America (196)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ab-ule n-ai idee ce dor imi e de tine. Scrie vro doua vorbe si sper ca toate sint bune.

Irina, mie imi plac mamele care recunosc ca sint inca human beings.:)
Si eu imi iau zile off cu taica-su cind baiatul e la scoala, ice-cold sushi dimineata la 8:30 apoi un film si un jacuzzi ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C
[...]Bilica, Eva nu are cercei nici acum; de fapt, nici eu nu am, nici macar gauri am zis ca daca vrea ea sa-si puna, o sa isi faca gauri mai incolo (2-3-5, cite are ea chef). Deci nu te certa cu sotul pe treaba asta, mai asteapta putin.[...]

Nici eu n-am avut nici macar gauri ca tata n-a lasat-o pe mama sa-mi agate "belciuge"lol. Si mi se parea ca sunt foarte interesanta cand toata lumea ma intreba de ce nu port cercei si la a doua privire wow da' nici gauri n-ai:))). De fapt nici clipsuri nu am purtat ca am lobul mic si alunecau.
Mi-am facut gauri la 26 de ani cand am primit cadou o pereche de studs minusculi foarte draguti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Cenia facem galerie. Gata de marea intalnire?

Bianca pupam ursuletul cel chinuit. macar de ar fi cu folos chinul acesta si ar afla ce are de fapt.

Fetele m-ati facut sa rad cu menajul vostru in trei -patru sau mai mult.

Sinzi felicitari pentru fotomodel. Hahaha si al meu la fel. Trebuia sa ia copilul la 2 jumate. La 2 si zece vorbim la telefon si-mi confirma ca e gata de dus la scoala. Cine primeste telefon la 3 ca Adela e inca in office asteptand unul din parinti...eu. Cica s-a pus in pat ca mai avea 10 minute si a adormit...deci sa bag sau nu divort?

Buflici iesita-i cu prietena? Cum a fost?

Andrada condoleante. Ce o fi in sufletul mamei tale.

Ramona sanatate puilor tai.

Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

AB-urica, bine ai venit, mey!!! mi-a fost dor de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

bilica, in principiu regula e cam dupa 4-6 luni aici... si nu accepta cercelusii care-i cumperi, din motive modicale...6 saptamani poarta unii speciali, tot de aur, oferiti gratis la cabinetul medicului pediatru. Aici, spre deosebire de politica din spitalele de acasa, e ca nu se prea umbla la bebe...numai in cazul in care de ex optezi pt o circumcizie (in cazul baieteilor)...gauri in urechi nici vorba, nu ai voie sa-i tai nici unghiutele in spital :) ... pediatra care vede copilul te sfatuieste cum si cand sa-i faci...in general e cum ti-am spus in jurul varstei de 6 luni, pana atunci nu prea se recomanda...asa ca nu te mai grabi cu luatul cercelusilor acum...ai timp :) desi te inteleg, eu as fi cumparat 10 perechi pana acum, daca as fi fost in sit ta...

ooof micutul Nik...nu-ti fa probleme Andreea, micutii sunt protejati cu loviturile la cap...au craniul special proiectat pentru asa ceva, sa faca fata la diverse traume, acum cat invata sa mearga...sa se catzere sa alerge... e mai periculoasa cazatura care a luat-o micutul tau pt un copil mai mare, sau chiar pentru nou... tocmai pt ca avem un craniu rigid si mult mai sensibil care ar tumefia extrem de usor meningele... si da, voma e primul semn ca in interior supra/sub- meningeal se acumuleaza lichid...e semn de presiune intracraniana mare, pupile dialatate de asemenea... si somnolenta...

bianca, e importanta varsta micutului tau...daca nu au reusit sa-i introduca cateterul urinar insemna ca e micut rau, ca asta cam se intampla pe putulici mici... dar totusi...nu-s nefrolog, dar nu as fi supus un bebe la uretrocistografie...exista eco...exsita MRI, exista substante de constrast care apoi prezinta tabolul radiologic...

