solutii pentru V - VIII
Raspunsuri - Pagina 2
moana spune:
Happiness imi doresc 2 lucruri clare si punctuale:
1. Sa fie cel putin 50% oameni ca tine in sistem.
2. Sa nu fiu obligata sa inghit cu forta acest sistem. Sa am libertatea de a alege cum imi educ copilul. Cu atat mai mult cu cat toate partile sunt de acord ca rezultatele, pe medie, sunt slabe. (Nu avem nicio universitate in top 500).
Sa se legifereze si la noi homechoolingul I - VIII, si sa ne putem integra copilul in sistemul de stat oricand in urma unor teste.
Vreau sa am libertatea de a alege, la costuri rezonabile, cu atat mai mult cu cat varianta oferita de stat este cah.
grati.ela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui moana ...cu atat mai mult cu cat varianta oferita de stat este cah. |
hai sa nu exageram totusi! In fond copilul e deabia in clasa I si tragi o concluzie departe de adevar...iar despre universitati cotate in top 500...eu intreb ce avem cotat in top 500?! (exceptand sportivii...)
moana spune:
grati.ela din pacate nu cred ca exagerez. am inceput sa vorbesc cu diversi parinti, inclusiv cu cadre didactice, si cam asta e concluzia care se contureaza. cineva din sistem chiar mi-a zis ca daca din 17 profesori (parca) cat vor avea ei in clasa a Va daca jumatate sunt ce trebuie am prins pe D-zeu de un picior. Prin
"ce trebuie" se intelege.....cum sa-ti explic....un fel de dl. Trandafir.
Iar despre faptul ca d-abia e in clasa I....nu mai e asa de mult. Si ce e rau in a-mi face planuri din timp? Crezi ca se va imbunatati calitatea scolii romanesti in urmatorii 3 ani si problema se va rezolva de la sine?
Ca nu avem nimic in top 500 nu e de natura sa ma linisteasca. Si eu, ca orice alt parinte, vreau pentru copilul meu ce e mai bun.
happiness spune:
Moana,multumesc pentru aprecieri.Desigur ca am si eu defectele mele,repet,nimeni nu e perfect,dar daca manifesti toleranta si respect in relatie cu elevii si parintii acelasi lucru il primesti inapoi.Am profesori care se plang ca un baiat din clasa mea ragaie la ore si le vorbeste urat.La mine nu face asa ceva,si asta fara sa urlu la el,fara sa ii pun 2,fara sa il las corigent.Eu nu imi pun mintea cu ei,pana la urma eu sunt adultul si ei copiii.NU am probleme cu niciun copil si nu am avut vreodata nici macar discutii in contradictoriu cu vreun parinte.Probabil ca ma judeca si pe mine unii,asta e,nu poti multumi pe toata lumea,dar macar eu am constiinta impacata ca fac tot ce imi sta in putinta sa fiu corecta si sa imi fac treaba asa cum trebuie.ma gandesc mereu ca acolo,in banca,ar putea fi copilul meu.Ma port cu ei asa cum mi-ar placea sa se poarte altii cu copilul meu.Nu sunt nici foarte toleranta,dar nici intransigenta,cred ca am reusit sa pastrez un echilibru si copiii invata si se poarta bine,suntem in relatii foarte bune.Fostii elevi nu arunca in mine cu rosii cand ne intalnim pe strada.
Pentru mine faptul ca imi zambesc cand ne intalnim inseamna foarte mult.Poate are o amintire frumoasa de la ora mea,care i-a ramas intiparita mai bine decat o lectie anume.Si de fapt scoala asta ar trebui sa ramana,o amintire frumoasa.