Strumfi de iul-aug 2007 (178)
Raspunsuri - Pagina 19
greierash spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lachione si ma mai trecu acu un gand sa iau si neshte curcani si gaini... offf cred ca o s-o ia razna fata pe care vreau sa o iau de la Brasov sa stea cu animalele. Initial i-am zis "poti sa-ti aduci si tu cainele sa stea cu tine" (ea in culmea fericirii, io indiferenta ca doar are un biet pekinez deci nu se pune ca si caine ) "si nu trebuie sa faci nimic, decat sa ai grija de casa.... si vei avea salariu... si 2 ponei" deja se crispase "lasa draga, ca nu e greu cu poneii, iti spun eu ca am facut liceu de profil sectia veterinar, bla, bla, a... si am uitat vei avea si o capra... pt lapte, nu ocupa loc mult" Deja se socase Magda mea Batea putin in retragere. Eu: "sa stii ca am vrut sa iau o vaca dar m-am gandit ca cu capra e mai usor" magda mea rasufla usurata.... Acu am sunat-o si i-am spus ca ar trebui sa mancam carne de curcan bio si oua de gaina bio... saraca a acceptat insa pe la sfarsitul convorbirii ma intreaba: dar crezi ca as putea sa pun si eu niste morcovi, ceapa, rosii pe acolo????? Deja ma ia cu ameteala... normal ca am acceptat, dar inghesuite ca tre sa aiba poneii si capra loc de tarc de alergat si mai tre sa aiba si fetle loc de nisipar, leagane, tobogan etc... Lachi mamica de Karina si Iris http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna |
Lachione esti foarte tare! Dar suna bine asa ca o mini ferma! Sincer niste gaini ar fi bune , daca fac si oua, ai oua bio, ar mai fi buni si niste iepurasi, si....si Magda crezi ca o sa mai vina pana la urma?
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
Kariris spune:
greierash, cum sa nu vina?????!??? pai nu ti-am zis ca ii dau voie sa-si aduca si ea cainele?
o fi oare in stare sa nu vina? o mai sun.... nu cred ca ma refuza, suntem foarte legate... ea a stat aproape de mama mea in ultimii 10 ani, a ajutat-o si apoi cand s-a imbolnavit a fost cu ea pana in ultima clipa. Magda a facut mai mult pt mama mea decat am facut eu. suntem foarte diferite, dar tinem mult una la alta. Eu o consider ca pe o sora desi am una naturala (sora) fata de care nu am nici un sentiment.
Dar cred ca ar fi de ajuns pt Magda... trebuie sa ma opresc sau va mai trebui sa angajes personal. Nu ar fi asta o problema, vreau doar ca ea sa locuiasca acolo, bineinteles in apartamentul ei separat de al nostru, dar in aceeasi curte.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
greierash spune:
Lachi, succes, serios acum mi se pare ca suna frumos o curte cu animale, pasari si ceva legume, ca o ferma micuta, copii alergand, cam la asa ceva visez eu, dar...cine stie poate odata....
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
ddanagh spune:
Lachi pai daca ai 5 zile, citesti si cartea, gata . Curcani ar trebui sa iei nu stiu ce rasa (care nu au gusa) ca au carnea frageda, nu ca aia de curte.
Am vrut si noi sa o plimbam pe Daria cu poneiul insa nu a vrut neam, v-am zis ca e mai sperioasa asa. De cand e la gradi vad ca a mai prins si ea curaj dar tot blega ii.
Musso pai da-mi PM cu adresa de email ca sa ti-o trimit atasata, altfel nu stiu cum.
luna nu o fi avand ecran special de citit dar sincer merita banii. Mie mi l-a facut Adi cadou cand am nascut si sincer toata ziua sunt cu el. Mosul mi-a adus si un dell mic, mic insa mi se pare aiurea, (sa-l mai tin in priza, se incalzeste, etc..) m-am obisnuit cu telefonul. Adi chiar rade mereu ca, de cate ori vine seara la culcare, in dormitor cu lumina stinsa, se vede de sub plapuma o luminita mica, sunt eu butonand
Asaa
Hai sa va povestesc pe scurt prin ce am trecut si noi in ultima perioada, slava Domnului ca ne-am mai linistit.
asadar la 9+4 zile imi spune dr din Ploiesti ca ar avea translucenta nucala de 2.9, f mult pentru varsta aia de sarcina. Plecam la Bucuresti unde dr Catalin Haiduc ne face eco si ne spune 0.64 si ca sarcina e mai mare cu 9 zile ecografic decat dupa UM. Bun, insa imi zice ca nu o poate contrazice totusi 100% si ca mai bine cerem si parerea unui ecografist, respectiv ma trimite la dr Vetuta de la Filantropia. Intre timp imi spune sa-mi recoltez si sange pt bitest. Vetuta nu numai ca imi masoara 2.3 insa imi spune ca are nasucul anormal , date pe care le introduce in softul de interpretare ale bitestului astfel ca imi iese un risc de sindrom de 1:288. Imi recomanda amniocenteza. Ulterior am ajuns la Iosup care imi masoara translucenta de 1.2 si os nazal normal, la bitest imi iese pe baza eco lui un risc de 1: 3400. Va dati seama ce diferenta. astazi m-am linistit oarecum. Am ajuns prin mari interventii (ca ma programase normal abia in august) la dr Pop: translucenta si os nazal normale. Da ca sa nu stau eu complet linistita a vazut un hematom pe placenta si lichidul amniotic la nivelul minim al normalului, da ce mai conteaza, bine ca e bebe bine, trecem peste toate. Cica lichidul ala e influentat de placenta care ar imbatrani mai repede dar ma pun pe baut baxul de apa pe zi si sa-mi pun pat in baie
Mare tam tam si cu bitestul asta, dar va dati seama ca, virgula, cate bordeie, atata obicee, cate valori la translucenta aia, fiecare a masurat altceva.....
Off, ca daca treceam prin toate astea la Daria nu cred ca mai ma incumetam la al doilea, mare stres. Mai bine de alea de la tara de stau linistite, fara nici o analiza.
Am editat sa va zic ca si noi, chiar in acest moment, ascultam colinde . Daria cica nu vine nici un iepuras cu cadouri, clar vine mosul. Degeaba ii explic eu ca o enervez. Cred ca o sa-i iau un iepure de plus sa-i intre cap ca vine iepurele cu oua.
Fetele cu fetite, si-au pierdut strumfitele cercelusii? Noi astazi iar am pierdut unul, de la a doua pereche, nu stiu cum reuseste. Maine trebuie sa mergem musai sa-i luam altii sa nu i se astupe gaurica, nici nu stiu ce sistem de inchidere sa-i mai iau.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 13 + cu un mare dolofan
ddanagh spune:
Vivela sanatate multa lui David. poate ca ar fi mai bine sa faca o pauza un pic mai lunga de gradi (de vreo 3-4 saptamani) ca sa-si refaca un pic imunitatea dupa tratament.
Nici eu nu am dus-o pe Daria toata luna lui martie, de saptamana asta am reinceput. Am anuntat la gradi ca am ceva probleme si nu are cine sa o aduca. Nu au zis nimic, cred ca nu le pasa f mult, au un copil mai putin in grupa de ingrijit. la particular ar fi fost altceva. important e sa le anunti de dinainte sa nu te dea disparuta. Si sti prin ce a am trecut si noi cu racelile iarna asta insa luna asta acasa nu a avut nimic. Dar tot nu imi vine sa o tin acasa. E asa vesela cand o iau de acolo, se joaca cu copii, canta, danseaza, la DAria chiar s-a vazut, a mai prins si ea curaj, nu mai sta numai sub fusta mea, acum se duce direct la un copil si il abordeaza ...
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 13 + cu un mare dolofan
Luna1 spune:
Aoleu Dana prin cate ati trecut. Ma bucur ca te-ai linistit acum. Faci amnio pana la urma? Si nu mi-ai raspuns, e baietel?
Cu Iphone, ipad nu m-ati inteles, o face toti banii dar eu vreau ereader. Adica n-au nicio legatura una cu alta. Cartea electronica (ereader) practic este de marimea unei carti normale, are un ecran special pentru a nu obosi ochii, practic nu are reflexe de lumina si imaginea este fidela paginii unei carti reale, si poti incarca pana la 13000 carti electronice pe el. In plus bateria tine 7000 pagini deci poti pleca in vacanta fara incarcator.
Normal ca nimic nu reda total fidel experienta tactila a unei carti reale, dar mie imi place sa citesc f mult, citesc pe unde apuc, seara nu ma culc oricat de rupta as fi pana nu citesc cateva pagini, pe toaleta, in masina cand conduce sotul, in avion cand plecam in vacanta etc.Asa ca prefer sa-mi iau asta si sa pot avea o colectie de carti electronice la orice ora.
Lachi ce super ca iti faci un colt de rai la tara. Superb, felicitari.
copiii mei sunt amandoi in pat la mine si se uita la film. Cumintei si superbi of course.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
ddanagh spune:
Mda, Daria inca asculta colinde
Nu stiu ce sa fac cu amnio, clar insa ca acum inclin spre nu. Cu noile rezultate, o sa ajung la dr-ul ce-mi urmareste sarcina (Catalin Haiduc) dupa Pasti. vad ce-mi zice si el insa acum ma gandesc numai ca dc eu deja am lichid amniotic f putin, mai extrage si din ala, puiul meu ramane fara supica.
Astazi, de emotie, am uitat sa intreb ce este. Am CD sa ne uitam, poate vedem noi acasa , insa acum o saptamana la Iosup ni s-a zis baietel 90%. Ne scrisese pe ecran mare CUC cu sageata spre... si noi nu ne prindeam deloc.
Cat despre ereader, daca asta vrei, fie, voi vorbi personal cu domnul iepurila
Edit, cu noua semnatura
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 15 + cu un mare dolofan
Diana2007 spune:
Hop si eu, n-am mai scris de o groaza de timp dar am o intrebare arzatoare.
Vine Pastele. Cand eram mici traditia era sa avem haine noi in ziua de Pasti. Ciocneam oua (de gaina), spuneam Hristos a inviat/ Adevarat a inviat, ne reuneam cu toata familia, ne bucuram unii de altii si de zilele libere.
Acum vine intrebarea: Care e treaba cu iepurasii si cu cadourile de Pasti ?
De unde si pana unde iar trebuie luate la copii cadouri, nu ca nu le-am lua destule in mod regulat, dar cum se explica gestul ? E vreo poveste cu iepurasi ? Ca singurul animal pascal pentru mine e mielul.
Va multumesc pentru raspunsuri !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+13 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
ddanagh spune:
Diana am zis ca esti din nou gravi cand am vazut +13 .
La noi tot asa era: cu hainute noi, cu oua rosii, insa primeam si cate ceva dulce "ca cadou". Acum, mai nou, se spune ca vine iepurasul si aduce cadouri.
I-am zis si eu Dariei si cica vine mosul nu iepurasul, asa ca nu mai insist, imi convine .
I-am luat eu oricum o noua tricicleta, ca pe cea veche ne-au furat-o de la usa (apropos de Romania), insa i-am zis ca i-a luat-o tati ca el are bani ca merge la servici, sa nu il mai intrebe mereu "de ce pleaca?"
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 15 + cu un mare dolofan
loredana_76 spune:
Buna seara,tot am vrut sa rapund toata ziua dar n-am apucat.
Diana nici eu nu stiu de iepuras,adica nici nu m-am agitat sa-i zic lui fimiu.Cand eram mici tot asa ne innoiau parintii,ce-mi placea ca mereu imi lua mama rochite din acelea chinezesti de erau incretite la bust si pantofiori de lac,dimineata ne spalam cu ou rosu in obraji sa fim frumoase tot anul si simt si acum aroma cozonacului.Ne duceam la biserica copii sa trecem pe sub masa si sa ducem flori si seara de inviere sa luam lumina.
Dana off prin cate ati mai trecut,iti tinem pumnii sa fie totul bine.
Eu daca stau si ma gandesc asa la rece mi-e tare frica,ca numai asta aud in jur,amniocenteza,si ma gandesc la mine ca e si varsta ,fumatul...
Mamii si noi am patit asta vara cu o baba ce se plimba cu cainele in lesa era,bine o aschimodie de caine,eu in parc si-l trece pe fimiu pipi,si ies din parc sa-l duc la un pom mai ferit de vazul lumii.Si se trezeste aia sa-mi zica ca nu wc public acolo si ca dc il las pe fimiu sa faca acolo,ca ea acolo sta si s-a saturat de mirosul de urina.Eee,atit mi-a trebuit,tot asa imi venea sa o strang de gat.Si ii zic dar unde ar trebui sa faca,si ea,acasa sau sa-i puneti pampers,adica cainele ei avea voie sa faca dar copilul meu nu.Dar oricum,m-am mai obisnuit,traim in romania si nu are rost sa ma enrevez daca persoana cealalta nici nu observa ridicoulul situatiei.Nu mai zic de caca care sint pe trotoare,vorba lui greieras,sau in parcuri.Pina acum 2 ani intelegeam sa-i duci intr-un loc ferit,acum u facut locuri speciale pt caine,dar nu tot mai bine in parca,ca doar e cainele mic,face si el putin.
Lachi ce frumos ca luati ponei pt fete si chiar vizualizam un colt de rai va faceti voi acolo.
Vivela sanatate lui david.