eu zic la cati copii am vazut cu hematurie sa nu-ti faci probleme...de cele mai multre ori, hematuria apare (la copii) de la efort fara sa existe infectii sau anomalii anatomice...apoi a 2-a cauza e o infectie repetata cu stafilococ care a reusit sa urce indeajuns de sus incat sa zagndare glomerulii...deci se poate sa fie o glomerulonefrita (trece cu antibiotic si cu lichide multe fara prb)... se poate sa fie ceva in neregula si cu vezica, sa fie diferita d.p.d.v anatomic... e iar important sa te gandesti daca in familia voastra stii pe cineva cu rinichi polichistic sau cu pietre la rinichi... desi eu zic :) ca am dus discutia mult prea departe si in nici un caz nu e vorba de asa ceva... eu zic ca nu e nimic serios (si atunci o sa ma ciufuleasca miere iar...ca zic asa, sau nu stiu care dintre fete mai zicea ca vorbesc de maladii rare si necunoscute :))))) )
...va tin pumnii si santate multa! ooof tare stransat si infricosator este atunci cand ai copilul bolnav... te darama...poate sa fie si o zgaiba mica...

felicitari sanzi pentru test :) esti 'teapta asa cum zice o fetota mica si scumpa pe care o iubesc enorm...'teapta = desteapta

mire tu cum stai? :D sunt sigura ca ai facut la fel de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

pumba, pictez...pictez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

si mie mi-o fost dor :) suntem bine cu totii.

Andrada condoleante ... si un tzuc

Miere cum de-am ratat io intrebarea? Sa-ti zic cum trag eu chiulul si de la job si de la cupii. La mine destinderea ultimelor zile a fost sa plantez prin gradina.

Oana suntem in Long Island:) Daca FB e Facebook sunt pe acolo, dar la tras cu ochiul ca excitementul paginilor de web perso mi-a trecut demultisor. S-a rugat de mine o prietena din Olanda sa tinem contact asa.

Anamaria pupa muschetarii si pe voi si mai ales pe mami tau.
Liris cum e cu doi? Mai poti?
Sanzi felicitari pentru baiet:)

Eu cercei nu i-am pus fatucei. Ar fi singura asa.

Cupchii or crescut, pe fatuca care sforaie in bus nu mi i-o uitat inca nimeni. Pe mine nu m-au dat afara de la job desi as merita-o. Berbantul nu m-o parasit desi dupa toata alergatura Franta-US copiii s-au mutat cu tot cu bagaje la noi in camera si nu vad solutii sa-i duc la loc.
Si altfel facem proiecte stiintifice la gradi , am de scris o poezie pentru copila pt. poetry night. Drace fiecare natie cu bazdacurile ei! Ce numai mama mi-a suflat la conspectele din cuvantarile tovarasului... !!!

Scuze pentru mesajul agramat de adineauri, dar am vazut o prietena draga care asteapta un bebe dupa ani de zile si am zis ca gata nu m-ai rabd sa nu intru... si apoi pe lista or venit americancele:)Nuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Buflea mei ce fatalist barbat ai. Eu am inscris-o pe a mea la inopt incepem de marti. dar de fiecare data cand mergeam in vacante nu stateam decat la hotel cu piscina, ca asa voia mandra. Si usor usor a inceput sa inoate deja singura. Si e fata si are parul lung. De fapt de asta nici nu am dat-o iarna la inot. Si cu privire la Romania ar trebui sa-l convingi, caci le va face tare bine copiilor o schimbare.

Carmen si voi aveti vacanta saptamana asta? Cum e vremea la voi ca la noi iar a venit iarna. Impropriu spus, ca e un soare asa de frumos afara...dar cand iesi iti clantane dintii.

Miericica plecata-i de la servici. Cum a fost relaxarea?

Un weekend placut. Eu am o saptamana de vacanta. Bine ca e in acelasi timp pastele catolic cu cel ortodox, ca in felul acesta am si eu vacanta chiar de paste.

Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Fuse biiiinee, imi mai incarc si eu bateriile.
Am mai plecat intr-o zi devreme pe la 3, m-am dus acasa, am facut o baie, mi-am indreptat parul si cand eram cu flat iron-ul in breton, ma suna barbate-miu si eu bleaga, am reactionat ca un copil prins copiind la scoala, m-am zapacit, nu stiam dc sa-i raspund sau nu si m-am trezit din visare cand am auzit o sfaraitura...si uite asa am o mare dunga de piele arsa pe frunte:)))noroc ca o acopar cu bretonul.

