Cu ce putem inlocui faianta din bucatarie

Cu ce putem inlocui faianta din bucatarie | Autor: ziggy

Link direct la acest mesaj

In bucatarie vreau sa schimb mobila, iar prizele vor veni in alte locuri amplasate. As vrea sa renunt la faianta, sa aplic ceva peste ea care sa se preteze mediului din bucatarie, sa fie rezistent la caldura si prin care sa scot prizele.
Aveti cunostinta de astfel de materiale ce pot inlocui faianta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu inteleg, vrei sa dai jos faianta sau sa lipesti noul material peste ea ? cu ce il vei lipi (la adeziv ma refer), mai ales daca faianta este lucioasa/neteda ?

stiam de la sotul meu (inginer constructor) ca exista un tip de rigips rezistent la caldura (foc?) si umezeala, dar cred ca se foloseste mai mult la exteriorul cladirilor. poate ca ar merge sa-l folosesti, dar daca ai bucataria micuta, aplicarea rigipsului peste faianta deja existenta iti va "manca" putin din dimensiunile incaperii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

singura varianta pe care o vad este inoxul, dar poti sa innebunesti tot alergand dupa pete (pt ca se vad tare)

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Exista niste placi la Ikea, din plexiglas (din cate mi-amintesc, le-am vazut acum vreo juma de an) speciale pt partea de blat de la bucatarii. Au diferite design-uri, culori.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Exista un fel de linoleum gros care imita faianta,exista tapet special pt bucatarie care se poate spala.Inox nu recomand,iti blestemi zilele curatandu-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Buna intrebare, asta ma preocupa si pe mine.
Cred ca solutia este o tencuiala speciala, cu finisaj cu tot, care, la uscare, capata aspect (si consistenta) de portelan.
Stiu ca exista, insa nu stiu unde. Dar ma informez.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Of, nici nu stiu cum este mai bine sa fac. Situatia sta asa: ma mut alt apartament. Bucataria are faianta. Pana aici este ok, faianta frumoasa, insa faianta are multe gauri, de la hota, are niste prize trase aiurea, una chiar in locul in care vreau sa pun aragazul. Si oricum mie imi mai trebuie doua prize in alta parte, deci trebuie sa sparg faianta.
Vroiam o solutie sa nu schim faianta, ca parca este deranj mare si faianta este multa. Vreau o solutie sa pun ceva pe perete intre blat si corpurile suspendate, astfel incat sa imi pun prizele cele doua unde doresc eu si sa le anulez pe celelalte.
Nu stiu daca ma fac intru totul inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Jenn, la tapet am o retinere, nu stiu de ce, dar voi merge in magazine sa vad cum arata cel special de bucatarie, insa cred ca trebuie sa dau faianta jos pentru a pune tapetul. Ideea de linoleum pare interesanta, insa voi merge in magazine sa vad cum arata. O avea vreo denumire speciala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Din cate stiu eu nu,are insa model de faianta,deci patrate.De obicei e prezentat pe niste rulouri uriase,asta de care vorbim e are un strat de ceva deasupra care impiedica fixarea petelor.Am vazut la cineva si mi-a placut.Ideea e ca odata ales,se lipeste si gata,e rapida treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Rufus chiar am vazut la cineva intr-o casa acesta zugraveala, ei au un perete in sufragerie zugravit asa, este frumos lucios, mie mi se pare ca seasman cu emailul.
Ei au platit 17 mil vechi pe un perete de 5 m patrati, cam asa, este destul de scumpa.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Eu , in loc de faianta am blat de MDF care este sustinut de blatul orizontal si dulapurile suspendate si arata foarte bine , montat din 2003.

Faianta este montata strict in dreptul plitei si chiuvetei .

Mergi la inceput