Hai Ioana!!! Vine ultimul pufulete!!! (14)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

cris.d Poate ca ema nu a plans asha de tare de colici ci de musafiri..agitatzie...fetze noi. Poate chiar de deochi?

decenuela Ultimele 12 salarii sunt pana la data nashterii (pe adeverintza se completeaza 13 luni: daca ai nascut in ianuarie de la ian 2009 la ian 2010 inclusiv). Ai pm cu parola.

dandanag Imi pare rau ca bb e mucios. Sanatate multa!

cristies Foarte frumoasa poza aleasa pt invitatzie... de fapt frumos bb nu frumoasa poza...

lucia Voi chiar faceti party cu tort cu alea-alea in fiecare luna? Wow!

alexutzza M-ai innebunit, tu chiar totul iei de la mothercare? Uite client fidel...
La ghetutze ce marime ai cumparat? Ca ma bate si pe mine gandul sa iau da' la asha talpici minuscule nu stiu daca am shanse sa gasesc ceva pe masura si care masura?
Mandrele mele nu-si mai rod pumnii de foame ci de placere...non-stop.

al3sa Si fetele mele cand erau mai micutze (acum deh sunt batrane) faceau circ seara dupa baitza... s-au linishtit de pe la 2 luni jumate si dorm mai toata noaptea, dar nu e regula...
Ce bine mananca bb...bravo! Dar nu te ashtepta sa ia in greutate 500 g in fiecare saptamana... sa nu fii dezamagita dupa aceea. Si io m-am entuziasmat cand luase Alena 400 g intr-o saptamana (in prima luna) dar s-a intamplat doar o data si m-am cam dezumflat apoi...aveam alte ashteptari.

ruxita Legat de adormit bb-ii ...Ale mele adorm frecvent singurele pt ca dupa baitza si masajul uneia o pun in patutz si ma apuc de cealalta si intre timp prima vrand-nevrand se plictiseshte si adoarme...Dar alteori adorm singure de super oboseala... de exemplu dimineatza, dupa ce papa pe la 6-7-8 depinde, le fac toaleta normal, le schimb in haine de zi (eu le pun zilnic haine de zi si haine de noapte ca sa faca diferentza zi-nopate...poate ajuta si asta, nu stiu...am inceput schema asta pe la 2 luni), se joaca un pic gen 1 ora in patutz (carusel, zornaitoare, maimutzoi de plush, hlizit mami si tati) si adorm singurele...asha sunt de obosite dupa un somn de cateva ore bune de noapte, dar ce vrei, asta le e bioritmul. Dar sunt si momente cand nu dorm neam si atunci nu functzioneaza nici legan electric, nici leganat pe picioare, nici cantat, nimic...doar hatzanat in bratze strans strans (Alena se zbate sa sara din bratze nu alta si tzmocaie din suzeta s-o rupa)...patzesc genul asta de nesomn in special afara . Mai le pacalesc uneori mangaindu-le ushor pe capushor si pe sprancene, dar asta functzioneaza doar daca sunt semiadormite...sau daca se trezesc brusc si asha mai innod un somnic.

lorex Update lista anversari ...chiar daca apar si info noi pe prima pagina la mamici de pufuletzi, nu prea le putem urmari, tot mai bine e in lista lunara, iar daca sarbatoritele nu striga "Mai e ziua mea felicitati-ma" noi nu ne sinchisim.

micki_mica Foarte tare faza cu ecusoanele...vreau si eu, ca poate vin in parcurile voastre pt ca la noi e criza de parcuri...deshi sunt putzine rau, nemernicii mai si construiesc in ele mall-uri, biserici . Mai zicea cineva..in ce tzara traim? In una de cacao...eu nu intrevad vremuri prea roz pt pufuletzii noshtri, chiar sunt mai indigo decat le-am avut noi...off...

evyme Wow ce invitatzie complicata...cu cupe si finale...foarte ingenios.

doxa Bine ne-ai regasit!

