Ati emigra in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 17
Guestus spune:
hai sa vedem care mai vrea...care mai doreste
http://www.sunsmart.com.au/browse.asp?ContainerID=1752
Facts and stats at a glance
2 in 3 Australians will be diagnosed with skin cancer by the age of 70. [1]
Over 1,700 Australians die from skin cancer each year. [2]
Australia has one of the highest rates of skin cancer in the world.
Skin cancers account for about 80% of all new cancers diagnosed each year in Australia. Each year, Australians are 4 times more likely to develop a common skin cancer than any other form of cancer. [3]
Over 430,000 Australians are treated for skin cancer each year [3,4] – that's over 1,000 people every day.
Skin cancer costs the health system around $300 million annually, the highest cost of all cancers. [5]
In those aged 15–44 years, melanoma is the most common cancer, making up almost a quarter of all cancers for this age group. [6]
In 2005, 245 Victorians died from melanoma. [2]
90% of Victorians with invasive melanoma in 2004 could expect to survive their cancer for at least 5 years. [7]
It is estimated that approximately 200 melanomas and 34,000 non-melanoma skin cancers per year are caused by occupational exposures in Australia.
Ramona J spune:
Guestus, deci mai un pic si pot sa merg.
Dar pe extremista Diana o crezi ca are aer curat si liniste la Cimpulung? Paste fericit si nu lasa garda jos in caz ca vegheaza dusmanii.
Edip spune:
Guestus,
Si totusi aia traiesc mai mult decat romanii fericti si fara cancer de piele:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy
Guestus spune:
Da spune si tu edip...sa stii ca te paste cancerul parca nu este ce-ti doresti..sau poate ma insel.
Si acum sa fim sinceri in ro stii ca multi nu traiesc cum trebuie ..deci ei trag cifra aia in jos...pe cind tu ca un om inteligent o sa o tragi in sus ..ca stii ce sa faci.
Si basca sint cifre de pe vremea lui ceasusescu.
Edip spune:
Hai mai Guestus... acum zici ca Ceasca a masluit statisticile:) Eu as trage statisticile in sus dar vine nenea doctorul roman si le regleaza repede ca doar asa isi permite guvernul sa mai dea si cate o pensie:)
Balanta se numeste:)
Iar cu cancerul ce sa zic.. uite noi am ales sa ne conservam 7 luni pe an:) si scapam de cancerul de piele:) Avem doar cancerul ala de -30:)
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Edip Hai mai Guestus... acum zici ca Ceasca a masluit statisticile:) Eu as trage statisticile in sus dar vine nenea doctorul roman si le regleaza repede ca doar asa isi permite guvernul sa mai dea si cate o pensie:) Balanta se numeste:) Iar cu cancerul ce sa zic.. uite noi am ales sa ne conservam 7 luni pe an:) si scapam de cancerul de piele:) Avem doar cancerul ala de -30:) |
nu ai inteles nimic edip...si nu am chef sa discutam aici paralel.
sint cifre bazate pe viata dupa si sub ceausescu....ok? astia care mor azi la 68 au trait 48 ani sub el....intelegi ce zic yo?
si statistica aia e de anul asta sau de saptamina trecuta sau cum e facuta? ..stai ca incepem altfel discutia
Guestus spune:
aici zici ca discuta fanaticii...in loc sa spui ca da nene e cancer mai mult decit trebuie in australia si parca mai ma gindesc daca merita sau nu ...tu spui ca oricum mori.
in cazul asta nu prea vad ce sens are sa discutam aici ..devine totul ridicol. asa daca tot mori ce-ti mai trebuie sa fii om?
ruxij spune:
Simali mi se pare ca nu ai dreptate in legatura cu ciuda pe aia care isi ascund depresia. Aia care au depresie tac ca n-au chef de nimic. Si sunt oameni cu depresie si in Ro si aiurea. Am impresia ca tu presupui ca astia de scriem la subiect avem depresii si le ascundem. Ori eu am vazut ca au scris si cei din afara cu depresii (de exemplu Buflea), si cei fara depresii ( de ex. eu). Statistic, cred ca n-are nici o legatura depresia cu locul in care esti, ci cu niste chimicale din creierul personal. Dc. alea functioneaza, n-o sa ai depresie nicaieri. Deasemenea, cei care zic ca ce naspa e in Ro, da' nu pleaca si nu schimba lumea in care traiesc, de ce te enerveaza, nu inteleg? Poate au depresie, n-au voie? Sau poate e doar o constatare a neputintei.
Iar asta cu stati acasa "sa faceti ceva", pare o treaba gen Sisif sau Don Quixote altfel faceau ceva cei ramasi, nu?
Eu una zic ca as putea trai bine merci si in Romania. E o tara mai saraca, evident, dar as putea trai. Doar ca ar tb sa lucrez altceva si mi-e mai usor sa traiesc aici, caut o viata mai usoara, cu oportunitati mai diverse, in loc de un set destul de ingust de meserii care "merg pe piata" in Romania. Aici inca merg ceva mai multe. Inca, pt. ca devine cam naspa si pe aici. Modul in care se poarta cei din jur insa face o diferenta de necontestat la calitatea vietii, fata de atmosfera din Ro.
In legatura cu India, unde a facut Simali diaree, India e o tara mizerabila. Da da, stiu, rich in culture, dar plina de jeg. Normal ca faci diaree dc. nu te speli pe dinti cu apa plata.
In legatura cu "dau o sansa copiilor sa devina oameni", atrag atentia ca aceasta expresie a aparut in urma intrebarii agresive a lui unduchtable, cum ca toti zicem ca vrem sa le oferim copiilor o viata mai buna, dar nu zicem ce cerem noi la schimb de la copiii nostri. Iar Conchita a zis ca ce sa cerem decat sa devina oameni? Noi vrem sa le dam o sansa la o viata mai buna, mai usoara, si in schimb nu le cerem altceva decat le-am cere si in Ro, adica sa devina oameni. Nu a venit nimeni sa zica ca a plecat pt ca copiii sa devina oameni, ci asta este o interpretare distorsionata a cursului discutiei. Cred ca fiecare doreste sa ofere copiilor sanse la o viata mai usoara decat a lor. Ca unora li se pare ca asta se poate face in Ro, altora in afara, cred ca e destul de corect. Pana si Simali doreste ca baiatul ei sa studieze in afara, deci nimic rau in asta.
Una peste alta, personal, cum ziceam, reiterez ca viata mea e mai buna si mai usoara aici si cred ca am luat o decizie buna. Probabil ca si dc. ramaneam in Ro m-as fi descurcat, schimbandu-mi meseria ca toti ceilalti colegi de facultate ramasi in tara, si depresii n-as fi avut pe nicaieri, ca nu prea sunt o fire depresiva.
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus lasa india....in australia ai pleca ruxij sau nu? |
Nu, ca nu prea's joburi in domeniul meu.