Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Multumesc mult Sabina, mihuta, Vikinga, diamat, multumesc pentru raspunsuri .

Nici aici n-am vazut foarte multe reclame saltelelor de cocos, cred ca nu sunt la moda.
Viki, si eu sunt tare tentata de un saculet de dormit sa inlocuiasc paturica, chiar am inceput sa ma uit. Din pacate toti saculetii mi se par mari chiar daca scrie pe ei 0-6 luni, am senzatia ca un bebe nou-nascut o sa se scurga in el, mai ales daca patul e inclinat. Cred ca nici eu n-am notiunea marimii unui bebelus.

Citat:
citat din mesajul lui diamat
daca iti doresti mult de tot sa il porti, o poti face si asa, te vei invata, si la 3-4 luni o sa fi experta, dai lectii pe net dar daca nu asta e telul tau, cel mai probabil tre' sa-ti iei caine ca vikinga

He, he, nici nu trebuie sa-mi iau caine ca vikinga, avem si noi o pisi doritoare de noutati .

Ana 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Vik, sa stii ca nici in Africa nu erau duse lauzele la munca, cred ca toate societatile au aceste tabuuri, cu sarcila, lauzia, alaptarea, etc. Ba dimpotriva, in societatile traditionale exista alimente recomandate pentru lauze, alaptare, chestia cu tinutul in sal vine din alte considerente , in primul rand pentru siguranta (ca nu poti lasa copilul singur cand mergi sa iei apa sau alte chestii) si in al doilea rand din intelepciunea populara (cutume care au fost utile mii de ani). Probabil ca exagerari au fost mereu, ca mai ales proaspetele mame sunt foarte vulnerabile la critic, sfaturi, pareri.

De exemplu in Bali, copilul nu are voie sa atinga pamantul pana la 6 luni, cand are loc o ceremonie specifica. Insa ei traiesc in familii mari si tin copilul pe rand in brate (mai putin cand doarme, cand este pus in patut sau ce au ei acolo). Problema la noi e ca traim in familii nucleare, fara acces la familia extinsa. Pe vremuri era mai simplu, dintr-un anumit punct de vedere, ca daca mama obosea, mai dormea bunica cu pruncul, sau sora, etc. Acum trebuie sa gasim metode prin care sa se ocupe doar o persoana si de copil si de casa si sa avem grija si de nevoile/dorintele/asteptarile noastre.

Cellia, nu stiu in ce masura ti-ar mai fi de folos un wrap acum, e destul de mare puiuta ta si mai dificil de obisnuit, mai ales daca va fi necajita nu stiu cat ar putea sa coopereze pentru asezat in sal. Despre sling nu stiu prea multe, poate iti raspunde Diana. Cred ca cel mai simplu este sa o tii in brate cat mai mult stand jos si sa eviti plimbarile cu ea in brate. Sper ca recuperarea nu va dura prea mult, mult succes si sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

pisi-pis

uite in linkul din josul mesajului,asta este saculetul de dormit pentru nou nascuti folosit in partea asta de lume,se numeste tot cocoliso si in portugheza.
noi am folosit cu mult succes in primele zile de viata,in asa ceva a stat si ziua si noaptea. era usor de pus si mi era usor de schimbat scutecele.exista si modele cu snurulet jos sau cu elastic,eu foloseam noaptea pe cele cu snur ,asa inchideam complet saculetul.manutele se acopera si ele..manecile au un fel de manson...asta a fost pijamaua bb.ului o bucata buna de timp.

acum intrebarea..oare care este modelul de sling pe care l pot adopta eu,tinand cont ca aici este cald tot timpul anului,si nu s nici prea indemanatica la facut noduri si imbrobodeli sofisticate??

http://articulo.mercadolibre.com.ve/MLV-23009499-cocoliso-cgorro-para-beba-t-rn-importado-usa-vitaminsbaby-_JM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

principe nu e mare lucru sa legi un wrap, e nevoie de un singur nod, la final. si eu am picioare in loc de maini si m-am invatatcu el.