Dar azi o sa continui seria relaxanta si dupa ce adoarme odorul ies la dinner cu fetele.

Cand merg sa iau copilul de la cresa trec pe sub I-75 si cateodata asa imi vine sa ma duuuuuc, dar ma trezesc la realitate cand ma claxoneaza soferii din spate:))

De aia zic ca nu stiu ce sa fac cu plecarea la ambasada, pe de-o parte as merge singura sa ma relaxez un pic, sa dorm si eu o noapte intreaga (cred ca nu am mai dormit o noapte cap coada fara min 2-3 treziri de vreo 10 luni), pe de alta parte ma simt super vinovata sa il las acasa, nu am fost niciodata despartita de el mai mult de 10 ore.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Ioana, hai ca de data asta eu m-am suparat. Deci, din punctul tau de vedere, baietelul Biancai nu are nimic, doar (ca fapt divers) unul din rinichi se dezvolta mai incet decit celalalt, oh, si mai are singe in urina din cind in cind? Eu nu i-as spune sa stea acasa, linistita, ca nu are nimic; mai ales dupa ce simptome a avut: singe in urina, apoi s-a dovedit ca unul din rinichi este mai mare, si nici nu i-au facut test de urina, ceea ce mi se pare o prostie, pt ca ar fi putut avea si febra mica. Testul de urina se face primul.
Ai vazut vreodata cum se face un VCUG? Nu pune copilul sub anestezie, nu-l traumatizeaza, nu il adoarme, nu il inteapa cu nu stiu cite seringi. E doar un tubulet mic ce trebuie sa ajunga in vezica, prin care baga substanta de contrast (ca tot ai zis ca i-ai face cu substanta de contrast) si nici nu risca nimic, asa cum ar risca cu o anestezie generala pt MRI. E putin incomfortabil pt copil la inceput, cind ii baga tubuletul, dar dupa aceea, cind ii introduce substanta de contrast nu simte nimic, nu il doare nimic ... Eva a facut VCUG la 7 luni, a zbierat ea putin, maxim 1 minut, cind i-a bagat tubuletul, dar apoi s-a linistit instantaneu, nu a mai avut nici o problema; s-a uitat la tv (desene animate pe un tv mititel pe care l-au tras deasupra ei) si a uitat de toata procedura. In orice caz nu as fi ales MRI in locul VCUG!!!
Si la echografie nu vezi absolut deloc daca are reflux! Deci echografia este necesara, ca sa arate marimea rinichilor (ceea ce Bianca a facut, iar rezultatul a iesit nu tocmai perfect - nu stiu de ce nu au trimis-o ATUNCI la VCUG!) si nu stiu de ce nu i-au facut imediat test de urina.
Daca baietelul ei are reflux si infectie urinara nedepistata, nu cred ca iti asumi responsabilitatea in caz ca i se intimpla ceva! Deci nu-i mai spune ca nu are nimic si sa stea linistita (ca poate-i doar din cauza ca e mic si are rinichii dezvoltati inegal - mai sa fie, ce coincindenta, singe in urina, dureri la urinat si rinichi inegali? chiar nimic-nimic? - eu nu am auzit ca e ok daca copilul tau are simptomele astea, ca rinichii se dezvolta inegal).

Stiu ca esti asistenta medicala, dar daca nu ai intilnit asa ceva pina acum (ca mamicile care au trecut prin asta) si nu e specialitatea ta, nu da sfaturi din lectii citite de pe nu stiu unde, cu "poate si parca, da' stai linistita"! Las-o sa mearga sa ii faca toate testele, apoi o sa vada ce are baietelul si cum se trateaza.

In plus, las-o mai moale de fiecare data cind vii cu sfaturi; o ataci pe Irina, ca iar s-ar lua de tine! Irina nu ti-a mai zis absolut nimic de la inceput, numai tu bati apropos-uri la ea!
Nu ti-a zis nimeni nimic de asta, nici macar Irina, ca-i fata finuta si o lady adevarata, da' eu profit de faptul ca-s insarcinata si iti spun ceea ce trebuie sa auzi!

Oana 34+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput