Crestinismul si evolutia spirituala 5

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Un frate a intrebat pe avva Matoi, zicand : ce voi face, ca limba mea ma supara si cand vin in mijlocul oamenilor nu pot sa o infranez, ci ii osandesc in tot lucrul bun si ii mustru pe dansii. Deci, ce voi face ? Si raspunzand batranul, a zis : daca nu poti sa te stapanesti pe tine, fugi deosebi, caci este slabiciune. Iar cel ce sade cu fratii, nu trebuie sa fie cu patru colturi, ci rotund, incat catre toti sa se rostogoleasca. Si a zis batranul : nu pentru fapta buna sezi deosebi, ci pentru slabiciune. Ca putinciosi sunt cei ce vin in mijiocul oamenilor.

Eu am neputinta asta, ar trebui sa fug sa ma ascund ca sa nu mai ispitesc pe altii sa ma judece si sa-si faca pacate cu mine.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Se spunea despre un frate ca a fost luptat spre hula si se rusina sa spuna. Si oriunde auzea de batrani mari, se ducea la dansii ca sa le vesteasca si cum ajungea, se rusina sa vesteasca. Deci de multe ori s-a dus si la avva Pimen si l-a vazut pe el batranul ca are ganduri si se mahnea ca faptele nu le vestea. Deci, intr-una din zile petrecandu-l, i-a zis lui : iata, de atata vreme vii aici, avand ganduri ca sa-mi vestesti si cand vii nu voiesti sa spui, ci totdeauna te duci necajit. Spune-mi, dar, fiule, ce ai ? Iar el i-a zis : cu hula spre Dumnezeu ma lupta diavolul si ma rusinam sa spun. Si povestindu-i lui lucrul, indata s-a usurat. Deci i-a zis lui batranul : nu te necaji, fiule, ci cand vine gandul acesta, zi : eu nu am vina, hula ta, asupra ta, satano ! Caci acest lucru nu-l voieste sufletul meu. Si tot lucrul ce nu-l voieste sufletul, pentru putina vreme este. Si tamaduindu-se fratele, s-a dus.

Ei si sa vin si eu cu o completare. Din zona din care vin eu, se injura mult de Dumnezeu (hula). Si stiu ca asta inseamna mai cu seama luarea numelui Domnului in desert, e pacat urat. Crescand asa insa, in tinerete imi venea iute in gand si ziceam si eu, caci cu prea multa sete ziceau cei care huleau si mie mi se parea ca exact setea aia caracterizeaza starea mea de nervi. Ei, au trecut ani si ani si chiar dupa vreo 15 ani de cand nu am facut pacatul asta, aud cateodata vocile parintilor (mai ales nervoasa fiind) zicand asa grele cuvinte. Si mi-a zis parintele duhovnic ca acele pacate vin pe mine (copilul lor), darca eu daca vreau sa opresc sa se transmita mai departe, mai degraba sa fac o rugaciune, o cruce si astfel ''vei arde pe duhul cel viclean care cauta sa te inghita". Fireste am discutat si cu parintii (care au fost crescuti in spiritul comunist in care trebuia demonstrat tot, pana si cine L-a nascut pe Dumnezeu...) si incet incet au mai renuntat. Dar le venea greu dupa 50 de ani traiti asa (acuma sunt 60 de ani) sa renunte brusc. Slava lui Dumnezeu ca ne-a daruit noua sa vedem aceste pacate si ca ne-a dat zile sa le plangem si sa luptam cu ele. (prin rugaciune si spovedanie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna fetele!Intru si eu mai incolo,acuma va zic doar ca Ica nu numai ca nu-i suparata,dar ne mai si imbratiseaza pe fiecare cu drag!N-a avut timp,acuma asa cam va fi o perioada...

va pup si eu,pe mai tirziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

ptr voi toate

Noi abia am facut ochi, am intrat sa va citesc, sa-mi incep ziua ...crestineste:), si repede fug la bucatarie, tipa niste vase din chiuveta dupa mine

ieri cum fu sarbatoare nimic nu am atins, am stat si m-am jucat cu Kevin, am iesit afara cu el intr-o plimbare, ceva cumparaturi si atat.

Peste 2 ore imi ajung socrii din Japan, merg sa pregatesc niste paste, cred ca ajung lihniti de foame si obositi...