catalutza Imi pare rau ca inca te chinui cu sanii...bine ca ai rabdare...eu cred ca cedam nervos...cedez si fara pb din astea

arwen Ai avut curaj cu baitza. Si pe mine unii ma tot imboldesc sa incep cu baitza in cada mare, dar eu mai ashtept macar pana la 6-8 luni...poate nici atunci. Da' mie nu mi-e frica de microbi ci de apa mare...

mcrissa Dragutza invitatzia!
Fetele mele numai pe spate dorm. La inceput si eu tot pe o parte le puneam si alternam cand pe una cand pe cealalta, sa nu amortzeasca, dar apoi singure se intorceau pe spate (cu tot sulul de paturica de la spate)...Acum deja miogreaza in tot patul.

haircut Imi pare rau ca si voi aveti DA. Poimaine mergem la control la alergolog si daca apar noutatzi te tzin la curent. Aa...mi-am amintit, mie doctoritza asta mi-a zis ca DA apare mai putzin probabil ca efect al unui aliment ingerat de mama si transmis bb-lushului prin alaptat (se imparte in fragmente foarte mici care apoi sunt filtrate si ajung in alta forma la bb, putzin probabil alergizanta) dar nu e exclus. Mai degraba ceva extern ...gen gelul de dush cum zici si tu.

geo76 Nu moderatorii corecteaza listutza ci unele dintre noi...asha ca trage-ne de maneca. De data asta cred ca a fot micki_mica, nu?

danasor Ce carucior nou ai luat? Sa-l stapanitzi sanatoshi si sa va plimbaritzi mult-mult.

Maaama ce m-am placintit, da' asta e acuma...nu mai imaprt in mai multe mesaje...

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4

Mergi la inceput

Ce-am patzit-o azi... Cum va ziceam am fost singura cu ele...si la masa de seara Natalia s-a sculat mai tarziu iar Alena a vrut mai devreme asha ca s-au suprapus si eu nu ma descurc inca sa le dau deodata de mancare, de fapt cand urla in halul ala ma blochez de tot ... Au urlat mititele cu suspine...S-au linishtit abia la mini-baitza improvizata la chiuveta (ca-n maternitate). Nu am putut sari peste...era zi de cantar...si..tanam tananam Alena a depashit pragul psihologic de 5 kile: are 5100 , iar Natalia 4700. Alena e mai mare deshi mananca mai mult san, Natalia il cam refuza de la o vreme dar mereu a fost mai lenesha cu suptul (mai papa noaptea si ce mai apuc eu sa mulg dar nu excelez la capitolul asta ). Si pediatra se mirase ca Natalia care papa mai mult lp e mai micutza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Am luat un carucior de la miniblu, am pus si poze noi aici. Il vazusem cam de vreo luna si initial era 500 Ron, dar cand am fost saptamana trecuta scazuse la 400 , e foarte usor , sa strange rapid si incape fara nici o problema in portbagaj.

Mergi la inceput

Oare folosirea cremei de protectzie uv stopeaza si fixarea vitaminei D??? Adica degeaba ieshi la soare daca dai cu crema? Ca nu stiu ce sa fac...sa dau cu crema sau sa nu. Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Helloooo la schimbul 3 dar mai tarzior asha...

Buna Larisel dorm printzesele?

Da, dorm si se scancesc...probabil viseaza ceva palpitant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Ce-am patzit-o azi... Cum va ziceam am fost singura cu ele...si la masa de seara Natalia s-a sculat mai tarziu iar Alena a vrut mai devreme asha ca s-au suprapus si eu nu ma descurc inca sa le dau deodata de mancare, de fapt cand urla in halul ala ma blochez de tot ... Au urlat mititele cu suspine...S-au linishtit abia la mini-baitza improvizata la chiuveta (ca-n maternitate). Nu am putut sari peste...era zi de cantar...si..tanam tananam Alena a depashit pragul psihologic de 5 kile: are 5100 , iar Natalia 4700. Alena e mai mare deshi mananca mai mult san, Natalia il cam refuza de la o vreme dar mereu a fost mai lenesha cu suptul (mai papa noaptea si ce mai apuc eu sa mulg dar nu excelez la capitolul asta ). Si pediatra se mirase ca Natalia care papa mai mult lp e mai micutza.

