Cum o dresez?

Cum o dresez? | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

Am o catelusa mica de un an, am mai scris despre ea care este foarte zvapaiata.Mai nou nu pot iesi din casa pentru ca ma apuca de pantaloni si trage ca nebuna ma mai apuca si de picioare din dorinta de a prinde pantalonul cat mai bine si sunt numai vanatai.Daca o cert are senzatia ca ma joc cu ea si se inraieste si musca si mai rau.Daca ii arata matura (doar i-o arat) la fel face si mai rau. Am incercat sa stau pe loc si sa o cert dar nu o scoti la capat cu ea.Ce sa fac sa o dezvat de acest obicei?

alexia_07

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ce rasa de catel este ?

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_07

Am o catelusa mica de un an, am mai scris despre ea care este foarte zvapaiata.Mai nou nu pot iesi din casa pentru ca ma apuca de pantaloni si trage ca nebuna ma mai apuca si de picioare din dorinta de a prinde pantalonul cat mai bine si sunt numai vanatai.Daca o cert are senzatia ca ma joc cu ea si se inraieste si musca si mai rau.Daca ii arata matura (doar i-o arat) la fel face si mai rau. Am incercat sa stau pe loc si sa o cert dar nu o scoti la capat cu ea.Ce sa fac sa o dezvat de acest obicei?

alexia_07

Mda - sunt biscuiti pentru catei. Dar trebuie sa ai rabdare si sa fii insistenta. Se poate incepe cu comenzi simple dar sa fie scurte vocal discutand si sa nu le amesteci adica sa fii consecventa. Comenzile sunt de exemplu "sezi" "stai" "jos" "lasa" "culcat" "asteapta" "nu" "treci" "stop". unele sunt permisive altele sunt interdictii. Niciodata nu primeste nimic daca executa gresit sau aproape corect. Nu exista recompensa data degeaba. Nu trebuie sa o admonestezi. Intotdeauna comenzile vocale se invata simultan cu comenzi vizuale ale mainii tale sau ale palmilor sau a degetelor. Trebuie sa iti stabilesti cu exactitate ce anume pronunti, ce pozitie a corpului ce ton al vocii folosesti. Toate acestea trebuie sa nu fie amestecate niciodata (confundate). In principiu orice caine poate fi invatat comenzi elementare si daca exista daruire poate fi amuzant si poate produce satisfactii. Este bine sa cunosti si psihologia cainelui, rasa din care face parte, stilul de comportament, de relationare, ce poti si ce nu poti sa ii soliciti. Este foarte important sa ajungi ca un caine sa stie prin invatare si acceptare ca Tu esti seful si partenerul in acelasi timp. Insa nu de frica ci prin conlucrare. Este totusi o arta relationala. Dar se poate.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Bine ar fi daca ai putea vorbi cu un dresor...

Alt sfat: ignor-o... o bagi in seama numai cand e calma.

Asa am reusit eu cu catelusa noastra care sarea tot timpul pe mine cand veneam acasa. Treceam pe langa ea fara nici un cuvant... de mirare nici nu mai sarea pe mine
Comandam "sezi" si atunci o bagam in seama.
Dar comanda "sezi", "mers la pas", "venit la apel" le-am facut cu dresorul... deci aveam un inceput facut, ca sa zic asa.

Noi si acum mai avem unele probleme... de exemplu, acum la 1 ani si 4 luni a apucat-o pasiunea pentru biciclisti (pe care pana mai ceva timp in urma ii ignora). O ia la fuga dupa biciclete, sute de metri, si eu strig degeaba la ea.
Azi reluam orele de dresaj.. ma intalnesc cu dresoarea in parc, acolo unde "tentatiile" sant mari

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Mamagiuliei este corcitura de pekinez cu metis.
Marius o sa caut biscuitei de care zici si prin munca si rabdare poate o sa reusesc sa fac ceva cu ea.
Ingridnen nu pot sa o ignor pentru ca atunci cand pasesc afara este gramada pe mine si pe pantaloni mei.Tot timpul are chef de joaca si tot timpul sare pe mine.Eu ma ocup de ea si avem progam de joaca dar tot nu se satura.
De exemplu acum 2 zile a scapat pe poarta si dusa a fost, era sa o calce o masina si oricat o chemam sau incercam sa o atrag tot nu ii pasa de mine.Bine ca tocmai se intorcea sotul de la serviciu si cum ii fusese dor de el a sarit direct la el in brate si asa am putut sa o prind.Mentionez ca o scot la plimbare, are lesa dar tot nu ii ajunge.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Atunci e musai sa incepi cu un dresor, de preferat unul care sa "lucreze" cu tine de fata. Spun asta, pentru ca sant unii care iau cainele si ti-l aduc inapoi dupa o ora-doua si eu nu sant de acord cu metoda asta.

La noi a fost aceeiasi treaba la inceput, nu raspundea la apel, fugea... s-a insistat in special pe faptul ca (..) cainele trebuie sa fie atat de absorbit de tine incat sa nu-l prea mai intereseze ce se intampla in jur.

tu scriai mai acu cateva luni ca darama ghivece ? Mai are pasiunea asta ?

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Am scapat cu daramatul ghivecelor deoarece i-am lasat unul mai mic la indemana sa se joace cu el si i-a pierit pofta de a se mai juca cu ele cat timp au fost afara.Sa vedem acum cand o sa scoatem toate ghivecele din casa daca mai darama din ele.
O sa caut un dresor daca trebuie pentru ca nu ma mai inteleg cu ea deloc.Daca stau pe loc si ii spun ,,nu'' cand ma musca inceteaza, dar e de ajuns sa ma misc putin si isi reia activitatea.

alexia_07

Mergi la inceput