Iasmin, sunt din Roman, dar familia din partea mamei , fratele ei, si deci verii mei locuiesc in Iasi...
eu am locuit 3 ani in Iasi si-l iubesc...mi-e atat de dor, Doamne....abia astept sa vin acasa, probabil la anul in vara...as veni eu anul asta daca nu reusesc sa ma apuc de scoala din august, dar parca nu ma incumet sa vin singura cu doi copii mici, al meu nu ma poate insoti...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 39+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Nikole, daca vii (e drept ca e greu anul asta, mai ales cu un bebe mic atata drum), nadajduiesc sa ne vedem.
Katya, ma bucur ca Ica e bine. Abia astept sa vii inapoi sa ne mai zici ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Nikole, iubita, s-o pupe mama pe ea de moldoveanca!

Va pup pe toate si sper sa reusesc sa intru mai tarziu, ca acum sunt varza. Am fost la Suceava la cumparaturi, la Metro, Carrefour, Auchan, si micul meu a stat mai mult la mine in brate, iar acum simt ca-mi vine sa plang de durere de spate. Si una peste alta am tocat toti banii, ca tot a venit in cele din urma indemnizatia. Pe lista de cumparaturi imi ieseau 400-450 lei, si pana la urma am cheltuit ~650lei. Na, asta e, sanatosi sa fim (si sa noroc ca sotul nu zice nimic saracul, e obisnuit).

Va pup din nou !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna seara fetele!

N-am mai apucat sa intru,m-am luat cu treaba,cu pupezele mele,cu mailuri si telefoane si v-am lasat la urma(ca voi sinteti de-ale casei).Mai am de facut si cumparaturi,una din fete miine va merge la o aniversare(de hispanici,eu sint insotitoarea,deci merg si eu,s-ar putea chiar si sa-mi stric postul,daca ne-o da de mincare,oi vedea).

V-am trimis pe pm adresa Icai si,daca-i trimiteti poze,va va trimite si ea,ca sa vedeti si ea ce fetita frumoasa are!!
Eu m-am mai uitat la pozele lui mamabear si efectiv are o fetita ffff frumoasa si 3 frati de nadejde,mai ales cei 2 mari care parca spun cu privirea ca te poti baza pe ei,o familie tare draguta.Mamabear,sanatate la puiul mic,nu ma pricep ce sfat sa-ti dau cu privire la pb lui...ajutor de la Domnul si gindurile noastre bune.

Si..am vazut-o si pe Dorothee:ca si din mesaje:o persoana f fina,blinda,cred ca si cu inima buna...te mai asteptam!

Iasmin,mi-a placut cum l-ai descris pe duhovnicul tau,la fel povestile,ca de obicei.

Nikole,in caz ca...Doamne ajuta!Oricum,iti admir calmul,esti incredibila.

Crinuta,te-am visat,dar nu mai stiu cum,mi-a placut calendarul vostru,spor la treaba si tie si lasa,chiar daca nu ajungi la slujba in Vinerea Mare,tu slujesti Domnului atunci,deci oricum participi.

Conchita,ziceai ca ne dai niste rugaciuni.

Ce sa va zic,fetele,va pup si sa ne citim cu drag!Si noapte buna!

Mergi la inceput

Katya, eu aveam adresa Icai, da' n-o am pe a lui Patou
Ce zici, ma rezolvi???

Mamabear, al tau sot trebuia sa se obisnuiasca pana la urma, ca sunt atatia ani... Si al meu ma stie si spune cateodata cu drag ca nu ar fi putut face alegere mai buna. Eu nu-l bat absolut niciodata la cap pe ce a cheltuit, cui a dat, ce a dat.. Nu stiu niciodata ce bani i-au intrat intr-o luna, nu ma intereseaza ce face cu ei atata vreme cat am papa, taxele platite la timp si cate un hatar facut din cand in cand. Mai aeriana ca mine nu cred sa fie cand vine vorba de bani. Dar la cheltuit sunt sora ta geamana. Si io plec la cheltuit cu 5 lei si cheltuit 7.. Lasa, noi sa fim sanatoase. Ce face pampers man?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Buna seara,
cine-mi explica ce e Chakra ?si daca se poate pe intelesul unui nestiutor !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Buna seara,
cine-mi explica ce e Chakra ?si daca se poate pe intelesul unui nestiutor !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Gabriella, noi nu avem acest termen in credinta noastra (not that I know of). Din cate stiu se afla in practicile Yoga. Iar din punctul nostru de vedere, ortodoxismul (si catolicismul) nu e compatibil cu aceste practici. Poti deschide un subiect despre asta, sunt sigura ca vei primi multe raspunsuri.
O zi frumoasa iti doresc si numai bine.

Mergi la inceput