Din pacate legile lui Murphy s-au aplicat si la tine , dar bine ca ati reusit sa faceti fata.
Felicitari pentru trecerea pragului de 5 kg., sa-l depaseasca si Natslis cst msi repede.
Tot lapticul de mama e mai bun, totusi, dar daca trebuie impartit..

Mergi la inceput

Citat:

Am luat un carucior de la miniblu, am pus si poze noi aici. Il vazusem cam de vreo luna si initial era 500 Ron, dar cand am fost saptamana trecuta scazuse la 400 , e foarte usor , sa strange rapid si incape fara nici o problema in portbagaj.

Foarte dragutz...da posesoarea ce dulcica e...

Mergi la inceput

Citat:

Tot lapticul de mama e mai bun, totusi, dar daca trebuie impartit..

Da si culmea, eu cu 2 "sugari" ar trebui sa am la lapte...dar nu-i chiar asha si se subtziaza pe zi ce trece...binentzeles din cauza lp-ului. La noi e o treaba tare complicata papatul...pt ca le dau la cerere si nu pot sa le alaptez deodata, am tot vazut pozitzii si am citit dar eu nu pot...asha ca daca vor deodata pe una o alaptez si de cealalta se ocupa altcineva si-i da lp. Am incercat fel de fel de scheme cu un san uneia unul alteia (nu mergea ca nu se saturau si trebuia suplimente de lp la amandoua), o masa integrala san uneia apoi la urmatoarea masa celeilalte (n-a mers pt ca nu era time-ingul bun si mai sarea una cate-o masa si eu cu sanii prea plini si ele refuzau sanul si primeau iarashi lp)...asha ca am lasat-o cum vor. Care vrea sa pape o pun la san...daca vrea bine daca nu lp. Natalia nu prea mai vrea (doar noaptea mai suge) iar Alena face si ea fitze uneori...dar de obicei ea e mai haplea si nu-i ajunge. Si cand sug sug putzin timp ...maxim 10 minute per san dar asta rar. Cand apuc sa mulg ii dau ce mulg Nataliei, dar nu am reushit sa fac o regula cu mulsul (asha cum planuiam eu cand eram inca gravi...sa mulg un san pt una si un san ii dau direct celeilalte...la fiecare masa...vise). Eu nu reushesc sa mulg decat daca sunt sanii foarte incarcati (adica daca sar vreo 2 mese) si atunci nu mulg cine shtie ce...maxim 130ml din ambii sani (care nu are cum sa le ajunga la amndoua). Mai merge mulsul daca fac masaj intens, dar de obicei nu am timp...mulsul dureaza mult si fetele nu prea ma lasa asha...macar 1/2 ora legata sa mulg...si incet-incet creshte portzia de lp si scade productzia de lapte din tzitzi...

Hai ca va zapacesc si pe voi...si nu e cazul. Se creshte si cu lp. Noi cum am crescut, ca mamele noastre in marea majoritate nu cred ca stateau acasa decat foarte putzin timp (parca 2-3 luni, nu?) si nu cred ca alaptau cate 1 an...Eu de exemplu stiu ca am crescut cu Humana H (cu gust de banane)...cica altceva nu puneam pe limba.
Stiu ca nu e chiar asha da' ma incurajez si eu...ma iertatzi da' azi m-am plans si eu.

Editez pt corectzii gramaticale sau mancat de litere...am vazut la cristies ca mereu motiveaza editarea...eu mereu am de corectat cate ceva, nu de adaugat...sorry...

Mergi la inceput

Natalia vrea sa pape...va las...NB! Ma bag si eu la ...

Mergi la inceput

Inainte sa plec las si eu nishte agitate pt ioana ca nu stiu cand mai intru...

HAI IOANA!!!

Mergi la inceput