important e doar cum pui copilul, sa fie cu picioarele departate, sa fie intinsa bine panza, ca sa ii fie comod

http://www.youtube.com/watch?v=42yXjkoXl34&feature=PlayList&p=198398C61D1C3204&playnext_from=PL&playnext=1&index=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

ana stroe, nelia multumim.nelia, e doar o medalie fantezie atita tot, dar cistigata si ea ce-i drept, dar la bowllingul de copii intr-o seara petrecuta acolo. parca ma simt mai usurata cind citesc ca mai sunt si alti bbei ce nu vor in sal, la urma urmei e normal, au preferinte de mititei. in poza asta is si dolofana si-n tinuta de joaca, am si zile mai bune is prin albume pe acolo. ia sa pun eu la semnatura o poza de dinaintea bbelui 3 sa stiu cum tre sa arat la vara ca asta cu 10kg in plus ma irita rau..mihuta interesant ce zici si ai si dreptate.pisi saculetul asta de-l foloseste letizia acum are 70cm si e ok pt nou nascuti. eu ti-l recomand calduros. chiar si in spania am folosit un sac subtire mai de vara. si e bine cind se obisnuiesc in el de mici, nu vei mai avea stresul dezvelitului/ invelitului in urmatorii 2 ani. eventual de vrei poate te pot ajuta cu ebayul german ca functioneaza f bine si de obicei trimit in spania. si sa nu uit la didymoss-ul nemtesc au o oferta la 50€, sal lung la 5.80m dar fara pretentie la culoare, trimit ei ce nu se vinde. dar tre sa verific cum e si daca e exact asa, auzisem eu ceva.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

vikinga cu siguranta o deranjeaza partea aia orizontala. Daca te hotarasti sa faci o legatura doar in x, fara bucata orizontala, e musai sa tensionezi foarte bine wrapul. Adica de fiecare data cand o fasie iti ajunge in mana sa o iei pe bucatele si sa o strangi exact cat si unde ai nevoie, sa nu o tragi pur #351;i simplu toat#259; deodata. nu e corect, daca asa se arata dupa 3 copii imi revizuiesc complet planurile . ah, acum vad ca te vaieti de kg in plus/...ntz ntz ntz...

cu unghiul: gandeste-te ca bebe sta in fund si tu te uiti de sus la el. ai un unghi cu 2 laturi din piciorusele lui, de la fund pana la genunchi , unindu-se imaginar sub fundulet. in functie de cat de cracanat sta copilul unghiul ala e de 90 sau mai mare. la un adult e ceva mai mic atunci cand stai normal, mai putin cand faci streching .

celia nu stiu daca wrapul e tocmai potrivit pentru voi acum. Necesita ceva timp si disponibilitate, inclusiv din partea copilului, pana inveti sa-l legi bine. Eu una cred ca as zice nu. Nici slingul nu stiu daca te va ajuta mult pentru ca, daca nu esti obisnuita, sa porti copilul de 1 an si pe un singur umar destul de brusc, va fi destul de nasol. (cele care poarta de cand e bebe mic au avut timpsa faca brand ) Poate un mei-tai, ar fi ceva mai usor de legat decat wrapul, sau un SSC, am aruncat un ochi la nelia in poze si am vazut unul

dianocica cu d (3+)

Mergi la inceput

Diamat stai asa sa-mi dreg vocea ca-s sfioasa la complimenete, dar stai sa vezi cind imi revin la vara o sa pun afis cu vikinga la costum de baie cu bebe in sal printre valurile marii nordului, ca tot e apa rece p'aci de ti se intaresc toate alea instant, intineresti pe loc 5 ani nu alta:)), cum zic nemtzoaicele eeei e doar asa putin fresh, numai bine face la celulita:). Nah cum se duce cearta dam si de poze, si eu in atitia ani nu stiam ca Nelia are poze aici! Ma duc sa caut.Dar legatul in X e ok pt bb de 2-3 luni? Si daca incerc asa capusorul unde sa-l pozitionez? Sa-i vina V-ul dintre partile laterale la baza gitului ori cit mai sus? Ori bagat intr-o fisie din aia? Si asa este partea orizontala o enerveaza, o stringe cumva nu pe placul ei. Eu l-as abandona la ciini sa nu incurc copilul aiurea, dar problema e ca am nevoie de un carator cind si cind. De ex la ora cinei si inainte de nani cind e totul mai solicitant pt mine si ma gindesc ca i-ar fi si ei mai bine linga mine strins, iar eu as avea cum sa ma desfasor in voie, as fi mai prezenta pt ceilalti doi copii. Nu am ritm haotic doar ca am nevoie de doua miini si sotul nu e permanent cu noi, cind e el acasa atunci e mai simplu. Si mi-ar mai trebui cind e de o plimbare prin padure, printre dune, pe nisip direct la apa, carutul merge insa nu in acelasi ritm cu ceilalti doi copii. Ar fi mai simplu. Plus ca vine vara si noi iesim des pe mare si acolo fixata de mine ar fi fost chiar ideal macar pt o tura scurta in larg sa o duc in aerul ala bun, ca nu am pretentia de sailing cu bebe de 6 luni. Zic pas anul asta.In fine. Port-bebe nu mai folosesc nicicum si oricum l-am dat odata cu hainele Nadjei. Si rau am facut. Cine stie cit a fost folosit de bebele respectiv...Are 2 ani deja. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Nelia copiii ii stiam, citisem de micuta patinatoare si asa iti vazusem fetele cele frumoase dar de tine acum dau, v-am vazut pe munte in formatie completa, frumosi toti. Pai o luam si pe mQQm mami de 3 copii si facem poza de grup cu sirenele la marea Nordului:)Ziceai si tu de urcari pe munte si de port-bebeul de care aveti nevoie, baiatul fiind mare acum n-ai treaba. Tu cu muntele eu cu marea. Bine ca folosim caratoarele astea si la hobby-uri, vorba aia cu trei copii dar totusi uite ca se poate dom'le, nu ne lasam. Acum vine si mQQm cu un hobby si mai si, si ne facem club de mamici de 3 ori, active si in forma! Plimbatul unui ciine mare care are nevoie de miscare la ritm mai alert oricum e bifat si la ea ca si la mine. Numai ca eu ca sa fiu mai cu motz am doi ciini.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'neata!

Va multumesc mult pt raspunsuri! Dc mai aveti pareri, intru si le citesc! Am fost si pe site la Diana, m-am familiarizat, ca sa zic asa (multam de idee, mihuta!); si da, tot la un mei-tai ma gandeam si eu (multam si tie, Diamat!); poze la Nelia.....acu' stiu eu dc ma lasa sa le vaz....
Nelia, acum e momentul sa recunosc cinstit: eu pe voi la sezatoare va citesc de vreo cateva luni bune...; am inceput atunci cand am hotarat ca vom pleca din tara si cautand info, am dat de voi; inutil de spus, m-am indragostit de voi toate! Plus ca am gasit o multime de chestii de mare ajutor la voi acolo; stau si notez si de scoli, si de gradinite; suntem la inceput, sotul mai are o luna de cursuri la Institutul Francez, apoi stam sa vedem cum se recupereaza pitica si apoi trimitem dosar. SCUZE pt off-topic!
So, pot sa vad si eu poze ? Aaaaa, mint, ti-am vazut puii in ceva poze, dar mi-a scapat taman aia cu mei-tai; mai spun doar ca te admir mult pt asa copii minunati si inchei ca ma iau fetele la bataie!

Multumesc mult pt pareri!

O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hehe, io viu cu salsa, voi aduceti muzica si maslinele, e bine asa?

Frumosi mai sunteti, cea mica e o scumpete, iar wrapul mi-a placut mult de tot!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput