CUm dezvatam copii de leganatul pe picioare

CUm dezvatam copii de leganatul pe picioare | Autor: adda_lili

Link direct la acest mesaj

Buna mamici
EU sunt mamica unui baietel de 20 luni. In decembrie am fost operata si am stat doua saptamani in spital timp in care mama mia invatat baietelul sa adoarma leganat pe picioare si nam mai putut sal dezvat . Cand vine timpul de nani se duce si pune perna pe picioare si mami stie ca el vrea nani. NU VREA SA DOARMA DECAT ASA
DACA MAI SUNT MAME CARE AU AVUT ACEIAS PROBLEMA SI MA POT AJUTA CU UN SFAT EU LE MULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Adda, inainte cum dormea? Ce anume te supara la faptul ca adoarme leganat?
Adica: tu ai vrea sa adorma singur sau sa-l adormi tu?

Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Eu imi adorm fetita, de exempplu, numai in brate. Stau pe canapea, cu ea in brate, o strang la piept, o mangai pe par, o pup si ii cant usor.

Deci:vrei sa adoarma singur sau ajutat?=, adica impreuna cu tine sau alt membru din familie?

Daca te deranjeaza doar leganatul si nici nu vrei sa adoarma singur, incearca varianta in brate.
sau, pune-te langa el in pat, cu lumina stinsa si fa orice, canta-i, citeste-i, mangaie-l , pupa-l, ma rog...tu stii mai bine ce alinturi aveti

Eu, personal nu pot sa-mi las fata singura sa adoarma, imi place sa-mi adoarma in brate, dar fiecare pana la urma face cum crede ca e mai bine.

Succes

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Nu stiu sa-ti spun cum sa scapati de leganat, dar vreau sa spun ca leganatul copiilor si in general miscarile ritmice le capului pot fi sursa unor tulburari de echilibru de mai tarziu. Chiar si a raului de miscare. E vorba de tulburari la nivelul urechii interne, miscarea otolitilor de acolo, nu stiu sa explic foarte clar, dar vroiam sa iti sugerez ca ar fi bine sa gasesti o cale de a-l dezvata. Poate merge cu ce zicea mai sus alex_andra.
Numai bine si succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Daca ai sa consulti un medic ortoped, sau chiar si un pediatru, vei afla ca nu se recomanda tinutul copilului pe perna. Cat despre dezvatat...e simplu. Pur si simplu nu-l mai legeni. Poate o sa gasesti o alta solutie convenabila pentru amandoi iar de nu, va plange un pic. Nu e nicio tragedie, aduc si eu un argument pe care l-am tot auzit pe aici...nu am vazut om mare sa planga la somn ca nu-l mai leagana mama pe perna, deci inseamna ca plansul se va opri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

niste solutii practice. le-am mai prezentat pe forum la alte subiecte. poate vor merge si la tine.

se trece treptat de la leganat la non-leganat

- am asociat leganatul cu un cantat pe voce joasa, oarecum melodioasa de nani, nani cateva seri la rand
- apoi seara de seara, incepeam cu culcat copil langa mine si cantat de aceeasi melodie, cu mangaiat pe burta sau pe par, pana cand dadea semne de suparare si incheiam cu un leganat scurt
- apoi am descoperit ca pe langa melodie, copilul meu raspunde foarte bine la pupat pe ureche si gat...un pupat fin, fara zgomot (in genul celor erotice) si atunci leganatul a devenit si mai scurt
- fiind vara, mergeam cu lopatelele la nisip si intr-o seara am avut o grebla de plastic in pat. am luat grebla si am scarpinat-o incetisor pe spate si pe gat, ca sa nu mai stau aplecata peste ea la pupat. si i-a placut la nebunie, moment in care a renuntat la tot leganatul.
- a avut o perioada in care imi tragea mana si ma punea sa-i frec burta cu miscari de sus in jos
- niciodata dupa aceste actiuni nu a mai solicitat leganare, dar eu am facut trecerea mai devreme si poate de aceea a reactionat copilul mai bine.
- acum se culca pe mana mea, ma miroase bine, se freaca de burta mea putin, si pleaca in celalalt colt al patului, cu perna ei preferata si adoarme

la mine s-a produs fara plansete si cred ca am facut trecerea in 3 saptamani (nu tin minte exact numarul de zile dar stiu ca nu a fost ceva stresant, lung, obositor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Adda, inainte cum dormea? Ce anume te supara la faptul ca adoarme leganat?
Adica: tu ai vrea sa adorma singur sau sa-l adormi tu?

Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Eu imi adorm fetita, de exempplu, numai in brate. Stau pe canapea, cu ea in brate, o strang la piept, o mangai pe par, o pup si ii cant usor.

Deci:vrei sa adoarma singur sau ajutat?=, adica impreuna cu tine sau alt membru din familie?

Daca te deranjeaza doar leganatul si nici nu vrei sa adoarma singur, incearca varianta in brate.
sau, pune-te langa el in pat, cu lumina stinsa si fa orice, canta-i, citeste-i, mangaie-l , pupa-l, ma rog...tu stii mai bine ce alinturi aveti

Eu, personal nu pot sa-mi las fata singura sa adoarma, imi place sa-mi adoarma in brate, dar fiecare pana la urma face cum crede ca e mai bine.

Succes

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Nu am pretentia sa doarma singur doar vreau sal dezvat de acest obicei. Inainte adormea la san ca iam dat pana la 1.5 luini piept.Foarte rar doarme pe pieptul meu doart de cateva ori lam adormit asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

adda eu l-am adormit pe picioare pana la 1.8 luni cand am zis "gata,nu mao pot,nu mai imi simt picioarele",si l-am pus langa mine in pt,pe o parte,adica cu fata la mine,i-am zis "hai acum sa facem nani ca baietii mari,ca mami si tati,sa ne iubim aici",si illeganam un pic de umar,de vreo 2-3 ori,nu mult ca adormea si vreau sa zic ca acum cand ii este somn,daca el este in pat si eu la PC,se intoarce intr-o parte si se culca singur,nu mereu,dar o face;
alta metoda sincer chiar nu stiu si nici nu vad ce sa ii faci altfel

succes oricum

POZE

Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR

cu fluturasul Andrei (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Si fetita mea adormea asa intr-un timp si intr-adevr nu e bine deloc.Eu m inceput sa o tin in brate,asa cum spuneau fetele,de fapt si acum fac la fel,ma plimbam cu ea pe brate,ii cantam muuuuuult muuuuuult si apoi o puneam in patutul ei ,cand era aproape adormita. A mai si plans putin la inceput, de 3-4 ori maxim ,dupa care n-a mai protestat.Si acum fcem la fel,dupa ritualurile de seara, o iau in brate, o plimb putin ,o pup si o alint ,apoi o pun in patutul ei. Atunci cand nu e somnoroasa , dupa ce o pun in patut mai avem si un program de joaca,care dureaza in functie de cat este de obosita.Oricum, sfatul meu e ca in momentul in care renunti la leganat,renunti definitiv, nu cedezi sub nici o forma,oricat de greu ti-ar fi. Cu multa rabdare ,ai sa reusesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Am un baietel de 10.5 luni, eu il adorm pe brate, mama il adoarme pe picioare, dar adoarme si daca stau langa el in pat.

Cred ca tine de comoditate totul, nu are legatura cu ce spunea ANEMONA mai sus. De ce spun asta? Pt ca atat eu cat si sora mea am fost leganate pe picioare si ca noi multi alti copii si nu suferim de nici o dereglare, suntem perfect normali si nici rau de miscare nu avem.

Asa ca eu as spune ca fiecare sa-si culce copilul cum simte si cum crede ca-i mai bn, atat pt el, dar mai ales pt copilas.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

SoriLea, la fetita mea de exemplu nu era bine sa o adorm asa pt ca nu stia altfel sa adoarma singura. Atunci cand se trezea noaptea,ea doarme singura in camera ei, nu stia sa adoarma singura,trebuia sa mergem noi si sa o leganam si asa ii fugea si ei somnul si noua...si leganam si cate 2 ore,dupa care cand eu puneam in patut se trezea din nou... De cand n-o mai legan ,chiar daca se trezeste,ori bea apa si apoi o pun in patut si adoarme imediat,ori doar se foieste putin si adoarme la loc.Mai mult decat atat, fratele meu,care a fost leganat de catre bunica pana tarziu,mult timp ...se legana singur. Numai asa adormea. Isi puneo o mana sub el si cu cealalta isi lua avant.Ceea ce nu e placut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

Fetelor baietelul meu are 2 zile de cand nu mai doarme leganat nu a fost asa greu doar ca a plans cateva zile ca sal legan iar in acele zile tot lam leganat DAR GREUL A TRECUIT SI DOARME LANGA MINE ACUM CA UN BAIAT MARE CE E
MULTUMIM PT SFATURI FETELOR

Mergi la inceput