, cu muuult, foarte mult, si nu folosesc mouse-ul cu piciorul - ca sa il supun la efort!:)
Si mina dr. e mai umflata ca am facut testul cu un inel care nu intra pe dr, dar pe stg da. Deci e oarecum fiziologic acum:)!
Mary
31+ cu minune de
deocamdata Tudor Mateohttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mary&year=2010&month=5&day=27&babycount=1 evolutia lui bebe
si la noi: AMR 9 saptamini
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
citat din mesajul lui flory_blanca FELICITARI CARLA! Sa iti traiasca mazarichile si sa fiti sanatoase toate trei. Recuperare rapida pentru mami sa ajungeti cat mai repede acasa sa va bucurati unele de altele.Stiu ca s-a mai discutat si sunt paranoica dar am zile de asa ma ingrijoreaza bb ca misca putin si destul de slab. Are zile de e foarte vioaie si vad prin burtica cum se misca si alte dati abia o simt acolo inauntru. Sper sa fie totul bine si sa ma mai scap si eu de grijiile astea. 28+ |
Am patit si eu: mi-a jucat si mie feste paranoia! nu te nelinisti! si tu ai zile mai bune si mai putin bune, asa si ei, bebelusii!:) Deci nu te ingrijora!
Mary
31+ cu minune de
deocamdata Tudor Mateohttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mary&year=2010&month=5&day=27&babycount=1 evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
| citat din mesajul lui aleesicoo buna dimi ![]() dupa socul pe care l am avut ieri cand am vazut ca a nascut Carla aseara tocmai am visat ca nascusem ![]() iar dimineata m am trezit atat de speriata incat am inceput sa pipai burtica sa vad n ce stare se afla pe mine ma doare fff tare gatul , nasul infundat... am luat ieri oscilo, tantum verde si vad ca nimic.... ![]() o zi frumoasa si insorita sa aveti ![]() asa creste bebicu ale cu printesa Karina Florentina in 29 sapt ma Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte |
Pentru nasuc infundat poti incerca inhalatiile cu apa cu sare. Tantum verde am luat si eu intr-o vreme insa in farmacie, cind mi s-a citit prospectul am consttat ca e interzis in sarcina. Asa ca: mai bine ia altceva: eu am luat Dr. Mom - bun!
Mary
31+ cu minune de
Madamar spune:
| citat din mesajul lui corinasmile NicoletaB ![]() Nu stiu sa spun exact daca medicul de familie iti da certificatul pt concediu tati fara sa demonstrezi cumva ca a facut un curs de puericultura. Mai bine intrebi chiar de medic ![]() Sorana, merci pt info despre kidex - m-am linistit Bafta multa la eco, te asteptam cu vesti bune-bune! Crissy_C si tie bafta pt azi, sa fie o intalnire frumoasa, cu bucurii! Corina 26s+ cu Maria |
Nicoleta, corina, eu am intrebat medicul de familie si a spus ca imi va elibera acest certificat de absolvire curs... deci: succes si in cazul tau!
Mary
31+ cu minune de

!!
FELICITARI CARLA! Sa iti traiasca mazarichile si sa fiti sanatoase toate trei. Recuperare rapida pentru mami sa ajungeti cat mai repede acasa sa va bucurati unele de altele.
Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte